用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 標題: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! part ...
樓主: 一家三口
go

標題: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! part 6 [複製鏈接]

間times 的人又幾進取, 呢兩日打嚟, sell我另一套書, 話係咩萬朝mami會贊助, 又係揀 100 個, 買個套英檢小天才有特價, 原價$24XX, 而家只要$6XX咁.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

Jade / snoopy > Thanks.

Jade > “美語“ ~ 美麗個美掛,即係講得好聽

我米又係萬朝mami會打來 sale 我 law, 印象中 join 左都成5年,張會員咭都掉左,都係第一次搵我!平成禁,有D懷疑 ... 係米大陸版?

得意媽 > 如果係好,我會search 下較平的途徑買。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

我估又未必係大陸版. 因為大陸版仲要平好多好多. 價錢嘅嘢, 都係睇市場, 以前冇競爭, 梗係可以食水深, 但而家又唔係咁講, 好似套mothergoose(innoform singapore), 最早早期, disney english 賣$6xxx, 跟住另一間賣$3xxx (同時期我餅係星架坡買$7xx) , 到舊年啦, 大概 $12xx, 而家times 賣 $880.

如果大陸都有出, 仲跌得緊要.

version 應該冇咩太大分別, 係以前嘅 vcd轉咗dvd. 但佢主要睇video, 加隻 cd_rom 同練習簿同flash cards(大陸版有), 唔知係咪你想要嘅材料. 我哋小朋友應該己經過晒早期的lessons.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

原文章由 save 於 07-7-27 12:39 發表
一家三口 ~ 不過我家老爺昨晚叫我唔好再煩...讀開tt 開心就唔好再諗喎 :tongue:

昨日睇小二中文的習作要做句....我覺得好有壓力 反而英文就唔深.

咁1/8 好拿拿淋做人肉郵差啦

save >> 崇真都5係好差啫, 有間中學又幾好. 就讀崇真la.(個人意見). 攪惦有決定.
其實係一家四口子

Jade > 嘩!你真係好 pro 5該晒。

一家三口 > 嚇!你叫人留底讀崇真呀?好無說服力姐

禮賢小學派位好,因為成續差的一早被請走嗎?

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-7-27 16:08 發表
禮賢小學派位好,因為成續差的一早被請走嗎?

mrs yellow >>又真係冇麥說服力.  sorry!
其實係一家四口子

mrs. yellow...

禮賢....我都有呢個疑問呢....

的書.....其實冇咩pro唔pro啦, 咁啱我有呢套教材, 同埋我比較用咗的時間, 搵的"英"語教材, 唔知係咪仲有的為奴情意結, 最鍾意聽肥彭講英文.

如果你想搵下大陸版, 大陸叫"开心美语" 唔係歡樂美語.

一家三口,此話何來?我細仔都會考國際班喎。你入申請未?

snowB

原文章由 一家三口 於 07-7-27 11:03 發表
原來0809國際班得一班, 真係驚細囡考5到呀.   
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 snowB 於 07-7-27 17:19 發表
一家三口,此話何來?我細仔都會考國際班喎。你入申請未?

snowB

snowB>>得一班,即係收約30人.機會真係好微.  

我仲未入表.因為今日打去問石小姐,問她:我想囡囡讀全英語班,又驚考5到,我係咪要填埋主流班張FORM呢?
石小姐答 : 學校還未落實某D政策, 佢話可能5會有主流班,全部係全英語班喎,佢叫我8月中再打去問.

snowB >> 原來"全英語班"有2班IK1呀. 機會又大D啦.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-7-30 17:02 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 snoopy 於 07-7-27 00:11 發表

指教唔敢
[個人認為] 填呢d家長問卷, 由其話自己的小朋友有那方面的優點及要改善的地方, 我會填得[點到即止] 我又唔會係咁數佢有什麼優點 (其實都無)  而小朋友須改善的地方,亦唔會數晒佢 ...

明白了, 即係要避重就輕, 小女ge優點好少, 缺點好多, 真係好難填  佢臨場表現又唔好, 有你個女咁精伶就好la.

得意媽
k2插班真係好少位, 小女又唔係好敢講野. 就衰左la. 希望佢今次醒d啦

一家三口,

收pm

Jade > 原來你都有呢個疑問。我無諗到,係禮幼家長講,不過我無再去探聽真定假,相信崇幼學生不會太差而被 ...

一家三口 > 大家上來BK吹下水,5洗鎖你鎖你啦

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-7-27 18:25 發表
Jade > 原來你都有呢個疑問。我無諗到,係禮幼家長講,不過我無再去探聽真定假,相信崇幼學生不會太差而被 ...

一家三口 > 大家上來BK吹下水,5洗鎖你鎖你啦

mrs yellow >> 妳真係講緊事實呢. 我要收咀
其實係一家四口子

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-7-27 18:25 發表

前兩年搵幼稚園時, 順便都睇埋小學, 見崇小都有 1x% band 3 學生, 問過人又有拔尖補底班, 所以都幾欣賞崇真--真係有教無類.

正如宣小, 我之前都有同樣疑問, 不過而家都係証實咗.

原文章由 一家三口 於 07-7-27 19:28 發表

mrs yellow >> 妳真係講緊事實呢. 我要收咀

1+3口
5俾你咁容易收咀
你個細女咁醒, 5 C擔心呀:D

醒目開學勳章

MAYMAY & all > 不如開學前搵日約下出黎, 大家傾下小學都好喎 :loveliness:

一家三口 > 千期5好收手就得喇

[ 本文章最後由 得意媽 於 07-7-28 00:12 編輯 ]

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-7-27 12:45 發表
不過未見以前個一般搜尋功能,5知點搵料

自問自答: 要按"回親子王國"才有.

想請教:

記得這裡有位媽咪,曾經同小朋友讀過健腦操, 想問問有關資料?

Mrs. Yellow & Jade,

之前我係 Times 買咗 幾套書, 佢地有我 record, 都有 call 過 我sell 呢套書, 前兩日又另一個 sales 打電話俾我, 又係話萬朝贊助.  我即刻話俾佢知我小朋友唔鍾意 呢本書 d 公仔, 唔想買. 個 sales 好無奈咁收咗線.

貓頭鷹3號

原文章由 Jade 於 07-7-27 14:21 發表
間times 的人又幾進取, 呢兩日打嚟, sell我另一套書, 話係咩萬朝mami會贊助, 又係揀 100 個, 買個套英檢小天才有特價, 原價$24XX, 而家只要$6XX咁.
‹ 上一主題|下一主題