用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

太后
尋晚放工同大山去睇皮膚,返到屋企食晚飯都8點半0拿
佢仲要做埋4樣功課呢? 所以未搞到夜左囉..
最爽係翻北風吹住我兩個行路...

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:49 發表

大家早晨 !

格格

點解尋晚咁夜都未就寢 ? 我 10:30 已經上床 。。。

如果我無記錯,應該係車站門口 ....

太后
您都講解得有道理0既... 搞到我都精神緊張埋..
星期五仲要知道佢開大,開中還是開細呢?星期六朝又輪
到細山...

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:53 發表

格格

當然有分別啦,我覺得貴子弟就讀既學校課程咁緊迫,父母咁緊張,點可能再要小朋友受高溫既煎熬呢 ? 。。。。 所謂情可以堪呢 ? ...

太后
係囉, 真係唔知講咩好0拿...
千其唔好係大勢所趨呀

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:55 發表

格格

我相信以後 46 兄想要偷雞或者晨早上黎打個招呼的機會都無埋喇 .....

太后
下次去大圍未剩記得隻鹽焗雞同糖水..搵下間
"鴻菊堂"先

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:49 發表

大家早晨 !

格格

點解尋晚咁夜都未就寢 ? 我 10:30 已經上床 。。。

如果我無記錯,應該係車站門口 ....

原帖由 alicetong 於 09-4-22 09:37 發表
太后
尋晚放工同大山去睇皮膚,返到屋企食晚飯都8點半0拿
佢仲要做埋4樣功課呢? 所以未搞到夜左囉..
最爽係翻北風吹住我兩個行路...

...

格格

點解唔安排係星期六去見醫生呢 ?

原帖由 alicetong 於 09-4-22 09:39 發表
太后
您都講解得有道理0既... 搞到我都精神緊張埋..
星期五仲要知道佢開大,開中還是開細呢?星期六朝又輪
到細山...

格格

Lmum 要我地提醒呢,今年沙田區 band 1 學位大幅下降,由 13x 跌到 9x ,記得要小心選擇呀 ....

原帖由 alicetong 於 09-4-22 09:42 發表
太后
下次去大圍未剩記得隻鹽焗雞同糖水..搵下間
"鴻菊堂"先

格格

大圍有出名鹽焗雞,聞所未聞喎,不過算啦,我都戒食雞喇

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 09:29 發表

長老

所以我覺得我自己都仲係幾幸福架,尋日太陽國果邊既同事先好關心咁問我,有無需要搵多個 assistant .....

2b

嘜您唔記得您嘅代號名'幸福'咩

係公司有波士錫, 係屋企有hb鍚, 係外面有fd仔鍚 ~

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-4-22 09:55 發表

2b

嘜您唔記得您嘅代號名'幸福'咩

係公司有波士錫, 係屋企有hb鍚, 係外面有fd仔鍚 ~

長老

因為我人好囉

尋日太陽國同事話,佢地係果邊好詫異我既工作能力,每每俾我既電郵都會馬上收到回覆

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 10:05 發表

長老

因為我人好囉

尋日太陽國同事話,佢地係果邊好詫異我既工作能力,每每俾我既電郵都會馬上收到回覆

2b

醒目開學勳章

dearall:

講起我呢樹樓下間鴻菊堂都真係幾掂啊!

話說呀仔前晚話想晚飯叫我幫佢買煮意粉,尋日收工時問,仲有好多款15元比你楝,可能同你叮買食已蒸好的..

咁呀仔的呀媽我,諗住吾洗拎到返去凍晒,咪賴係好計劃週詳咁諗住係寶琳...點知返到寶琳...百無,只係係雪櫃見到幾款20幾元,仲要係無得蒸,只係係微波爐番熱...

話說九龍塘區中學,今年攪左個每間學堂選18個人面試,中左每同學交hkd250.-,餘數學校付,係7月初到中國農村交流鄉土文化5天...已經簽左紙,希望呀仔中啦!

betty

點解成個下晝都咁安靜 。。。。

人呢 ?

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 17:19 發表
點解成個下晝都咁安靜 。。。。

人呢 ?

2b

要解答少女心事嘛.....好忙

長老,

當然係即時生效啦...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-4-21 17:17 發表

幾時實行呢
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

仲以為你僧燒砲仗慶祝添...

原帖由 2bzmummy 於 09-4-22 08:55 發表

格格

我相信以後 46 兄想要偷雞或者晨早上黎打個招呼的機會都無埋喇 .....
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

BB,

個女住宿舍冇啖好食, 我地都係買鴻福堂"Q幫"叫佢得閒去攞碗湯飲0架...

原帖由 bettylam 於 09-4-22 12:59 發表
dearall:

講起我呢樹樓下間鴻菊堂都真係幾掂啊!

話說呀仔前晚話想晚飯叫我幫佢買煮意粉,尋日收工時問,仲有好多款15元比你楝,可能同你叮買食已蒸好的..

咁呀仔的呀媽我,諗住吾洗拎到返去凍晒,咪賴係好計劃週詳咁諗 ...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-4-22 17:31 發表

2b

要解答少女心事嘛.....好忙

長老

明解,或者等我都出下手先 。。。。

原帖由 正46 於 09-4-22 21:15 發表
太后,

仲以為你僧燒砲仗慶祝添...

46 兄

乜您咁睇 2B 架 。。。。

最衰我為左身體緣故,夜晚盡量少用電腦,又 得早,尋晚無機會上黎會您喇,肯定又要聽朝先見到您回應,我地好似活在兩個時空 。。。。

原帖由 正46 於 09-4-22 21:37 發表
BB,

個女住宿舍冇啖好食, 我地都係買鴻福堂"Q幫"叫佢得閒去攞碗湯飲0架...

阿女都算好呀,住在市區,週末有回家食愛心飯嗎 ?

大家早晨
‹ 上一主題|下一主題