用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

原帖由 veronna 於 09-9-23 08:55 發表
我都想要數學答案呀! 我尋晚俾牛仔做, 俾左小小hints佢, 佢做就做左, 不過得答案冇算式, 同埋我只可以肯定其中三題係啱咋, 摺紙果條我自己都唔係好明佢想問咩, 牛仔又淨係寫左答案, 由於同牛仔仲處於泠戰期, 冇問佢. ...

牛仔媽
妳好叻....d題目係佢識我....我唔識佢:tongue:

原帖由 veronna 於 09-9-23 08:55 發表
我都想要數學答案呀! 我尋晚俾牛仔做, 俾左小小hints佢, 佢做就做左, 不過得答案冇算式, 同埋我只可以肯定其中三題係啱咋, 摺紙果條我自己都唔係好明佢想問咩, 牛仔又淨係寫左答案, 由於同牛仔仲處於泠戰期, 冇問佢. ...

牛仔媽
我返去問埋亞仔餘下兩條數,再覆妳la.....

原帖由 veronna 於 09-9-23 08:58 發表
我問左牛仔十月一日點喇, 佢ok呀! 咁依家有邊幾個去同去邊呀?

十月一日我唔嚟 la....

原帖由 veronna 於 09-9-23 09:06 發表
牛仔琴老師話牛仔進步左, 應該都ok喎. 不過係小溫書, 要提一提佢先做到. 我其實只求佢合格咋, 希望佢順利啦.

另外琴老師安排左一個音樂演奏會俾佢d學生. 到時家長同學生一齊去聽. 佢選左八個學生, 到時每人彈一首.  ...

醒目開學勳章

hi,

多謝分享!

yuk hei mum

原帖由 motherlau 於 09-9-23 16:10 發表
Hi Elona,

雪蓮果煲湯好清甜,但生食我末試過.

雪蓮果的功用

雪蓮果含豐富的氨基酸及礦物質:含有人體必需的氨基酸達20多種;雪蓮果還含有極高的鈣、鎂、鐵、鋅、鉀等微量元素;其中果寡糖含量是所有植物中最高的;果寡糖 ...

醒目開學勳章

hi,

唔緊要,下次再就la!

yuk hei mum

原帖由 RoEcMa 於 09-9-23 18:30 發表

十月一日我唔嚟 la....

Yuk Hei Mum,

Sorry ! 我隻臭豬10月1日唔嚟啦, 因為星期六同星期日多數跟我, 除此之外, 其他假期都會同Daddy一齊, 你地玩得開心d啦
Tomorrow is better

乾身會 甜 d ...補身好 d

原帖由 Elona 於 09-9-23 10:17 發表
Mandy 響蜾你會買乾身嗰種乎定係買急凍

醒目開學勳章

原帖由 RoEcMa 於 09-9-23 18:24 發表

牛仔媽
我返去問埋亞仔餘下兩條數,再覆妳la.....

唔該晒
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-23 20:57 發表
hi,

唔緊要,下次再就la!

yuk hei mum

咦! 咁係唔係得我地兩個? 定係改過個日子再約過呀?
Latte, 又名臭Te或臭喵.

紫米露

收到妳既 fax....但唔係我問既問題呢...

我想知係呢 2題 :
http://www.worldclassarena.hk/b5/sample/13_maths_sample_question_c.pdf

唔好意思...

唔知妳仔仔仲肯唔肯答我呢

my efax : 2124 1228

tks

今晚我唔傾啦...要溫書 (自己)
妳地傾得開心 d 啦 !!

入 camp ,...我一定唔係咁 ok
因為仲有 1個4歲 & 1個 2歲

攜埋佢地...太麻煩 了

原帖由 Elona 於 09-9-23 22:24 發表
Yuk Hei Mum,

Sorry ! 我隻臭豬10月1日唔嚟啦, 因為星期六同星期日多數跟我, 除此之外, 其他假期都會同Daddy一齊, 你地玩得開心d啦

收到 ! QQQ !   
原帖由 mansonwai 於 09-9-23 10:29 PM 發表
乾身會 甜 d ...補身好 d

Veronna,

你同牛仔既冷戰結束咗未呀 ? 我地做媽咪既大方d算啦 !

Mandy 你仲有自己進修讀書?? 好好學呀 !!

講開讀書, 下星期一我要上First Aid 既 refreshment course (唔好誤會, 小妹唔係好學, 而係公司要求) , 之後10月仲要考試, pass 先可以 renew first aider , 否則就
原帖由 mansonwai 於 09-9-23 10:37 PM 發表
紫米露

我想知係呢 2題 :
http://www.worldclassarena.hk/b5 ... mple_question_c.pdf

唔好意思...

tks ...

原帖由 veronna 於 09-9-23 22:34 發表

唔該晒

牛仔媽
我有 1-3 題 答案 點樣 send 比妳?

原帖由 mansonwai 於 09-9-23 22:37 發表
紫米露

我想知係呢 2題 :
http://www.worldclassarena.hk/b5/sample/13_maths_sample_question_c.pdf

唔好意思...

tks ...

Mandy,
我有呢兩條 answer 聽日返公司先 efax 比妳喇...

原帖由 Elona 於 09-9-23 22:44 發表
Mandy 你仲有自己進修讀書?? 好好學呀 !!

講開讀書, 下星期一我要上First Aid 既 refreshment course (唔好誤會, 小妹唔係好學, 而係公司要求) , 之後10月仲要考試, pass 先可以 renew first aider , 否則就 ...

Elona,
妳今晚仲未瞓....
我今日要早 d 瞓 la.....

Hi all mum,
今晚好夜先入來...

原帖由 Elona 於 09-9-23 10:27 發表
有咩唔開心要開心見誠講比我地知喎, 我地呢度每個靚媽都有自己個故事, 人生經驗好豐富架, 實可以幫你分擔少少, never give up !!

‹ 上一主題|下一主題