用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 1C班 守望相助
樓主: pearlkam
go

2008 1C班 守望相助 [複製鏈接]

我阿仔都未攞番嚟!

11/5起逢Day 6帶樂器和樂譜!考樂器演奏!
原帖由 Ginger2007 於 09-4-30 22:53 發表
請問在4月2日帶回學校的中文造句紙1-14,是不是還沒有退回來,謝謝。

五月份實在繁好忙, 麻煩大家睇吓仲有無嘢漏丫 :

4/5    數測至下一D21
         交音樂報告
         Science Project  + Presentation

5/5    中文閱讀報告
          創工(九)
          精12, 13

11/5  中文背默11.1

12/5  I.T.名片
         體育考試開始

13/5 Dict(Sam P.2-10 + Sup 14 + Phonics w,x,y +
         Unseen)
         普通話口試開始

15/5  "Really Reading" Competition完結

18/5 音樂考試開始

20/5 體育報告

21/5 Dict(Sam P.12-23 + Sup 15 + Phonics short
        o,u + Unseen)

按指定日期 :
- Oral Presentation - A Fashion Show
- 中文說話

中文造句紙未派回。

Science Project  + Presentation(請問大家知唔知道可唔可以對住張紙讀?)

Bosco mum

我自己都是sort out 了這些,應該都齊了吧!
原帖由 Cyrusmum 於 09-4-30 23:13 發表

交音樂報告
         Science Project  + Presentation

創工(九)
          精12, 13

11/5  中文背 ...

我打算寫張便條問老師,是否要背和是否只需present reflections 那一part,還是要整份project 做個summary 給他present!
原帖由 11kingdom28 於 09-5-1 01:17 發表
中文造句紙未派回。

Science Project  + Presentation(請問大家知唔知道可唔可以對住張紙讀?)

Bosco mum

sci project 我都有呢個疑問,係咪應該全編講呢,好似上似常識動物報告咁,但係究竟幾時開始講呢!

請問各位家長,[請完成GE功課及詞語]是什麼意思???

因為之前多了本GE exercise book, 問亞囝, 他話不明白點用, 都有些懷疑他了, 今日就有句說話寫比我了.

中: 快P.91-93, 精12+13(對), 創(九), 背(11.1), 明說話(12-30)

英: Phon finish WS, Oral tomorrow-Fashion show

數: 作P5, 改P4

常:

其: 交中文閱讀報告及記錄表, 背金句8

那本GE簿是上次做Supp. 14時派的,是要我們用簿做part D,上星期派回是做Corr. ,所以我估Keith把part D做了在worksheet!
原帖由 babysos99 於 09-5-4 17:45 發表
請問各位家長,[請完成GE功課及詞語]是什麼意思???

因為之前多了本GE exercise book, 問亞囝, 他話不明白點用, 都有些懷疑他了, 今日就有句說話寫比我了.

Thanks !  

原帖由 94075702 於 09-5-4 18:51 發表

那本GE簿是上次做Supp. 14時派的,是要我們用簿做part D,上星期派回是做Corr. ,所以我估Keith把part D做了在worksheet!

常:sci:1.Present on 15/5 (See Guideline)
         2. WB Ex4

原帖由 babysos99 於 09-5-4 17:53 發表
中: 快P.91-93, 精12+13(對), 創(九), 背(11.1), 明說話(12-30)

英: Phon finish WS, Oral tomorrow-Fashion show

常:

其: 交中文閱讀報告及記錄表, 背金句8 ...

簽名被屏蔽

: P.91-93, 12+13(), (), (11.1), 明說話(17-30)(樂於助人的家明)

: Phon finish WS, Oral tomorrow-Fashion show (1-20)

: P5,
P4

:sci:1.Present on 15/5 (See Guideline)
         2. WB Ex4

: 交中文閱讀報告及記錄表,
背金句8

原帖由 tiggger 於 09-5-4 20:22 發表
請問中文明說什麼話呢?

兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

說話不是: 星期天, 爸爸媽媽帶我和弟弟到郊野公園旅行.....那一篇嗎?
原帖由 pearlkam 於 09-5-4 20:36 發表
中: 快P.91-93, 精12+13(對), 創(九), 背(11.1), 明說話(17-30)(樂於助人的家明)

英: Phon finish WS, Oral tomorrow-Fashion show (1-20)

常:sci:1.Present on 15/5 (See Guideline)
         2. ...

係囉! Alan都係 "星期天, 爸爸媽媽帶我和弟弟到郊野公園旅行"

係唔係17-30就讀 "樂於助人的家明"呀?

如果係的話, 可唔可以大家交換下, 考試可以練習下!

原帖由 94075702 於 09-5-4 21:18 發表
說話不是: 星期天, 爸爸媽媽帶我和弟弟到郊野公園旅行.....那一篇嗎?

交音樂報告

創工(九)
          精12, 13

11/5  中文背默11.1

12/5  I.T.名片
         體育考試開始

13/5 Dict(Sam P.2-10 + Sup 14 + Phonics w,x,y +
         Unseen)
         普通話口試開始

15/5  "Really Reading" Competition完結
          Science Project Presentation
          背金句(八)

18/5 音樂考試開始(帶樂器及琴譜)

20/5 體育報告

21/5 Dict(Sam P.12-23 + Sup 15 + Phonics short
        o,u + Unseen)

簽名被屏蔽

5/5

中文  :  (1) 精14,15, 16(對)
            (2) 11/5背默11.1
            (3) 18/5交創工(10)

英文  :  (1) GW 16 corr, staple corr sheet at the
                  back
            (2) Study hard for Dict
            (3) Bring "What Shall We Make?"
            (4) Sign Oral (1-20)

數學  :  測改簽

查閱通告106, 107號

蔡偉晉媽咪:

唔好意思! Alan攞左蔡偉晉的中文閱讀報告, 如需要的話, 我可安排交給你的.

出左考試時間表啦, 大家努力溫習啦!
樂恩媽咪

原帖由 alanchoi 於 09-5-5 23:04 發表
蔡偉晉媽咪:

唔好意思! Alan攞左蔡偉晉的中文閱讀報告, 如需要的話, 我可安排交給你的.
‹ 上一主題|下一主題