用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

原帖由 save 於 09-6-23 15:36 發表
轉校? 轉去邊間??...唔通就係小黃果間^^

cc P2 轉去九龍塘小學, 因為現在學校   :;pppp:

如果而家間小學唔好, 就早走早着啦.  希望 cc 係嚟緊 P2 有開心快樂小學生活啦.

原帖由 zzss 於 09-6-24 01:50 發表

cc P2 轉去九龍塘小學, 因為現在學校   :;pppp: mouth:" />

zzss>>我都覺得要轉校p.2 好轉啦, p.3 d 小朋友有晒自己圈子, 好難插入去d 圈子中.  希望來年cc 讀得開心啦.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

dear all,
請問大家有冇咩書包好介紹? 我聽人講話有個澳洲牌子c字頭既幾好, 不過唔知邊度買。

原帖由 silvia_ng 於 09-6-27 18:21 發表
dear all,
請問大家有冇咩書包好介紹? 我聽人講話有個澳洲牌子c字頭既幾好, 不過唔知邊度買。

呢隻有學校價, 如果你想睇張單張, 你pm email比我, 明天e 比你望下。

原帖由 himbb 於 09-6-29 17:54 發表

呢隻有學校價, 如果你想睇張單張, 你pm email比我, 明天e 比你望下。

唔該哂 我隻貓PM你, THANKS!

想問o下大家, 你地幼稚園d 書點處置呀?? 我越來越頭痕, 都唔知n1>>p.1 d 書點搞好, 掉又好似晒o左, 唔掉又無位....

BTW, 書展info.:  http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_HallMap.aspx

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie,

您可以 在bk 祟真網內送出準備入學的人, 比佢地做課外書都幾好, 又環保, 又不浪費.

原帖由 Jennie 於 09-7-6 15:54 發表
想問o下大家, 你地幼稚園d 書點處置呀?? 我越來越頭痕, 都唔知n1>>p.1 d 書點搞好, 掉又好似晒o左, 唔掉又無位....

BTW, 書展info.:  http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_HallMap.aspx ...

Dear Jennie,

Hope you will find the following website useful to you.

http://www.worldvision.org.hk/usedbook2009/index2.asp

原帖由 Cheerful12 於 09-7-7 22:58 發表
Jennie,

您可以 在bk 祟真網內送出準備入學的人, 比佢地做課外書都幾好, 又環保, 又不浪費.

六月返咗九日學, 七月冇返過學, 你地 d 小學嘅 school bus 有冇得退番錢 ?

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-7-13 03:49 發表
六月返咗九日學, 七月冇返過學, 你地 d 小學嘅 school bus 有冇得退番錢 ?

我地只交了6月, 無退.
lunch飯錢就有得退.

我地d飯錢可能9月先有得退, 正確d講學校無提過!!
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

琪琪 Jun 同 July 嘅車費冇得退, Jun 嘅飯錢就有得退.

細囝 Jun 同 July 學費照要交, Jun 嘅車費冇得退, July 車費就有退.

計落都好傷.

原帖由 himbb 於 09-7-13 12:18 發表

我地只交了6月, 無退.
lunch飯錢就有得退.

停課開始時學校已經返半日, 所以飯錢大家無拖欠.  而車費我就比咗6月份, 但我無問有無得退呀, 因我見校車係停課期間幫家長車過2次學生的物品返家, 而遲d 學校有表演, 又有校車供應, 所以算吧!

owl ~ 咁7月係咪要交足成個月呀? 點解咁早要交定呀??
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-7-14 10:34 發表
琪琪 Jun 同 July 嘅車費冇得退, Jun 嘅飯錢就有得退.

細囝 Jun 同 July 學費照要交, Jun 嘅車費冇得退, July 車費就有退.

計落都好傷.

你係未指我細囝 July 學費 ?  係 Autopay.  佢地話一定要俾.  成個月嘅.  

原帖由 save 於 09-7-14 10:56 發表
owl ~ 咁7月係咪要交足成個月呀? 點解咁早要交定呀??

小女學校開始停課時已返半日, 所以不用退飯錢.

校車七月費用有 得退.

你地有無人去左 Ocean Park 個夏水禮? 好玩嗎?

阿女今個暑假就 happy 咯, Ice Age 3 有恐龍, Ocean Park 有恐龍, 我地去左東京幾日剛返來, 上野有博物館又有大量恐龍 .......

唔係呀, 我指琪琪7月車費
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-7-14 14:19 發表
你係未指我細囝 July 學費 ?  係 Autopay.  佢地話一定要俾.  成個月嘅.  

我個囡都開心都暈..又廸廸尼又海洋公園(6/30去, 1/7先有下水禮)又去咗表姐樹瞓...不過, 其他日子佢都幾hea, 又成日睇電視.  我依家已經成日睇住日曆唔想咁快到8月尾, 雖然過去的一年唔太辛苦, 但一諗起每日放工趕回家, 之後睇功課趕食飯趕瞓覺, 諗起都怕怕.

原帖由 mamamui 於 09-7-16 14:55 發表
你地有無人去左 Ocean Park 個夏水禮? 好玩嗎?

阿女今個暑假就 happy 咯, Ice Age 3 有恐龍, Ocean Park 有恐龍, 我地去左東京幾日剛返來, 上野有博物館又有大量恐龍 ....... ...
‹ 上一主題|下一主題