用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

識唔識唱小蝌蚪頭2句,我聽極都聽唔出賢賢唱乜呀.

係呢,佢地尋日去左swim.天軍有冇咬到成身蚊癱呀?

CPY,

首歌是君灝教我的,"穿梭水裡小蝌蚪,頭圓圓又尾巴?"我只記得咁多!

天軍話昨天在一樓的平臺玩水,不過好彩冇俾蚊咬,賢賢被蚊咬了很多嗎?

你做咗飲品手工未?我仲未諗点整! :cry:

乜佢地係平台玩水咩..唔係係swimming pool咩.....

賢賢佢咬得好勁.全身共15粒.仲要大大舊腫左呀陰公.我今朝打左比老師.佢話尋日放學時都唔覺佢有蚊咬.咁我估可能係校車度咬.要問下司機叔叔先得.

飲品手工交左啦.我用普通膠杯整咋.見到屋企有乜材料就放晒入去...賢賢話老師放左係主題角喎.   

CPY,

上次天軍被蚊咬都腫得好厲害,可能d蚊有細菌,令到腫的附近範圍都出曬d粒粒,痕咗好耐,要搽藥膏先退!

學校冇swimming pool的,佢地用吹氣的水池玩,很淺水的!

星期五你負責帶乜返學校呀? 我要帶17盒飲品+17張貼紙.     好彩搭校車咋.如果唔係..好重姐    

CPY,

哈哈!我都唔弱,要帶17盒四方果jelly和17包桃蝦多!都好重,好彩有校車幫手!

上次家長日鄭老師話17to21日有暑期聖經班,唔知点解到現在都冇聲氣?!7月份只需交半個月車費,唔知喺咪冇咗呢!明天問吓老師先!

7月係交半個月車費咋,冇錯.我已經交左啦...

但我想知7月我地要否交學費呢...   

希望今日佢地開生日party開心啦.唔知係咪學校負責買生日蛋糕呢  

CPY,

我諗7月喺要交學費的,話晒都要番半個月学!

我問過鄭老師佢話学校有生日蛋糕供應,若果家長再買會食唔哂,所以我打消咗呢個念頭!

7月不用交學費的

Lion King,

咁就真喺天大喜訊!多謝報料!

Domincleung

想問下你佢地結業禮的表演你拍的DV有無影到我浚彥呢? 如有可否給我一個copy呢? 因為我影的dv比浚彥搞壞了, 現在卡住在個合內.   我只要他們表演那部份就可以了. 謝謝!  

Hi ChunYinma,
Sorry to hear that.  I will check tonight and will let you know tomorrow.

chunyinma,
我吩咐了我先生再copy一張dvd, 到時叫彥彤拿給你.
(但唔sure多唔多影到浚彥.)

Hi ChunYinMa,
I checked with the DV last night. It's fine and will make a copy.  Hopefully, can send it to you before parent day.

芝娃娃

收到張dvd了, Thank you for your help.  .
問浚彥個傻仔係唔係睿明俾佢, 佢話係. 看了後才知道是彥彤比佢.  雖然影到浚彥比較遠, 佢又細粒, 成日比人庶住. 不過佢兩兄弟已經係到又唱又跳. 唔該哂!

Dominicleung

唔該哂! 希望你的板本可以影到浚彥多少少, 因你同我一樣係2樓影下去, 佢無咁易比人庶住.  

版主

恩彤轉到上午班啦,K2 開始,我可以日日送佢上校車啦

係唔係同 A 班做同學仔? 又多個彤彤喇   
JuliaCheng 寫道:
恩彤轉到上午班啦,K2 開始,我可以日日送佢上校車啦

版主

芝娃娃
我都唔知 A 定 B 添