用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會 Part II
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 Part II [複製鏈接]

pyma:
好多謝你...呢d簡而精既我地先睇得明,,我最近又睇緊一本藝人媽媽芷菁既書,佢用一個個例子,所以好易明白....書名叫"對不起,孩子,我們做錯了"
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 Nanaleung 於 09-7-23 12:46 發表

唔好咁話囝囝, 無計, 由細到大係你湊, 我都有朋友佢大仔又係咁郁下喊, 已讀中學, 慢慢啦! 我又唔覺你囝囝係女人型, 未有佢份, 放心啦!
多謝~~其實我都知佢未算得上女人型,,但有時見佢咩都媽咪媽咪真係好嬲.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

[quote]原帖由 hunglin 於 09-7-23 18:10 發表
你要努力呀.....我地會為你打氣~~~

原帖由 kcpak 於 09-7-23 23:15 發表
[quote]原帖由 hunglin 於 09-7-23 18:10 發表
你要努力呀.....我地會為你打氣~~~

thanks
我原本係一個不折不扣豪無上進心嘅c6,不過睇 份上,所以要頂硬上,"干爸嗲"

原帖由 kcpak 於 09-7-23 23:06 發表
多謝~~其實我都知佢未算得上女人型,,但有時見佢咩都媽咪媽咪真係好嬲.....

你咪敏感啦!你成日同佢一齊,陪佢時間又最多,佢唔叫你就奇啦

今日好好笑,,有個男同學打電話黎搵璇姐....我覺得好得意~~

原帖由 hunglin 於 09-7-23 23:38 發表

佢係喊緊口咁叫媽咪媽咪呀.....

原帖由 hunglin 於 09-7-23 23:38 發表

咪係囉!! 如果佢成日叫第二個, 你咪又係呷醋

原帖由 kcpak 於 09-7-23 23:57 發表
今日好好笑,,有個男同學打電話黎搵璇姐....我覺得好得意~~

吓!!! 咁細個就有男同學打比你囡囡, 咁你知唔知邊個同學仔呢?  好搞野, 佢地咁快交換電話

我好八掛, 究竟係邊個男同學呢?  

咁你囡囡傾電話時個樣係點呢??

我稔番起自己讀小學時有個男同學打比我, 我怕醜唔敢聽電話, 屋企人笑我   都唔記得咩情況比左電話個男同學囉!!

我都好想知佢地傾D咩&個男同學掂解會有你地電話號碼?

其實之前我都有叫阿囡攞同學仔電話,等佢可以放假時候打電話約出黎玩.不過,最終佢都唔識

原帖由 kcpak 於 09-7-23 23:57 發表

原帖由 Nanaleung 於 09-7-24 09:22 發表

吓!!! 咁細個就有男同學打比你囡囡, 咁你知唔知邊個同學仔呢?  好搞野, 佢地咁快交換電話

我好八掛, 究竟係邊個男同學呢?  

咁你囡囡傾電話時個樣係點呢??

我稔番起自己讀小學時有個男同學打比我, 我怕醜唔敢 ...
佢地個班好似得3個男仔,咪最靚仔個位打比我囡囉~電話應該係生日會既邀請卡上,我聽電話時個位應該唔係個男同學本人,,即係佢d呀哥,表哥,都好細個個隻黎架~佢話係咪xx璇,我話你邊位搵佢呀??佢話佢同學xx聰想搵佢.....
我地個陣係街,我囡一邊聽電話,一邊睇緊公仔,所以佢好快收左線,我問佢講咩,佢話都唔知佢講咩喎~~

有無人有興趣去長隆呀,,我報左8月4日,,半自由
住雅居樂,大人319,小童249
所有長隆門票都自費的~
4號一早集合直上長隆不去景點,上到去午餐之後自由活動....晚餐自費~
第2日酒店自由活動,12點走人(我自行留抵去長隆玩)

醒目開學勳章

咦!你有親戚住雅居樂咩?但我一家五口,得我有回鄉咭喳。

原帖由 kcpak 於 09-7-24 23:18 發表
有無人有興趣去長隆呀,,我報左8月4日,,半自由
住雅居樂,大人319,小童249
所有長隆門票都自費的~
4號一早集合直上長隆不去景點,上到去午餐之後自由活動....晚餐自費~
第2日酒店自由活動,12點走人(我自行留抵去長隆玩) ...

醒目開學勳章

最靚仔嗰個 ,打電話俾你囡囡

原帖由 kcpak 於 09-7-24 22:53 發表
佢地個班好似得3個男仔,咪最靚仔個位打比我囡囉~電話應該係生日會既邀請卡上,我聽電話時個位應該唔係個男同學本人,,即係佢d呀哥,表哥,都好細個個隻黎架~佢話係咪xx璇,我話你邊位搵佢呀??佢話佢同學xx聰想搵佢.....
...

原帖由 lola2008 於 09-7-25 08:25 發表
咦!你有親戚住雅居樂咩?但我一家五口,得我有回鄉咭喳。
唔係我親戚呀,,係報團.....呢團我就貪佢夠自由,無景點,仲住雅居樂
我囝想去睇真既動物,而我同老公都覺得去得長隆就一定要去水上樂園啦,但好多團都只比你揀一,,所以我寧願自由,我依家想去水上咪水上,想去睇動物就動物,,幾好呀~

原帖由 lola2008 於 09-7-25 08:30 發表
最靚仔嗰個 ,打電話俾你囡囡
佢係ok媽囡囡既王子呀,,唔知ok媽個囡知道佢打比我囡有咩感想呢

佢都係我囡囡個白馬王子黎架!俾家家知道肯定問"點解佢唔打電話俾我!嗚嗚..."
好彩呢排呀囡既第一位係游水教練!

原帖由 kcpak 於 09-7-25 09:33 發表
佢係ok媽囡囡既王子呀,,唔知ok媽個囡知道佢打比我囡有咩感想呢

醒目開學勳章

,咁你哋知唔知嚟緊嘅9月, 讀邊班,如果同阿囡一班,咁我就慫恿阿囡加入戰團

原帖由 kcpak 於 09-7-25 09:33 發表

原帖由 sara11 於 09-7-25 09:44 發表
佢都係我囡囡個白馬王子黎架!俾家家知道肯定問"點解佢唔打電話俾我!嗚嗚..."
好彩呢排呀囡既第一位係游水教練!

頭先佢又打黎啦........死火,佢地一識打電話就...... 但我囡以為佢係邊位女同學

直頭係日日新鮮, 日日金, d血已經嘔到乾晒.

阿囡宜家一星期返2日畫班, 8月開始就上 E.nopi Maths 同彈網班, 另外搵緊畫班比佢, 因為佢宜家呢個係暑期班, 8月4日就完, 朋友介紹佐2個畫室, 不過一個响荃灣, 一個响觀塘, 觀塘果間要排, 都唔知排到幾時.  可能會同佢試埋幼兒探索課程, 睇下可唔可能釋放下佢 d 倒蛋負能量同好奇心, 不過, 個課程要上成年半同埋响北角上.

原帖由 kcpak 於 09-7-20 19:45 發表
ok:
暑假長左,佢地兩個有咩節目呀,,日日係屋企,你都好難攪喎~~有無嘔到成地血先...:wahaha: 講笑咋~
‹ 上一主題|下一主題