用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

maku
唔使客氣,有時間可以黃昏時帶小朋友會去西沙路個度捉蟹仔!捉完一次過放返佢係條長木堤到,場面好得意!
但天氣轉涼要小心大風啦!

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VI

唔好叫我專家,我不過係跟我姑仔去過幾次咋,次次我都係眼看手”不”動,因我好怕沙泥污糟...

summer
你5:30pm先到,可能天已經黑啦....咁唔係幾好摸喎,一係你帶定電筒到時看情況試試啦!

hi 010, maku & yanyanmama

真係比 010 講得好吸引, 個女換到早一堂, 我會 3:00 p.m. 一齊去. (我放假好 easy).   

醒目開學勳章

咁囡囡一定更開心,可以早幾個鐘同daddy/mama一齊玩!

summer_66 寫道:

真係比 010 講得好吸引, 個女換到早一堂, 我會 3:00 p.m. 一齊去. (我放假好 easy).   

yanyanmama

我們去過數個外地動物園, 海洋公園-最喜愛蝴蝶屋, 可以觸摸毛蟲及蝴蝶(我自己就好驚), 但現因要擴建, 蝴蝶屋會關閉, 還有些什麼田莊(好像在粉嶺一帶, 不好意思忘記名稱), 有牛, 羊, 白兔....; 另剛聽聞屯門公園有爬蟲館, 可能遲些會去...

你有什麼好介紹?

[quote]
yanyanmama 寫道:
節目內容大多圍繞動物, 有麥好介紹?

[quote]
McPhee 寫道:
yanyanmama:

最吸引當然是你們調皮搞鬼的對話啦!

囡囡喜愛動物, 我們的節目內容大多圍繞動物.

醒目開學勳章

McPhee
屯門公園爬蟲館,我仔細時有帶佢去過,但不是很多昆蟲啊!
若囡囡中意蝴蝶-咁一定要11月份去濕地公園,因為生態月曆列名9-11係觀察蝴蝶的月份

--------------------------
濕地公園是一個天然的濕地生態環境,因此不同季節能觀察到不同的自然景觀。遊園前不妨先參考以下的「生態月曆」﹕
1至12月紅樹林景觀
2至11月度冬水鳥
3至4月及9至11月 過境遷徙鳥
3至6月及9至11月 蝴蝶
4至10月淡水植物
5至8月蜻蜓

McPhee
可以考慮一下動植物公園, 唔使$$   

我個女換到堂 3:00 p.m. 放學, 咁 3:00 p.m. 出發早d去摸蜆   

Hi 010

長隆除了動物園, 還可以看馬戲, 玩機動遊戲等, 過一個週末也不錯.

010 寫道:
來啦來啦!催得我!

McPhee
歡迎你!點解見我地咁好傾都可以忍口!定係怕左我地”曳曳”呢!
有得去長隆囡囡一定好開心!我老公麻麻地動物園所以雖然好想帶仔仔去但重未去過囉!

yanyanma
緊係,佢要來看埋你嘛!嘻嘻!

222222222好c mo   

McPhee 寫道:
Hi 010

長隆除了動物園, 還可以看馬戲, 玩機動遊戲等, 過一個週末也不錯.

[quote]
010 寫道:
來啦來啦!催得我!

McPhee
歡迎你!點解見我地咁好傾都可以忍口!定係怕左我地”曳曳”呢!
有得去長隆囡囡一定好開心!我老公麻麻地動物園所以雖然好想帶仔仔去但重未去過囉!

yanyanma
緊係,佢要來看埋你嘛!嘻嘻!
[/quote]

summer_66

我女女都放3:00, 约埋你一起去早d去摸蜆   

各位
我地一家都想去多次長隆, 不如我地一起去
一日玩足14小時   

yanyanmama
動植物公園都好好玩, 又唔使$$   

hi maku

好呀   

醒目開學勳章

McPhee
最閉係個我個”大仔”唔好動物園, 唔好馬戲, 唔好機動遊戲!!!所以我要待一個適當時機同仔仔聯手出擊先可以成功嫁!(好似上次去將軍澳看爬蟲動物一樣囉)

summer
咁可以   

Hi 010

Thanks for sharing
上次去濕地因人太多, 所以只是走馬看花, 真的要認真走一次.

Hi yanyanmama

Yes, 動植物公園不錯, 囡囡喜歡看猿猴....

醒目開學勳章

maku
咁快想搞另一個活動   
各位

係!動植物公園都幾好,好多鳥類看!但個條根斜路行得我死....同埋我地個次去等左隻老虎半個鐘都唔見人,我重問個管理員係咪欺騙人,根本係無老虎嫁!當然個管理員話真係有嫁,佢入左去入面訓咋!行完重可以去埋香港公園看植物�鳥類!

maku 寫道:

各位
一日玩足14小時   

醒目開學勳章

yanyanmama
原來11/15卓琪媽咪都做家長義工,你地有伴啦

女女上了小学, 只得星期六同星期日可以玩, 以前平日都會去吓jumpin gym, 行下商場, 去看吓橋等等

我最近得了個重病, 叫做渴玩症   

你又知 真係好"八"

都唔該先, 費時又話我

010 寫道:
yanyanmama
原來11/15卓琪媽咪都做家長義工,你地有伴啦

下, 我有左3x年啦

maku 寫道:

我最近得了個重病, 叫做渴玩证   
‹ 上一主題|下一主題