用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylam100 於 08-6-30 11:48 發表
Morning ~

紀妤星期5無番, 今日都唔番, 怕星期3都唔番因為嬉水日.
星期5開始發燒~星期日半夜燒40c 去左法國睇e生, 今日仲有咳+無聲.. 打左去學校請假, 問左星期3如果都有雨會cancel 嬉水日, 但要帶嬉水(工供)大家記 ...

醫生話紀妤咩事呀......妳都唔好太操勞, 要一切小心呀

我TOPIC名好醒晨喎

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 12:09 發表

醫生話紀妤咩事呀......妳都唔好太操勞, 要一切小心呀

我TOPIC名好醒晨喎

kylie_mom

有咳好多(譚) 咳唔出又鼻塞.. 唔食野..真係好煩.. 去完法國睇有成8樽藥我都怕.. 已經打左退燒針不過大半日先開始退燒
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔緊要小病是福, 紀妤病完又多左抵抗力, 會越黎越健康架, 反而你自己就要更加小心, 你粗身大細, 暫時唔好同紀妤咁close啦
原文章由 kylam100 於 08-6-30 11:48 發表
星期5開始發燒~星期6半夜燒40c 去左法國睇e生, 今日仲有咳+無聲.. 打左去學校請假, 問左星期3如果都有雨會cancel 嬉水日, 但要帶嬉水(工供)大家記 ...

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-6-30 15:01 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 11:40 發表
bony,

尋日臨訓時我同囡囡講聽朝起身自己揀衫著,
佢就話 (好呀....聽日我要著呢條裙搵周晴, 佢好耐都唔同我玩呀)
我問 (點解佢唔同妳玩呀?係唔係妳曳?)
佢答 (我無曳呀....)
我就講 (我知...大家係學校都好乖, 因 ...

整乜佢哋兩個咁痴纏架jack,人哋唔知仲以為佢哋係......

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴响課室無同kylie玩咩, 我都無聽晴晴講, 晴晴係間唔中就同我講佢嘅老友記係kylie喎

咁你幾時得閒等我帶晴晴出黎同kylie玩餐飽先

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 11:40 發表
bony,
尋日臨訓時我同囡囡講聽朝起身自己揀衫著,
佢就話 (好呀....聽日我要著呢條裙搵周晴, 佢好耐都唔同我玩呀)
我問 (點解佢唔同妳玩呀?係唔係妳曳?)
佢答 (我無曳呀....)
我就講 (我知...大家係學校都好乖, 因為唔同組, 所以周晴先唔可以過去同妳玩姐)
今朝早kylie就講 (mami快D返學啦....我好掛住周晴呀?)
另....我仲有野未還喎......睇怕真係要同妳make 個appointment啦

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-6-30 15:07 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

係咩jak
原文章由 FlorenceChan 於 08-6-30 15:05 發表

整乜佢哋兩個咁痴纏架jack,人哋唔知仲以為佢哋係......

Morning ~

星期5開始發燒~星期6半夜燒40c 去左法國睇e生, 今日仲有咳+無聲.. 打左去學校請假, 問左星期3如果都有雨會cancel 嬉水日, 但要帶嬉水(工供)大家記 ...

退咗燒就好啦! 休息多兩日都好嘅! 反正學校尾都係返工玩啫。
多謝您提醒呀。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-6-30 15:05 發表
晴晴响課室無同kylie玩咩, 我都無聽晴晴講, 晴晴係間唔中就同我講佢嘅老友記係kylie喎

咁你幾時得閒等我帶晴晴出黎同kylie玩餐飽先

好呀...求之不得啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 FlorenceChan 於 08-6-30 15:05 發表

我都唔知點解呀....佢一耐左唔使返學, 就問我幾時先返得學搵周晴, 好彩周晴唔係男仔咋, 否則真係要貼定大床落定大訂呀, 陰公

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位家長,

有事請教....

kylie而家已4歲多, 但雙眼仲係好藍, 請問而家先開始飲(吳德敏次腸痛水)有用嗎? 還是有其他方法呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

多謝晒喎

其實晴晴都好似男仔架啦, 好曳好百厭無時停, 唔知第時呀細佬出世係唔係好似家姐咁, 係就.................  
原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 15:56 發表

我都唔知點解呀....佢一耐左唔使返學, 就問我幾時先返得學搵周晴, 好彩周晴唔係男仔咋, 否則真係要貼定大床落定大訂呀, 陰公

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-6-30 16:39 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 16:34 發表
各位家長,

有事請教....
kylie而家已4歲多, 但雙眼仲係好藍, 請問而家先開始飲(吳德敏次腸痛水)有用嗎? 還是有其他方法呢?

kylie ma,

吳德敏次腸痛水係咩嚟架! 我唔堯呀!
heili隻眼都係好藍架! 聽長輩講哩d係"風",晚間唔食韓涼水菓(木瓜、西瓜...)喎食喎! 如果食最好係6:00pm前食。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 FlorenceChan 於 08-6-30 23:05 發表

kylie ma,

吳德敏次腸痛水係咩嚟架! 我唔堯呀!
heili隻眼都係好藍架! 聽長輩講哩d係"風",晚間唔食韓涼水菓(木瓜、西瓜...)喎食喎! 如果食最好係6:00pm前食。 ...

我見有bk mami話(因為 "腸痛水" 可以去肚風, 又可以減輕出牙既痛楚, 都不錯的), 所以我咪問下囉

高考今年2名考生考獲6A, 11位考獲5A

2名6A及6名5A考生就讀恆生商學院

另外5位5A分別來自:
聖羅撒書院
聖保羅男女中學
大埔迦密柏雨中學
莊啟程書院
聖方濟書院

彤彤對眼都成日好藍, 我mami話有肚風, 所以耐唔耐就幫佢look雞旦, 我細個嗰陣都係咁, 又係成日比我mami捉住look雞旦, 不過隻旦要好熱先有效, 次次彤彤都喊晒口

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 16:34 發表
各位家長,

有事請教....

原文章由 srl 於 08-7-1 04:54 發表

另外5位5A分別來自:
聖羅撒書院
聖保羅男女中學
大埔迦密柏雨中學
莊啟程書院
聖方濟書院 ...

原文章由 srl 於 08-7-1 04:54 發表

另外5位5A分別來自:
聖羅撒書院
聖保羅男女中學
大埔迦密柏雨中學
莊啟程書院
聖方濟書院 ...

maybe next time la...

原文章由 kylie_mom 於 08-6-26 16:07 發表
我地就唔就到時間呀?

KoKo39 - 09:45 ~ 10:00
Money妹 - 10:30 ~ 10:45
Harley04 - Morning
Taifiona - 14:00 ~ 14:15
Florence - 14:45 ~ 15:00
Schau28 - 15:45 ~ 16:00
Zoe媽咪 - 16:15 ~ 16:30
Kylie_mom - 16: ...

原文章由 pandacat_bb 於 08-7-1 23:55 發表
彤彤對眼都成日好藍, 我mami話有肚風, 所以耐唔耐就幫佢look雞旦, 我細個嗰陣都係咁, 又係成日比我mami捉住look雞旦, 不過隻旦要好熱先有效, 次次彤彤都喊晒口

...

婷婷都試過雙眼很藍,我奶奶就用煲熟了的雞蛋,但好似淨要蛋白,另外最好有一隻純銀介指,於在一條乾淨的手巾裏面,包好後,就可以替她們"碌"雙眼。那次婷婷都喊晒口

Zoe都係用依個方法...而且幾work...
見到隻純銀介指變黑

原文章由 zoe媽咪 於 08-7-2 09:16 發表

婷婷都試過雙眼很藍,我奶奶就用煲熟了的雞蛋,但好似淨要蛋白,另外最好有一隻純銀介指,於在一條乾淨的手巾裏面,包好後,就可以替她們"碌"雙眼。那次婷婷都喊晒口 ...
‹ 上一主題|下一主題