用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請08年崇幼主流家長入0黎交流一下!
樓主: jenny媽媽
go

請08年崇幼主流家長入0黎交流一下! [複製鏈接]

原帖由 wunhei 於 08-8-28 16:53 發表

Hi Silvia,

今晚 6:30pm 才開新生K1家長會點解你咁快就知嫁? 請問你囡囡叫咩名呀?希望可以同你阿囡做同班同學仔喇

因為我尋日返左去同哥哥開k3會, 所以見到小女分班既安排

點呀? 係咪呢班呀? 我好好彩, 有一個bk媽咪同囡囡一個月出世既, 同一班

簽名被屏蔽

原帖由 silvia_ng 於 08-8-28 20:45 發表

因為我尋日返左去同哥哥開k3會, 所以見到小女分班既安排

點呀? 係咪呢班呀? 我好好彩, 有一個bk媽咪同囡囡一個月出世既, 同一班 ...

Hi Silvia,

好開心呀!! 原來我們是同一班,我阿囡都係幼望班,林老師係班主任, 你阿囡叫咩名? 我阿囡叫奐希10月份出生.真係講唔出的開心,可以係到識到同班的媽媽,我地可以係都多多交流.開心死囉

原帖由 jenny媽媽 於 08-8-29 01:05 發表
HI!大家好嘛我個女係 上午幼愛班呀....老師姓丘唔知呢個老師係點既呢!唔知有冇人係同我女女係一班呢!

Hi Jenny,

我阿囡係幻望班,需然唔同班,但係我地都可以多多交流

原帖由 wunhei 於 08-8-29 11:24 發表

Hi Silvia,

好開心呀!! 原來我們是同一班,我阿囡都係幼望班,林老師係班主任, 你阿囡叫咩名? 我阿囡叫奐希10月份出生.真係講唔出的開心,可以係到識到同班的媽媽,我地可以係都多多交流.開心死囉 ...

我女女家愉(monica) 蘋果組。

我地應該都係同班呀!

我琴日係課室出來好想叫你, 但你同緊d老師傾計我唔好意思, 我個囡9月出世, 叫安頤, 真係好開心, 我地可以多D交流下~

原帖由 silvia_ng 於 08-8-29 12:28 發表

我女女家愉(monica) 蘋果組。

家長會睇唔到分咩組架?
1-3/9 你會倍阿囡返學嗎?
我會架....到時希望可以見到你喇

係呀!我都睇唔到邊組, 我琴日一個人去, 無帶到囡囡去。

Hi, 我囡囡編係(幼信班),係蔡老師做班主任.有冇小朋友同一班呢?

頭個2日都會同她一起上堂,第三堂睇下佢習唔習慣先俾佢自己上啦.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

誤會左, sorry  呀!我應該係幼望班,

原帖由 bobo620 於 08-8-29 13:44 發表
我地應該都係同班呀!

我琴日係課室出來好想叫你, 但你同緊d老師傾計我唔好意思, 我個囡9月出世, 叫安頤, 真係好開心, 我地可以多D交流下~ ...

你女女好似同我個女坐得幾近喎(如果我呢個師奶冇失憶的話 )

你又知邊個係我既? 我當時係邊樹同老師傾計呀?

原帖由 wunhei 於 08-8-29 13:46 發表

家長會睇唔到分咩組架?
1-3/9 你會倍阿囡返學嗎?
我會架....到時希望可以見到你喇

張台貼左佢地個名呀! 上午班係橙色label, 下午班係綠色label。我咁橋坐係我個女個位度...所以我咪見到囉。
我9月1-3都會帶佢返學 不過你要calling我呀!

原帖由 chingching2005 於 08-8-29 14:11 發表
Hi, 我囡囡編係(幼信班),係蔡老師做班主任.有冇小朋友同一班呢?

頭個2日都會同她一起上堂,第三堂睇下佢習唔習慣先俾佢自己上啦.

蔡老師 佢係資優負責老師 小朋友都好鐘意同佢玩~!

你係金魚江附近, 其實去hall  個陣都見到你架, 坐係個行,  你仲同我講唔該借借, 第一個米係我羅, 我星期一同三我會同阿囡一齊返學, 星期二叫佢老豆同佢返, 我想等佢知道安頤返邊間班房, 同返學o既情況。

如果真係坐得近就好啦!真係好開心,我好多野都唔識, 到時真係要請教下你

原帖由 silvia_ng 於 08-8-29 22:26 發表

你女女好似同我個女坐得幾近喎(如果我呢個師奶冇失憶的話 )

你又知邊個係我既? 我當時係邊樹同老師傾計呀?

原帖由 bobo620 於 08-8-30 22:33 發表
你係金魚江附近, 其實去hall  個陣都見到你架, 坐係個行,  你仲同我講唔該借借, 第一個米係我羅, 我星期一同三我會同阿囡一齊返學, 星期二叫佢老豆同佢返, 我想等佢知道安頤返邊間班房, 同返學o既情況。

如果真係坐 ...

呀.....金魚缸....因為我同果兩個老師傾既都係教過仔仔架! 一個係佢k1班主任, 一個k2助教老師, 佢地之前都見過妹妹, 所以見到妹妹真係返學, 佢地咪會同佢傾下計囉

你又知道果個講"唔該借借"既人係我既? 莫非你一早點左我相
爸爸肯去都好呀! 我老公睇黎未必去呢

我小朋友係今年讀主流下午班幼勇班, 希望認識多d 小朋友?

其實我都係估下, 如果O個個唔係你都幾搞笑
你記唔記得上次註冊, 我估過架啦!

原帖由 silvia_ng 於 08-8-31 10:08 發表

呀.....金魚缸....因為我同果兩個老師傾既都係教過仔仔架! 一個係佢k1班主任, 一個k2助教老師, 佢地之前都見過妹妹, 所以見到妹妹真係返學, 佢地咪會同佢傾下計囉

你又知道果個講"唔該借借"既人係我既?  ...

原帖由 bobo620 於 08-8-31 10:47 發表
其實我都係估下, 如果O個個唔係你都幾搞笑
你記唔記得上次註冊, 我估過架啦!

nice to meet you today!我都話佢地坐得近, 仲要近到係隔離位添

唔知你今日有冇留意我話一個小朋友? 佢坐我女女另一邊既....佢今日已經攪我個女d野, 打我女女隻手, 各我大聲吼叫同埋mu咀mu舌.....激到我死死下

佢呀媽都細細聲唔會大聲話佢......:-x

我唸.....我有排煩.....
‹ 上一主題|下一主題