用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 小王子小公主升高班啦!!
樓主: Oscar媽
go

小王子小公主升高班啦!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

今日去海洋公園好開心呀 !!

天氣都好好..唔會太熱..又冇落雨....

係咪係海洋學堂上堂呀? 三個鐘頭咁快就要走?

原帖由 Oscar媽 於 09-4-1 16:26 發表

醒目開學勳章

大平洋海岸上水母堂...之後去參觀水母館..
完左去食帶去的食物...之後再去參觀海洋館 & 大平洋海岸

滐滐應該同我調轉行...因為分左 4 組

**

原帖由 jessieoh 於 09-4-1 16:33 發表
係咪係海洋學堂上堂呀? 三個鐘頭咁快就要走?

醒目開學勳章

今日派左足部健康普查結果喇 !!

原帖由 Oscar媽 於 09-4-1 16:26 發表

oscar媽,您有去海洋公園呀!

原帖由 Oscar媽 於 09-4-1 17:47 發表
大平洋海岸上水母堂...之後去參觀水母館..
完左去食帶去的食物...之後再去參觀海洋館 & 大平洋海岸

滐滐應該同我調轉行...因為分左 4 組

**

唉..我2個月前申請想今日做義工家長,因為剛好今天係卓盈生日. 點知老師話可能唔需要咁多義工家長,同埋門卷問題. 所以未必可以去到. 話覆我都石沉大海....

年年4/2我都請假陪阿女過生日,昨晚阿女喊晒問我點解阿XXX & XXX的媽咪可以去,我就唔去得. 跟著話佢都唔想去海洋公園. 無言...

原帖由 hanshing 於 09-4-2 08:31 發表

唉..我2個月前申請想今日做義工家長,因為剛好今天係卓盈生日. 點知老師話可能唔需要咁多義工家長,同埋門卷問題. 所以未必可以去到. 話覆我都石沉大海....

年年4/2我都請假陪阿女過生日,昨晚阿女喊晒問我點解阿XX ...

卓盈真可憐本來可以開開心心過生日, 為左今次事件令到佢咁唔開心, 原來妳兩個月前已申請做義工家長, 咁我都想知老師揀選義工家長既定義, 我諗佢地只係會揀一d學校經常搵幫手既家長做, 而我地呢d唔係佢地經常搵做義工既家長就一定無份, 我今次都好早就問老師可唔可以做義工家長, 而當我再問老師可唔可以去時佢話已經搵左其他家長, 當時我都有d唔開心嫁!!

卓盈,
生日快樂 , 身體健康, 快高長大!!!!
唔好唔開心喇, 要過個開開心心既生日呀!!!!!!

原帖由 billysim 於 09-4-2 11:21 發表

卓盈真可憐本來可以開開心心過生日, 為左今次事件令到佢咁唔開心, 原來妳兩個月前已申請做義工家長, 咁我都想知老師揀選義工家長既定義, 我諗佢地只係會揀一d學校經常搵幫手既家長做, 而我地呢d唔係佢地經常搵做義 ...

MIU,多謝你!

今天死勸爛勸先叫到佢返學,重要叫爸爸帶佢返. 我唔敢帶佢返,因為驚我走個時佢會CRY.... 我同佢講,今晚我地去DISNEY食自助餐同佢慶祝生日米仲開心.可能被邀請的媽媽早過媽咪申請呢.佢聽到之後就話: 咁我9月返開平小學個時,你早D同老師講你可以做義工家長.我話好之後佢就開心番,BUT就講左一句 : 今次我好嬲老師

我本人真係好想陪到佢去,所以一收到風話去海洋公園,我就立即報名.點知老師CALL我去3/4九龍公園做義工家長(BUT那天卓盈病了冇去到),我當時已經再REMIND話4/2好想同卓盈去. BUT卓老師覆話可能唔駛要咁多義工家長(聽佢意思都係冇份架啦)同埋唔係去玩(大姐,我緊知唔係去玩,我祇係見到咁好撞正阿女生日,我年年都請假既,米諗著陪阿女順便做義工家長). 見到佢咁講我就冇再追啦.

唔知點解,自從阿女升左高班,冇以前咁積極想返學,放長假前仲會成日問我幾時返開平小學讀書.問佢係米有唔開心,佢又唔講.

醒目開學勳章

我有做家長義工嘛 !!

**

原帖由 mimicheng 於 09-4-1 20:02 發表

oscar媽,您有去海洋公園呀!

醒目開學勳章

卓盈媽,

我今早唔記得話你知

我上年 11 月已經申請做海洋公園義工 la

**
原帖由 hanshing 於 09-4-2 08:31 發表

年年4/2我都請假陪阿女過生日,昨晚阿女喊晒問我點解阿XX ...

原帖由 Oscar媽 於 09-4-2 12:27 發表
卓盈媽,

我今早唔記得話你知

我上年 11 月已經申請做海洋公園義工 la

**

你咁快收到風會去海洋公園? 我係農曆年前,聽隔離班D人講先知咋

醒目開學勳章

係呀 ! 高班每年都會去架 !!

**

原帖由 hanshing 於 09-4-2 12:31 發表

你咁快收到風會去海洋公園? 我係農曆年前,聽隔離班D人講先知咋

原帖由 Oscar媽 於 09-4-2 13:41 發表
係呀 ! 高班每年都會去架 !!

**

咁我諗今年K2既家長要留意喇, 如果真係好想好想出年有機會同小朋友去海浪公園, 就要係9月1日開學時入定紙做義工家長喇!!!!!!!!!!!!

復活節 BBQ PARTY

日期: 13/4
時間: 下午到晚上
地點:西貢掘蜆, Jessie家BBQ

oscar媽  2大1小
jessie 2大1小     
卓盈媽   
啟軒媽  2大2小   (可能幫手買食物)  
miu      2大1小1B      
candy  2大1小
mimi  1大1小   ... [/quote]

k1的家長都要注意啦, 一入到創價就要book

原帖由 billysim 於 09-4-2 13:43 發表

咁我諗今年K2既家長要留意喇, 如果真係好想好想出年有機會同小朋友去海浪公園, 就要係9月1日開學時入定紙做義工家長喇!!!!!!!!!!!!

有冇小朋友係扁平足呀?
我打咗去理大問, 檢查費$100, 造鞋墊及一年檢查$2000,咁貴既?  又唔知要睇幾年?

原帖由 jessieoh 於 09-4-2 14:27 發表
咁k1的家長都要注意啦, 一入到創價就要book定

NONONO,係知道學校收自己既小朋友入K1個時(即係每年12月尾)就要登記先真

原帖由 jessieoh 於 09-4-2 14:33 發表
有冇小朋友係扁平足呀?
我打咗去理大問, 檢查費$100, 造鞋墊及一年檢查$2000,咁貴既?  又唔知要睇幾年?

不如你去DR. KONG CHECK下,檢查係FREE OF CHARGE.個時阿女都係佢個度CHECK度有輕微扁平足,所以我買鞋都會係個度買和買左個鞋墊.

已經著緊dr kong架啦, 係學校check話「嚴重」喎, 又唔知理大workwork, 貴都無辦法

原帖由 hanshing 於 09-4-2 15:04 發表

不如你去DR. KONG CHECK下,檢查係FREE OF CHARGE.個時阿女都係佢個度CHECK度有輕微扁平足,所以我買鞋都會係個度買和買左個鞋墊.

原帖由 jessieoh 於 09-4-2 15:14 發表
已經著緊dr kong架啦, 係學校check話「嚴重」喎, 又唔知理大work唔work喎, 貴都無辦法

我今晚八下我個妹,睇下WORK唔WORK先
‹ 上一主題|下一主題