用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

耐人尋味

原文章由 schau28 於 07-11-2 08:01 硐表
大家早晨!!!!!!

今日真是好多得個15度, 斯渝己經著左校褸返學

但剛剛有位小朋友她媽媽只想加對長袜(是換對!)都發脾氣!

小背心底+夏裙+白外套+短抹仔+久小病初瘉+弱底=??

TOUCHWOOD!!這位媽媽的心肝脾肺.............................

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔止銅鑼灣, 九龍區都有架
原文章由 phoebekk 於 07-11-1 21:10 硐表
Monkey妹,
唔該晒, 不過係銅鑼灣太遠了, 我會揾吓有無近我啲嘅
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Morning,

哈哈! 好彩無我想像中咁

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-2 10:11 編輯 ]

原文章由 srl 於 07-11-2 08:52 硐表

但剛剛有位小朋友她媽媽只想加對長袜(是換對!)都發脾氣!

小背心底+夏裙+白外套+短抹仔+久小病初瘉+弱底=??

TOUCHWOOD!!這位媽媽的心肝脾肺............................. ...

嘩! 嚟條問題咁難,真係考起。
下次要囡囡出條開心d,容易d嘅! 唔該

早晨, 瑜瑜都著晒全套冬裙,校縷加長襪, 如果再凍可唔可著襪褲呢.

醒目開學勳章 貢獻勳章

琳琳點解會話鐘意體操, 唔通琳琳見到d空翩動作好'西利'要學 我想比晴晴學體操係見佢平時動作好靈活, 呢項運動應該啱佢, 加上我自己讀書時都玩過幾年體操, d基本動作我都識教佢, 除左老師教之外, 加上我識少少咁會令晴晴更易enjoy呢項運動

原文章由 phoebekk 於 07-11-1 21:27 硐表
我都會比佢學游水架, 琳琳話佢鐘意體操咪唸住比佢試吓學囉

醒目開學勳章 貢獻勳章

做咩會痛嘅
原文章由 FlorenceChan 於 07-11-2 09:22 硐表
Morning,
哈哈! 好彩無我想像中咁

醒目開學勳章 貢獻勳章

你都search左好多料喎 其實我鐘意d班唔好咁多小朋友, 咁老師會睇得到同教得好d, 你心目中想比呀囡試邊間呀?

原文章由 srl 於 07-11-2 07:21 硐表
體育先鋒~網上評價不俗,但未識人上過
YMCA~有姐姐同學兼friend媽覺得她囡囡學得唔錯,但課程            多編排在平日&名額稍多(最多30),聽聞而家有
           SUN班,詳情:           http://www.ymca.org.hk
I ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都見校車有好多小朋友穿左校縷呀
至於你話再凍可唔可著襪褲, 我覺得可以囉, 咁家長絕對有權是乎小朋友嘅狀況而做應該做嘅事, 學校一定唔會認為係有問題, 放心啦

原文章由 瑜媽 於 07-11-2 09:31 硐表
早晨, 瑜瑜都著晒全套冬裙,校縷加長襪, 如果再凍可唔可著襪褲呢.

當然可以啦! 開學初期,老師都有提過家長,不過就要純白色囉。

monkey,

哎呀! 打錯字添,謝謝你話我知。

醒目開學勳章 貢獻勳章

da da de de樂園

確實名單, 如未能出席, 請快快聯絡我, thanks!!

1.   陳沅盈
2.   樂瑶
3.   朱梓晴
4.   郭俙僮
5.   廖倬誼
6.   周晴
7.   陳珮瑜
8.   陳可蕎
9.   陳紫凝
10. 林彥彤
11. 劉穎澄
12. 李珮殷
13. 林紀妤
14. 吳海琳
15. 楊斯渝
16. 伍芷儀
17. 杜泳蕎
18. 陳紀晴
19. 李佩熹
20. 鄧依諾

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-11-2 10:33 編輯 ]

係呀, 今朝瑜瑜上校車時, 都望到好多同學仔都穿了好靚的粉紅色校縷.:loveliness:  你囡囡與彤彤坐埋一齊在瑜瑜後面, 好好朋友喎. , 不過保母姨姨又換了.

原文章由 monkey妹 於 07-11-2 10:03 硐表
我都見校車有好多小朋友穿左校縷呀
至於你話再凍可唔可著襪褲, 我覺得可以囉, 咁家長絕對有權是乎小朋友嘅狀況而做應該做嘅事, 學校一定唔會認為係有問題, 放心啦

...

唔該晒FlorenceChan, 因開學嗰日遲了入去課室, 周老師已講緊, 可能聽漏了.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-2 10:15 硐表

當然可以啦! 開學初期,老師都有提過家長,不過就要純白色囉。

monkey,

哎呀! 打錯字添,謝謝你話我知。

醒目開學勳章 貢獻勳章

係囉又換, 曾太話會轉陳太, 咁而家呢個係?太呢
原文章由 瑜媽 於 07-11-2 10:38 硐表
不過保母姨姨又換了.

原文章由 瑜媽 於 07-11-2 10:44 硐表
唔該晒FlorenceChan, 因開學嗰日遲了入去課室, 周老師已講緊, 可能聽漏了.

唔洗客氣,都係互相提點吓啫

要的要的:loveliness: .

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-2 15:31 硐表

唔洗客氣,都係互相提點吓啫

今早我已經比可蕎著襪褲啦~~

咁快已準備襪褲比囡囡著:loveliness: , 因凍得太快, 星期一仲著緊夏季裙加外套, 星期五已著冬季加校縷, 所以未有準備襪褲 (太短同厚), 明天立即去買.  

p.s. 仁班老師已放了爹地,媽咪,bb, 工人姐姐的新相, 個個都扮到唯肖唯妙.

原文章由 koko39 於 07-11-2 22:01 硐表
今早我已經比可蕎著襪褲啦~~

原來今日彤彤同周晴坐   

原文章由 瑜媽 於 07-11-2 10:38 硐表
係呀, 今朝瑜瑜上校車時, 都望到好多同學仔都穿了好靚的粉紅色校縷.:loveliness:  你囡囡與彤彤坐埋一齊在瑜瑜後面, 好好朋友喎. , 不過保母姨姨又換了.

...

我都唔知依家ee係咩太, 曾太冇同我提過換ee既, 咁如果in case有事應該打比邊過呀

原文章由 monkey妹 於 07-11-2 14:18 硐表
係囉又換, 曾太話會轉陳太, 咁而家呢個係?太呢

我都未賣到襪褲呀, 之前我係千色店elle個counter問過, 佢話未返貨, 可能估唔到天氣咁快轉凍掛, 個sales話返貨先call我喎, 等我聽日都去問問先, 所以今日彤彤都係著住短襪咋, 不過入便加咗條保暖褲打底, 唔怕會凍親彤彤個pat pat   

原文章由 瑜媽 於 07-11-3 00:20 硐表
咁快已準備襪褲比囡囡著:loveliness: , 因凍得太快, 星期一仲著緊夏季裙加外套, 星期五已著冬季加校縷, 所以未有準備襪褲 (太短同厚), 明天立即去買.  

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 07-11-3 03:22 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題