用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區
樓主: 藤媽
go

埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區 [複製鏈接]

回復 120# 藤媽 的帖子

呵,我知你講邊間喇,我都幾喜歡的,英文又好,其實有你栽培,藤仔去邊間讀都一樣出色。
什麼是trouble2terrible3?

我等了年多.....
囡囡0812月中細b,上年只得2個offer,但不是心儀的,最後以入了愛心學校又一村,今年無同阿囡報,(唔想又同09bb搶位)只報了民生,培正,tt,但仲未有信,睇來都係天意...安心原校升k2.

原帖由 藤媽 於 11-12-14 14:40 發表
我藤仔收左信啦,reject左。

不過我呢兩日都會keep住update下呢個post,直至17號註冊日為止,繼續幫未收到信既家長打打氣!

Support !!! So far, I still waiting.

回復 4# 藤媽 的帖子

極具爭議?係唔係我半個offer個間定排長龍個間呀?
如果係我個間,我地大把傾喎

人都顛.....重未有信!!

原帖由 marie12345 於 2011-12-14 15:35 發表
呵,我知你講邊間喇,我都幾喜歡的,英文又好,其實有你栽培,藤仔去邊間讀都一樣出色。
什麼是trouble2terrible3?

小朋友2歲開始永遠say NO!叫佢去東永遠去左西!小小野唔開心就發脾氣郁手郁腳!太多啦~ 不能盡錄~ 2歲時叫 trouble 2,3歲會惡化成terrible 3。

依家每日同藤仔拆招轉數少d都唔掂!

你小朋友一定好易教

回復 120# 藤媽 的帖子

藤媽你真係唔話得呀EK好彩有你哩啲熱心家長!藤仔有個咁好嘅媽媽去邊間讀都實冇問題呀
我阿囡今日都收左信下午班英粵,我是12/11 in 㗎!

原帖由 janiceso 於 2011-12-14 15:45 發表
極具爭議?係唔係我半個offer個間定排長龍個間呀?
如果係我個間,我地大把傾喎

死啦~ 我唔記得你邊間半個offer吖~~~

一定唔係排長龍啦!

York唔駛排隊的,呵呵,藤仔依家個offer 係york 主流班am,唔知同唔同你果半個offer呢?

原帖由 stella816 於 2011-12-14 16:05 發表
藤媽你真係唔話得呀EK好彩有你哩啲熱心家長!藤仔有個咁好嘅媽媽去邊間讀都實冇問題呀
我阿囡今日都收左信下午班英粵,我是12/11 in 㗎!

hee hee 恭喜你吖 ^++++^

雖然民生唔收我囝囝,但我都好多謝呢次既面試同填問卷既機會。講真,做佢份問卷時,我真係學到野,重新檢討過自己係"參予孩子教育"同"家校合作"等問題既了解程度!仲專登做左幾晚research 睇左幾篇某某大學既paper,又俾做幼兒教育既朋友省左幾下~ 真係獲益良多 ^^

原帖由 thingy 於 11-12-14 14:29 發表
oH! bad news....重有無未in 的K1呀?

我重未收信(郵差今日未派),個心一諗起準備要去check mailbox就不期然會跳快幾下....

每日收唔到信都會即刻上來看看有無人又係未收信,得到唔少安慰!謝謝大家的分享!Especially藤媽!

...

凈返禮賢ja.....

我是12 Nov IN, 但重未有信.....

今日都竟然重未收到信的家長舉下手啦....

原帖由 thingy 於 11-12-14 15:56 發表
人都顛.....重未有信!!

poor you.....希望你封"喜信"快d到啦

原帖由 藤媽 於 11-12-14 16:08 發表

死啦~ 我唔記得你邊間半個offer吖~~~

一定唔係排長龍啦!

York唔駛排隊的,呵呵,藤仔依家個offer 係york 主流班am,唔知同唔同你果半個offer呢?

我都係York, 不過係主流班 pm呀!

多謝先!

我都有報禮賢呀!不過睇下MS的結果至決定去唔去,因為MS係我首選。

原帖由 shysunny 於 11-12-14 08:18 發表

poor you.....希望你封"喜信"快d到啦

我都係Nov 12 interview, 到今日(郵差叔叔已經走埋)都係冇信!真係等到人都癲!

WA!好彩重有人陪我一齊等....~_~

原帖由 xjoanna 於 11-12-14 08:24 發表
我都係Nov 12 interview, 到今日(郵差叔叔已經走埋)都係冇信!真係等到人都癲!

我都係Nov 12 interview, 到昨日都係冇信!(今日未番到屋企, 點解最早 in 反而最遲收信.........真係等到人都癲!

回復 126# 藤媽 的帖子

我小朋友屬於文靜,但有時都好難教架,激心話極唔聽,越來越曳啦,所以要趁佢乖個陣就講多些道理,傾多D計,始終打罵都是治標唔治本,教小朋友真是偉大工程呀。

我都係12/11interview的.....唔知今日有冇信呢......
快d放工啦.......

我都係! 等到工作效率下降...

原帖由 clarachauky 於 11-12-14 17:00 發表
我都係12/11interview的.....唔知今日有冇信呢......
快d放工啦.......
‹ 上一主題|下一主題