用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

Good morning ~~

貓頭鷹3號 - 小六就要揾私家偵探去跟踪? 唔係化! 你有冇八到讀邊間學校? :

Jennie, 貓頭鷹3號 - 呢個世界, 你愈冇諗過得, 就愈有驚喜. 不過果朝早學校樓下肯定又人山人海 ......

all

morning

mamamui, jennie
thank you
咁我等到第一次註冊後都冇消息就試吓寄信去

mamamui,

冇八到喎, 只知係男女校, 因個阿媽查到個女去落BB, 經手人係同班同學仔.

貓頭鷹3號

原文章由 mamamui 於 07-11-20 09:52 硐表

貓頭鷹3號 - 小六就要揾私家偵探去跟踪? 唔係化! 你有冇八到讀邊間學校? :

Jennie, 貓頭鷹3號 - 呢個世界, 你愈冇諗過得, 就愈有驚喜. 不過果朝早學校樓下肯定又人山人海 .... ...

醒目開學勳章

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-11-21 00:02 硐表
mamamui,

冇八到喎, 只知係男女校, 因個阿媽查到個女去落BB, 經手人係同班同學仔.

貓頭鷹3號

哈! 6年班,, 我暈喇!

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-11-21 00:02 硐表

早晨啦!各位靚媽,
今日天朗氣清!
樂媽

Hello, 各位, 我到今早先有時間上來看看,最驚嚇係呢個 message, 生女的最大憂慮呀!

多謝 Silivia 的解答!

snowB

原文章由 得意媽 於 07-11-21 00:30 硐表

哈! 6年班,, 我暈喇!
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Hello   各位早晨 !

snow B : 想問下,"家教會可load相服務" 係咪指每班上堂花絮果d , 咁個人profile 果d 及無放入去profile 果d , 會唔會都有得load 返 ? thanks.

請問各位有無睇小朋友的牙醫介紹呀?  

醒目開學勳章

原文章由 mamamui 於 07-11-21 10:51 硐表

其實我冇, 不過見你問第2次, 又提提你, jennie 既牙醫要5舊水碌1隻門牙

mamamui > 請問各位有無睇小朋友的牙醫介紹呀?

5明 .... 牙醫有分睇小朋友定睇大朋友嗎?

可能我要求不太高,小黃睇過3個我覺得都幾好。一個係親戚,一個係朋友,一個係街坊,你想知邊個?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

有一個幾好,不過係荃灣,唔知對你黎講會唔會遠,可以打電話去問下,24939815 (譚振明),小朋友普通睇牙100大元,其他就180元,你可以去試下.

樂媽
原文章由 mamamui 於 07-11-21 10:51 硐表

朱  may may,

你的消息於那裡看到的?學校的網頁內?

snowB

原文章由 朱MayMay 於 07-11-21 10:24 硐表
Hello   各位早晨 !

snow B : 想問下,"家教會可load相服務" 係咪指每班上堂花絮果d , 咁個人profile 果d 及無放入去profile 果d , 會唔會都有得load 返 ? thanks. ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

原文章由 得意媽 於 07-11-21 11:15 硐表

其實我冇, 不過見你問第2次, 又提提你, jennie 既牙醫要5舊水碌1隻門牙

多謝提醒. 我幫人問的. 佢大把水.

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-11-21 11:53 硐表

5明 .... 牙醫有分睇小朋友定睇大朋友嗎?

可能我要求不太高,小黃睇過3個我覺得都幾好。一個係親戚,一個係朋友,一個係街坊,你想知邊個? ...

我表達得5好.   我想找個對小朋友有愛心 d 的, 診所有d合小朋友佈置呀咁更好.
5 該俾哂 3 個我丫.

原文章由 phebechong 於 07-11-21 11:54 硐表
有一個幾好,不過係荃灣,唔知對你黎講會唔會遠,可以打電話去問下,24939815 (譚振明),小朋友普通睇牙100大元,其他就180元,你可以去試下.

樂媽

平野啱我.   5該哂.
阿女d牙開始郁郁貢, 有時又話牙肉痛, 問定料都係時候了.

樂媽>>個牙e 近邊樹呀? 近唔近路德圍?

琴日功課找寵物今日又搵另外一d.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 Jennie 於 07-11-21 14:44 硐表
琴日功課找寵物今日又搵另外一d.....

今日又要搵乜呀?   等我早d有心理準備.

醒目開學勳章

原文章由 mamamui 於 07-11-21 14:54 硐表
今日又要搵乜呀?   等我早d有心理準備.

導盲犬.

我e+ 精左, 一有新既趣味學習功課就go through 一次先, 可惜我到今日都找5到資料(5計網上)
‹ 上一主題|下一主題