用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長?
樓主: lulu媽媽
go

有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長? [複製鏈接]

Re: 有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長?

HI 各位聖母家長.

我個女都係讀聖母小學的. 今年開始升5年級. 由今年開始我覺得聖母非常之差. 以前學校已經很嚴的. 但今年比以往嚴了很多. 以前欠交功課是不會記在成績表內的. 今年已不同了. 所以唯有講一句說話. 大家一定要比心机. 千祈不要有任何差錯.     
;-) :-)

EVE'SMUM
我個女今年9月小一,
我個女咁大頭蝦實寫漏野喎,
佢本手册咪寫到滿晒
EVE'SMUM 寫道:
lulu媽媽
那晚家長會好多人出席,好多人問問題,主要是針對欠功課準則,欠交通告要記手冊,好多反對!請問你個女是否小一生,學校生活開心嗎?我比個女响到讀真是15/16.

仲乜會嚴咗咁多既,
咁樣d家長同小朋友好大厭力個喎
細妹 寫道:
HI 各位聖母家長.

我個女都係讀聖母小學的. 今年開始升5年級. 由今年開始我覺得聖母非常之差. 以前學校已經很嚴的. 但今年比以往嚴了很多. 以前欠交功課是不會記在成績表內的. 今年已不同了. 所以唯有講一句說話. 大家一定要比心机. 千祈不要有任何差錯.     
該用戶已被刪除

我都唔知有冇選擇錯呢
而家都係見步行步,
如果真係唔掂,
小二同佢轉校架啦 :
該用戶已被刪除

hello各位家長   
終於揾返個topic 啦
返咗學成個禮拜啦,
大家既小朋友適應未呀   

Dear lulu媽媽
你好
我囡囡是聖母k3學生,
可否報告吓全日制的上下課的情況呢
謝謝你幫忙   

Hi,id00288
而家係適應期,返8:10-12:30
18/9 ~ 8:10-3.05
id00288 寫道:
Dear lulu媽媽
你好
我囡囡是聖母k3學生,
可否報告吓全日制的上下課的情況呢
謝謝你幫忙   
該用戶已被刪除

Hi,
My girl is also very happy to go to school.  I am glad to find that the teachers and headmaster are very nice too.   My girl always talk to me what her teacher say to her and some funny things happened in school.  One afternoon when it was raining heavily, I went there to pick up my girl,   I was so impressed that the headmaster went out with my girl and she lend her umbrella to me(her umbrella is bigger).

想問聖母小學一日幾多功課,須唔須要經常默書,背書,測驗

Hi,EVE'SMUM
我個女1C班 可能以前幼稚園返下午班,
而家返咁早有d唔習慣,係呢你有冇報學校
既興趣班呀,我都15,16唔知揀乜野好
EVE'SMUM 寫道:
HELLO LULU 媽:
返咗學成個禮拜啦,亞女話好開心!你個女讀邊班?我個女讀1D,都識咗兩個friends,ok啦!

Hi,syliujoe
你個女讀邊班呀 落雨真係麻須d :
不過我住得近,自己揍返、放學都好方便
syliujoe 寫道:
Hi,
My girl is also very happy to go to school.  I am glad to find that the teachers and headmaster are very nice too.   My girl always talk to me what her teacher say to her and some funny things happened in school.  One afternoon when it was raining heavily, I went there to pick up my girl,   I was so impressed that the headmaster went out with my girl and she lend her umbrella to me(her umbrella is bigger).

Hi,Hochingman
而家係適應期,所以功課唔多,
到10初先開始默書,
其他暫時未有
Hochingman 寫道:
想問聖母小學一日幾多功課,須唔須要經常默書,背書,測驗

lulu媽媽
thank you  

Dear lulu媽媽
早晨
多謝你的題共,未來一年都會在這裡看看學校的情況了,

今早很大雨和大風,
囡囡有水鞋和雨衣,
但我全身濕到出水   

lulu媽媽,
我女女是1D班,因星期六她已有很多活動,她沒有參加學校的課外活動,只是參加樂器班,但不知會否收,另外她想參加跳繩及羽毛球班,但要二年班先可以。
你就好,可以自己照顧女女,我就要上班,所以已參加了功課輔導班。
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題