用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

預祝各位你地心儀嘅小學抽到你地 !!!  

各位 good morning !   祝各位好運 !

果個小學 website 都未有公佈結果, 都係要走一趟去睇吓啦.

貓頭鷹3號

醒目開學勳章

morning!

connie, pls check email!

:

各位媽咪,亞仔入唔到啦!小一得80個位,但其中有50個是俾有妹妹或弟弟的,得30個位抽籤,所以就無機會啦!唯有第二輪努力.

樂媽

祝各位心想事成, 小朋友入到心儀小學.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

早晨

祝各位小朋友入到心儀小學:)

Hailey TSL unsuccessful:loveliness:

[ 本文章最後由 ConnieBaby219 於 07-11-26 10:28 編輯 ]

星期六小黃朗誦電線杆了,跟評判最後所說的一樣,我和小黃都從中學到野是最大的得益。今次的朗誦的確令小黃對朗誦增加了不少興趣,這兩天他都不時好愉快地自己朗誦電線杆(先前是要亞媽叫/迫),還自行加入了評判的意見作出改進!昨天乘西鐵小黃第一次看見真的電線杆,他又問什麼是田野?什麼是鄉村?學多了些知識,真是意外的收獲!如果不是今次朗誦節,平日就未必會留意到。還有之前兩次上台他都有話緊張,但隨著經驗的累積,今次他巳明顯鎮定了許多。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-11-26 01:36 硐表
又話可上申請果間小學個網站睇到放榜結果, 但啱啱 check 過都未有公報, 唔通要聽朝去學校門口望吓.

貓頭鷹3號

ME2....打佐去問學校, 佢叫我1030 後去check, 但到e家都未有online announce.  唔佑yy 今日去唔去睇...

晏d 至算lu!

祝owen 生日快樂!! 健健康康!! 係爹娘o既乖乖仔!!!願望成真!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

all

morning

jennie

放心啦
見到chloe 個名

原文章由 Jennie 於 07-11-26 10:45 硐表

ME2....打佐去問學校, 佢叫我1030 後去check, 但到e家都未有online announce.  唔佑yy 今日去唔去睇...

mrs. yellow

little yellow

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-11-26 10:40 硐表
星期六小黃朗誦電線杆了,跟評判最後所說的一樣,我和小黃都從中學到野是最大的得益。今次的朗誦的確令小黃對朗誦增加了不少興趣,這兩天他都不時好愉快地自己朗誦電線杆(先前是要亞媽叫/迫),還自行加入了評判的意見作出改進 ...

爺老太>>想問朗誦樹有冇小朋友係唸唔到呀?? d 評判有冇比多次chance 呀? 是否比聖經朗誦嚴緊, 因為阿女未試過今次係第一次, 佢可以讀完完整o既朗通文章, 我都覺得開心啦.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 yy13 於 07-11-26 10:47 硐表

放心啦
見到chloe 個名

yy>>咁小張中唔中呀?? 有冇得一齊呀?

祝owen 生日快樂!! 健健康康!! 入到心儀小學

jennie

收左喇
共收90人
15人後備
今朝去計埋我都係得2個家長
我都會照去註冊
但都會考慮讀唔讀
你呢

原文章由 Jennie 於 07-11-26 10:53 硐表

yy>>咁小張中唔中呀?? 有冇得一齊呀?

Jennie > 我組原有47人,只有約30-31人到場,得一個唸左幾句唸唔到企左係樹,評判無叮佢走,等到佢亞媽出去抱走佢。評判話等其他小朋友唸完如想完成可再try,不過就有評語而無評分,最後那男孩無再出去。 聖經朗誦我無去過,比較唔到。今次我就覺得唔算好嚴, 但有秩序有紀律,拍攝太揚會被即時當眾指斥。

Happy Birthday to Owen 生日快樂! All the best!

owen

happy birthday

yellow 太

參加比賽都係取個經驗面對群眾, little yellow 可以順利完成已經叻叻了, 而你都會鬆一口氣
Hailey  要等多兩個星期比賽, 佢個組最後一個出場, 等到頸都長了

nr
原文章由 yy13 於 07-11-26 11:09 硐表
jennie

收左喇
共收90人
15人後備
今朝去計埋我都係得2個家長
我都會照去註冊
但都會考慮讀唔讀
你呢

真係中都會註冊, 都係自己揀o既....我連埋tt 都係考3間私小, 仲有間未公佈, e家得tt 在手, 讀tt倒不如讀基福.

yy>>但chloe 最唔想入係基福o羅...你話頭唔頭痕呀!
‹ 上一主題|下一主題