用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

各位早晨!  我地個topic短短半年時間就黎有五萬hits喇,相信未搬位置的話會仲多!

JessieMa,grahong及樂媽等上晝班家長,
阿女話琴日又有Noddy電影睇.

仲有仲有: "連鬧C找晏"----有冇人識譯!

[ 本文章最後由 OO記 於 07-9-10 09:13 編輯 ]

未睇呀 等我睇完話你知

原文章由 OO記 於 07-9-7 17:34 硐表

記性哩家野,相信你有睇我點答BOYSTWINSBB喇.

各位早晨

Double:

咁你3&4號倍邊個上堂呀! 我兩個下午B.

可能佢地真係未有Noddy睇, 我問幾次都話無, 可能呢次真係答到學校情況比我聽

原文章由 double 於 07-9-7 18:46 硐表
金毛b媽,
我個女都係讀下午A班, 個仔就讀B班. 你個仔係邊組呢?

聽你地講下佢地番學做乜都幾好, 咁我番去通常又可問到多d野.
我聽我個女講有睇noddy, 但個仔就話冇睇過. 同埋A班個層外面的玩具多過b班個層架, 我個 ...

各位早晨呀!

問咗學校啦, 旅行嗰度, 帶幾多個人都得架, 只要寫清楚, 同埋交埋錢就得啦..

上星期五咪有家長話有粒水果軟糖比小朋友嘅, 我返到屋企問仔仔, 佢話無喎, 我問佢係唔係已經食咗啦, 佢又話係, 唉.. (唔通瞓完晏覺唔記得哂)

原文章由 BOYSTWINSBB 於 07-9-10 09:33 硐表
各位早晨

Double:

可能佢地真係未有Noddy睇, 我問幾次都話無, 可能呢次真係答到學校情況比我聽

經三個家長加4個囝囝的証據顯示,我金田七分柝過,支持孖B媽的論點---B班應該没有睇Noddy.

原文章由 double 於 07-9-7 18:46 硐表
金毛b媽,
我個女都係讀下午A班, 個仔就讀B班. 你個仔係邊組呢?

聽你地講下佢地番學做乜都幾好, 咁我番去通常又可問到多d野.
我聽我個女講有睇noddy, 但個仔就話冇睇過. 同埋A班個層外面的玩具多過b班個層架, 我個 ...

double
我個仔係企餓組, 張老師個組呀, 你個女呢
教育王國以外之相冊連結已被刪除

我問左我個女啦。佢終於話有睇NODDY。。但係因為係用中文,佢冇心機睇,但係佢話真係冇比STICKEK 佢呀。同埋棉花糖都冇。我懷疑可能佢要搭校車,好D走,排唔切隊LING CANDY。

今日我個女冇返學呀。病左啦。一返學就病。真係慘。

[ 本文章最後由 grakong 於 07-9-10 14:58 編輯 ]

原文章由 grakong 於 07-9-10 14:51 硐表
我問左我個女啦。佢終於話有睇NODDY。。但係因為係用中文,佢冇心機睇,但係佢話真係冇比STICKEK 佢呀。同埋棉花糖都冇。我懷疑可能佢要搭校車,好D走,排唔切隊LING CANDY。

今日我個女冇返學呀。病左啦。一返學就病。真係慘。 ...

祝早日康復!

原文章由 OO記 於 07-9-8 10:10 硐表

仲有仲有: "連鬧C找晏"----有冇人識譯! ...

普通話老師係"林老師"呀, 咁咪係"林老師早安!!"

Just to say HI!!

八卦的k2家長上

孖b媽:
我3號陪仔4號陪女, 不過因為我個仔跟女仔的時間上, 所以應該見唔到你對孖b同你!

原文章由 BOYSTWINSBB 於 07-9-10 09:33 硐表
各位早晨

Double:

我個女係海豚組呢, 係袁老師個組.

原文章由 金毛B媽 於 07-9-10 11:08 硐表

double
我個仔係企餓組, 張老師個組呀, 你個女呢

My daughter also lead by Ms. Yuen

各位早晨呀!

我想問問上午班d家長:
我仔仔書包外放咗個細口罩, 我問仔仔點解, 係唔係老師比你用; 佢話有個小朋友嘔(昨天), 佢同隔離d小朋友都有帶喎.. 你哋d小朋友有無講e件事呀?

金毛b媽:
關於張接送卡, 學校話會遲d比, 不過其實唔係校車接送卡, 而係張學校自接卡喎..

原文章由 EJbaby 於 07-9-10 17:31 硐表

普通話老師係"林老師"呀, 咁咪係"林老師早安!!"

Just to say HI!!

八卦的k2家長上

係阿,就係普通話"林老師早安!!" 同大家玩o下猜迷麻!

唔該師姐!  通常見到你先生login多d!  得閒就入黎指導o下我地喇!
另外想問問d小朋友係咪在宣幼冇乜唱歌架?冇歌書o既[希望你地知道就答o下啦 ,我女都幾鍾意唱歌(開籠雀麻),相信你地d B都係]

有首歌係手冊第一頁, 你快D唱比你個女聽啦

原文章由 OO記 於 07-9-11 09:35 硐表

另外想問問d小朋友係咪在宣幼冇乜唱歌架?冇歌書o既[希望你地知道就答o下啦 ,我女都幾鍾 ...

原文章由 aquarius828 於 07-9-11 09:28 硐表
各位早晨呀!

我想問問上午班d家長:
我仔仔書包外放咗個細口罩, 我問仔仔點解, 係唔係老師比你用; 佢話有個小朋友嘔(昨天), 佢同隔離d小朋友都有帶喎.. 你哋d小朋友有無講e件事呀?

金毛b媽:
關於張接送卡, 學校話會 ...

又有實物又加埋樂樂口述,唔通有假咩,最少都九成啦!
一返學又o黎喇,我個今朝都發現一個鼻哥窿有ddd鼻涕!

原文章由 aquarius828 於 07-9-11 09:49 硐表
有首歌係手冊第一頁, 你快D唱比你個女聽啦

哩首一早識唱喇!

樂媽, 我唔見阿仔有口罩帶番屋企wor, 佢都冇提過

依家阿仔都係講d唔講d, 真係俾佢笑c..... 我問佢係學校有冇睇tv, 佢日日都話有睇noddy, 都唔知有冇記錯之前睇過就當有......

原文章由 aquarius828 於 07-9-11 09:28 硐表
各位早晨呀!

我想問問上午班d家長:

金毛b媽:
關於張接送卡, 學校話會 ...

cheerful1:

我都有同感..

不過, noddy 應該真係唔止睇過一次嘅..

我仔仔就成日話晝晝囉.. 我仲同佢講: 吓.. 今日又晝晝呀!

原文章由 cheerful1 於 07-9-11 09:55 硐表
樂媽, 我唔見阿仔有口罩帶番屋企wor, 佢都冇提過

依家阿仔都係講d唔講d, 真係俾佢笑c..... 我問佢係學校有冇睇tv, 佢日日都話有睇noddy, 都唔知有冇記錯之前睇過就當有......

...

原文章由 OO記 於 07-9-11 09:53 硐表

哩首一早識唱喇!
‹ 上一主題|下一主題