用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

chinfung小兵,

我都係收唔到呀,麻煩你send去我公司email address啦,我pm左俾你呀!

我想問下係咪要自己準備午飯呀?因為我見農場網頁話佢只有小食部,冇得食飯喎!

另外又想要問下 "軍醫" 係邊位呀?有冇野要幫手帶/準備呀?

原帖由 chinfung 於 09-2-5 14:41 發表
Hi all :

我剛剛已再send多次給大家, pls check again, 我自己都可收回 C.C. 應該無問題。
如再收不到可能要分幾次 send, 因太多人的關係。

當天的稱号, 大家要緊記 : 團長, 車長, 小兵 ....... 等等 (好有用)

...

呀 ........... 我已先後分幾次飛鴿傳書 (email) 給各位軍官及團友, 徐非 D 白鴿比人射晒落梨?

如收到傳書, 請通知声, 否則回巢後要再放鴿。

另外又想要問下 "軍醫" 係邊位呀?有冇野要幫手帶/準備呀?

妳吟問叫我點答好   吾通畫公仔畫出?

小兵上

原帖由 bbdou 於 09-2-5 14:53 發表
chinfung小兵,

我都係收唔到呀,麻煩你send去我公司email address啦,我pm左俾你呀!

我想問下係咪要自己準備午飯呀?因為我見農場網頁話佢只有小食部,冇得食飯喎!

...

Hi bbdou & all parents:

正確, 這處不吃人間煙火, 只享受到大自然的美景, 所以我地當曰行軍上山, 要準備足夠糧食, 記着三軍未動, 糧草先行的道理。

如各位真收不到email 不用擔心, 等小弟今晚回巢再放飛鴿。

小兵上

chinfung
我都係仲未收到.....點算, 我地斷左連絡

over over 團友們)))
當地無啖好食, 請各位出發前吃至10成飽或自行帶備糧草呀))))over over )))))

又check左啦,都係收唔到呀!點解會咁?

唔通軍醫即係我?唔好咁啦,因為我唔肯定呀嘛,我驚自作多情表錯情呀嘛。好啦,既然我係軍醫,就提下大家以下事項:
1. 我會帶備蚊怕lotion & 藥水膠布以備不時之需;
2. 穿著淺色長袖衫褲,有助防蚊;
3. 請帶備足夠的食水;
4. 請穿著舒適輕便運動鞋,以利步行;
5. 請盡量帶備手帕/小手巾/小毛巾作抹汗/手/咀之用,減少使用紙巾;
6. 農場似乎有一d有機蔬果出售,各位如有需要,請帶備環保購物袋;
7. 根據香港天文台的天氣預報,周日氣溫為17-21度,部份時間有陽光,各團友請留意。

原帖由 chinfung 於 09-2-5 15:26 發表
呀 ........... 我已先後分幾次飛鴿傳書 (email) 給各位軍官及團友, 徐非 D 白鴿比人射晒落梨?

如收到傳書, 請通知声, 否則回巢後要再放鴿。

妳吟問叫我點答 ...

hi all,
剛剛看見飛鴿, 收到相關通告了, 哈哈, 自稱小兵的真正身份查實唔野小, 行程經他細心精密安排過後, 我已經肯定他的真正身份是....總司令, 請受小女子一拜

Chinfung Dad

我收到你的email, 覆左你,請check. 多謝各位安排

原帖由 bbdou 於 09-2-5 16:06 發表
又check左啦,都係收唔到呀!點解會咁?

唔通軍醫即係我?唔好咁啦,因為我唔肯定呀嘛,我驚自作多情表錯情呀嘛。好啦,既然我係軍醫,就提下大家以下事項:
1. 我會帶備蚊怕lotion & 藥水膠布以備不時之需;
2. 請穿著淺色長 ...
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

團長 ;

吾好吟" 蛇博 " 好啊! 當日妳大可精趙幾位擔得, 抬得又玩得的家長入隊伍幫手便可, 吾洗用皇袍加身 lee 焦對負小兵呢? 最後用my垂簾聽政 (太后絕招) 便大結局了句號.

請其他團友收到信, 盡快回覆, 減省週六要我用絕招 -- --追雲 call.

小兵

原帖由 心心 於 09-2-5 17:33 發表
hi all,
剛剛看見飛鴿, 收到相關通告了, 哈哈, 自稱小兵的真正身份查實唔野小, 行程經他細心精密安排過後, 我已經肯定他的真正身份是....總司令, 請受小女子一拜 ...

Pak Yan Mum :

OK la , no problem.

小兵

原帖由 PERRYNMOM 於 09-2-5 17:42 發表
Chinfung Dad

我收到你的email, 覆左你,請check. 多謝各位安排

Chingfung 及各家長:

我已收到 e-mail 及 已 sent 比我的朋友啦.
謝謝你詳細的行事表.我可提供一些車上遊戲, 如急口令,
IQ題或請大人或小朋友講故事等..

CHEUKUE

原帖由 chinfung 於 09-2-5 19:09 發表
團長 ;

當日妳大可精趙幾位擔得, 抬得又玩得的家長入隊伍幫手便可,

係咪講緊我...

cheukue :

明白, 收到, 辛苦妳啦, 明天見, 後天都見, 希望兩天玩得勁開心啦!

妳介吾介意星期日妳的 稱号是車長呢?

小兵上

原帖由 cheukue 於 09-2-6 08:50 發表
Chingfung 及各家長:

我已收到 e-mail 及 已 sent 比我的朋友啦.
謝謝你詳細的行事表.我可提供一些車上遊戲, 如急口令,
IQ題或請大人或小朋友講故事等..

CHEUKUE ...

壯丁 :

很........久不見你的聲音, 真是一講曹操曹操就到。

明下午會否回 EC play 下 呢?

pm 如回校,等開心果踏完 roller 一起吃餐午飯好嗎?

小兵

原帖由 koho 於 09-2-6 09:05 發表

係咪講緊我...

Chinfung dad  
eeeee無左內容ge, 請開估 我的轉數比較慢 諗唔到答案

原帖由 chinfung 於 09-2-6 09:20 發表
壯丁 :

很........久不見你的聲音, 真是一講曹操曹操就到。

明下午會否回 EC play 下 呢?

pm 如回校,等開心果踏完 rollar 一起吃餐午飯好嗎?

小兵

...

希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

perrynmom :

妳的問題是否想知那位壯丁(曹操) 是誰?

他的女兒和小兒上年一起攪生日會的 ........ 記得末。

小兵

原帖由 PERRYNMOM 於 09-2-6 09:38 發表
Chinfung dad  
eeeee無左內容ge, 請開估 我的轉數比較慢 諗唔到答案

chinfung
請問開心果幾點踩完roller架?

早晨團長 ;

中午一點左右玩完, 兩點左右回校再玩家長教師 game day,有可吩咐 / 關照?

小兵上

原帖由 心心 於 09-2-6 10:13 發表
chinfung
請問開心果幾點踩完roller架?

以為可以一起開飯, 開心果收1點就唔得lu, 因為naoki 1:30要返到學校呀

聽日下晝我地都返唔到學校玩,因為熙熙要去畫畫同返音樂劇呀!

咁早返到學校, 唔係2點鐘開始咩?

[
quote]原帖由 心心 於 09-2-6 15:03 發表
以為可以一起開飯, 開心果收1點就唔得lu, 因為naoki 1:30要返到學校呀 [/quote]
‹ 上一主題|下一主題