用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無14網區的媽咪入來分享下
樓主: ckckcktina
go

有無14網區的媽咪入來分享下 [複製鏈接]

Re: 有無14網區的媽咪入來分享下

放學時間你去門口/附近睇下就知........我再多講就乞人憎了
貞貞 寫道:
[quote]
ckckcktina 寫道:
sindy,

哇, 聽你講完... 驚驚....   咁細個就粗口爛舌...  :tongue:
嘩~~  我朋友個仔讀緊, 又冇乜聽佢講過點, 不過可能我小朋友同佢差一截, 所以佢好少提起返學d事。[/quote]

我想問下點解玫瑰崗小學無分網區,咁小朋友升中係點架?

佢灣仔的呀,因為佢係私小呀.......
doris880 寫道:
我想問下點解玫瑰崗小學無分網區,咁小朋友升中係點架?

請恕我愚昧,咁佢d學生是否屬於12網?

'12'係升小一時用的,升中學唔係用呢樣的,分中西區,灣仔區,東區,南區,但每區係包括本區+少量他區學校
請恕我愚昧,咁佢d學生是否屬於12網?

係喎,我問到傻左     

知唔知玫瑰崗學生會派去那些中學?

咁又唔多知,但好似都唔錯...你睇下佢地網頁有無寫
係喎,我問到傻左     

插班最好是在幾多年級,四年級是否很遲呢?

Sindy 寫道:
咁又唔多知,但好似都唔錯...你睇下佢地網頁有無寫[quote]
係喎,我問到傻左     

[/quote]

睇下插乜學校啦.......無中學既就遲啦...有中學既..都唔遲的呀
插班最好是在幾多年級,四年級是否很遲呢?

[quote]
Sindy 寫道:
咁又唔多知,但好似都唔錯...你睇下佢地網頁有無寫[quote]
係喎,我問到傻左     

[/quote][/quote]

我見到玫瑰崗有九龍校車去藍田和油塘呀,好野。   

如果插班,學校會唔會考慮父母是舊生,機會會唔會大d?

插玫瑰崗?...你放心啦.......
我見到玫瑰崗有九龍校車去藍田和油塘呀,好野。   

如果插班,學校會唔會考慮父母是舊生,機會會唔會大d?

你意思是好易入,我意思插班,我見佢現在得2班左喎?   

估計都唔難入呀??點解你諗住呢間既,你仔定女呀?

佢一級50人,分兩班.....另一級又係2班.....但八十人...咁你話佢地可以幾彈性啦......收多一個唔多啦........

http://www.hkedcity.net/school/psp2005/detail/sch_class_stru.phtml?sch_id=822

你意思是好易入,我意思插班,我見佢現在得2班左喎?   

仔呀,其實我係想先安排他入嘉諾撒,如果有機會再轉其他學校,但如果津校入唔到,私校都可以考慮下,所以想起玫瑰崗小學。當然如果亞仔太差就邊到都唔使諗。

2班80人      ,1班40人點上課呀?

早晨啊咁多位  

doris880,

早啊, 你又想玫瑰崗啊, 私校來喎... 我聽人講過佢小學, 幼稚園唔差架, but中學就麻麻地lu.    

sindy,

早啊, 你真係一本小一選校用既活天書啊, 好野.... 以後有咩問題又多個人可以請教lu.... if我女可以入到 mm的話, 真係要met下你至得lu...    

唔好咁講........我夠八...就乜都問下人啫.....祝你心想事成呀

(不過我既問題仲未有著落呀.......)

ckckcktina 寫道:
sindy,

早啊, 你真係一本小一選校用既活天書啊, 好野.... 以後有咩問題又多個人可以請教lu.... if我女可以入到 mm的話, 真係要met下你至得lu...    

作為一個母親,當然希望安排到進可攻,退可守啦,真係諗到頭都大    。玫瑰崗小學是一個"萬一"的選擇   

Sindy,

今日啱啱收到衛理嘅通知收咗阿女入下午班,叫我明天去註冊,我想請問你知唔知,如果註冊咗係咪唔可以再揀去第二間架?

唔該晒
‹ 上一主題|下一主題