用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

Hi yaumama,

我已pm给你,不知收到资料未?
Thanks.

各位媽媽,

今日清晨時好大風,外面"砰兵砰砰",我屋企樓下仲"淋"樹添! 所以我驚得滯冇比呀仔返學!其實今日似8號風球多D wor。

洋子,
吾知今日有冇功課做呢?       

Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

Hi nice1314,

唔怪得今早我見唔到你囝囝呢, 等我遲點返到屋企後check左囝囝書包後話你知!

nice1314 寫道:
各位媽媽,

今日清晨時好大風,外面"砰兵砰砰",我屋企樓下仲"淋"樹添! 所以我驚得滯冇比呀仔返學!其實今日似8號風球多D wor。

洋子,
吾知今日有冇功課做呢?       

Hi tungtung-mama,

既然係咁,無計啦。 不過一個月好快過啫!

唔該你呀洋子,我叫左朗朗明天小息Join埋Tobie同 Group 8 D小朋友一齊玩。吾知佢會吾會又掛住食野呢?   
洋子 寫道:
Hi nice1314,

唔怪得今早我見唔到你囝囝呢, 等我遲點返到屋企後check左囝囝書包後話你知!

[quote]
nice1314 寫道:
各位媽媽,

洋子,
吾知今日有冇功課做呢?       

[/quote]
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

hi, sac.wen, huisys and all mama,

多謝大家関心,仔仔今日已返学重仲帶埋校服返嚟。著上校服真係大個仔,  佢重話想快啲返学
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

Hi sac.wen,

我囝囝話明天才有得囉.

sac.wen 寫道:
hi myjade,

咁你換到12 碼嗎 ? o岩身嗎 ?

Hi maychoi,

好彩無抄, 因為我泊得前, 但泊正學校門前d車就抄左!!

至於一班人玩到坐曬係地, 通常嬸嬸見到會叫佢地唔好, 同佢地講再見到就罰, 但通常小朋友都會聽, 唔再玩得太過份.

maychoi 寫道:
Hi, yaumama,

今朝O.K.嘛?

我發覺返工重好過做全職mami,因無眼睇----->今早"有幸"跟車送他返學, 8:30a.m.前見到一班人玩到坐曬係地. 老師見到會點?!
因舊姐姐唔做返印尼, 請假做了一日全職mami, 想"死"....., 仲有幾日....天呀, 新姐姐快D上手la....         

我仔仔話今日有小朋友(1個第1組,1個第5組)小息時走出露天地方淋雨,比老師罰   

請問記唔記得書包幾錢?
用有護脊書包好D喎     
[img align=left]http://www.danasoft.com/sig/Eagle38.jpg[/img]

好似係$120,
冇計呀~~學校指定的,我都覺得條拉鍊麻麻地好拉~~

Eagle 寫道:
請問記唔記得書包幾錢?
用有護脊書包好D喎     

sorry,sac.wen,

而家先睇到你的pm,
已回覆,請睇,若有問題可以搵我!!

[quote]
sac.wen 寫道:

huisys, 麻煩chk pm !

[quote]

Tks Huisys,

囡囡用緊雀巢換購4條腿拯救隊納米護脊書包,好輕又貼身,
非常扺用,可惜唔用得啦

最担心就係唔健康,D書嘟好重
[img align=left]http://www.danasoft.com/sig/Eagle38.jpg[/img]

hi, Eagle,

係呀,我個仔而家上緊預備班用緊果個軍曹書包都好正架,咩得貼身又舒服,d間格又好拉鍊又易拉....不過冇計.....指定書包冇得改喇..................

[quote]
Eagle 寫道:
Tks Huisys,

囡囡用緊雀巢換購4條腿拯救隊納米護脊書包,好輕又貼身,
非常扺用,可惜唔用得啦

早晨呀各位mami,

重未報人數ge mami得閒就上黎報返啦~~~

27/8 人數:-

Huisys(3)
sac.wen(3)
oscarmama(3)
洋子 (3)
rubyngan
heiheikeikei
rowenaanson
nice1314 (4)
maychoi (2)----->(3) 個先對, Daddy都請假來, 熱鬧D!
Cyrusmom (3)
pianopiano (4)
yaumama
Tungtung-mama (4)
涼風
ruby-cheng (3)

大家噚日換完校服的size,覺得滿唔滿意呀???

我果件有蹟ge運動衫就換返件乾淨ge返黎喇....不過11碼

27/8 人數:-

Huisys(3)
sac.wen(3)
oscarmama(3)
洋子 (3)
rubyngan
heiheikeikei(3)
rowenaanson
nice1314 (4)
maychoi (2)----->(3) 個先對, Daddy都請假來, 熱鬧D!
Cyrusmom (3)
pianopiano (4)
yaumama
Tungtung-mama (4)
涼風
ruby-cheng (3)

[size=large]早晨呀!各位靚mami~
我只係兩日冇上嚟報到,已經好多頁喇.............

heiheikeikei 寫道:
[size=large]早晨呀heiheikeikei!各位靚mami~

你都咁早呀?

heiheikeikei 寫道:
[size=large]早晨呀!各位靚mami~
我只係兩日冇上嚟報到,已經好多頁喇.............

請咗兩曰假,今早返到公司,緊係要立刻上BK報到啦...
‹ 上一主題|下一主題