用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 31 之 ”擇到好日子開新舖,今日好人齊呀” [複製鏈接]

格格,

食麥皮真係既健康又可以減肥架. 至於唔食肉呢, 我又認為未必一定係減肥良方, 要減得有營養先得架, 最重要都係少油, 可以選擇少食多餐, 同埋食少d 炸油嘢, 仲有呀, 就係少d 食有汁ge 嘢, 因為其實d 汁好肥架

原帖由 alicetong 於 09-5-5 21:01 發表
太后
如果您肯戒口一個月,不吃肉,只吃素同白飯..
煮菜方法用烚來代替 唔好話5磅
分分鐘15磅都得啦
我同事剛剛話減左18磅...還有早餐多吃不加糖煉奶
的麥皮

...

早晨, 各位靚女!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-5 23:19 發表
格格,

食麥皮真係既健康又可以減肥架. 至於唔食肉呢, 我又認為未必一定係減肥良方, 要減得有營養先得架, 最重要都係少油, 可以選擇少食多餐, 同埋食少d 炸油嘢, 仲有呀, 就係少d 食有汁ge 嘢, 因為其實d 汁好肥架:t ...

早晨 !

vivi

知易行難先係問題癥結所在

原帖由 正46 於 09-5-6 08:35 發表
早晨, 各位靚女!

46 兄

雖然每天都應該是母親節,但為表心意,諗左點同令壽堂同太座慶祝未呀 ?

good morning

格格,

其實依個"冬暖夏涼"功能都冇乜用0既...

原帖由 alicetong 於 09-5-5 20:58 發表
太后
對呀,床褥呢家野真係好睇個人感受
以前格格細個呢 ?地下鋪張竹蓆夏天凍冰冰已經
好舒服架啦
反而學46兄話齋家下咩冬暖夏涼張床褥有幾何會
因應天氣冷暖去調轉佢呀

...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

俾你嚇死, 仲以為我叫錯0左,
你地全部升格做0左我母後添...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 08:37 發表

46 兄

雖然每天都應該是母親節,單為表心意,諗左點同令壽堂同太座慶祝未呀 ?

原帖由 正46 於 09-5-6 08:40 發表
格格,

其實依個"冬暖夏涼"功能都冇乜用0既...

為左保養問題,我既床褥都會每兩三個月頭尾底面調換架

原帖由 正46 於 09-5-6 08:42 發表
太后,

俾你嚇死, 仲以為我叫錯0左,
你地全部升格做0左我母後添...

有乜所謂呀,我地應該尊重每一位母親架嘛

晨咁早:loveliness: :loveliness:

原帖由 2bzmummy 於 09-5-5 20:47 發表

長老

我波士話如果我減到 5 kgs 就請我食餐勁呀 鼓勵下我喇

大家早晨好

2b

咁我同您一齊'lu lik, lu lik'

原帖由 2bzmummy 於 09-5-5 22:34 發表

格格

想要減肥秘方 ? 問我啦,我係未必 keep 到張為食口咋,我仲要減得健康添呀

2b

我淨睇我家兩位小主已經俾到啟示我, 就係要活動多d, 保持心境開朗>>>新陣代謝夠快, 咁就唔需為肥而煩惱

仲有原來參加飢饉三十都有意想不到的減肥效果, hb 自從參加完呢個活動, 胃口明顯細佐, 意志力對抗肚餓又強佐, 只是3星期, 明顯fit 佐 (尤其是個水泡)

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-6 09:23 發表

大家早晨好

2b

咁我同您一齊'lu lik, lu lik'

長老

我會架啦,俾多 D koo lee 我呀

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-6 09:32 發表

2b

我淨睇我家兩位小主已經俾到啟示我, 就係要活動多d, 保持心境開朗>>>新陣代謝夠快, 咁就唔需為肥而煩惱

仲有原來參加飢饉三十都有意想不到的減肥效果, hb 自從參加完呢個活動, 胃口明顯細佐, ...

長老

咁 HB 個靚仔樣咪出晒黎,您要當心喇

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 09:49 發表

長老

我會架啦,俾多 D koo lee 我呀

2b

咁我暫時俾 當'koo lee' 先啦

vivi,2b
其實我係借題發揮咋 因為有同事最近睇中醫
就係咁戒口法,足足一個月瘦左15磅.而呢個麥皮呢?
就係格格每朝早試下食..希望減下個大肚腩咁解...
vivi,講得對呀,油炸野不食,汁類少食..都係有效0既
方法.所以格格去麥記食魚柳飽都一定飛醬汁架

原帖由 vivi_vivi 於 09-5-5 23:19 發表
格格,

食麥皮真係既健康又可以減肥架. 至於唔食肉呢, 我又認為未必一定係減肥良方, 要減得有營養先得架, 最重要都係少油, 可以選擇少食多餐, 同埋食少d 炸油嘢, 仲有呀, 就係少d 食有汁ge 嘢, 因為其實d 汁好肥架:t ...

原帖由 2bzmummy 於 09-5-6 09:50 發表

長老

咁 HB 個靚仔樣咪出晒黎,您要當心喇

2b

靚仔樣 喔喔, 情人眼裏出西施0波, HB一向係我心目中都巧吸引啦 (有冇想嘔嘖 )

原帖由 alicetong 於 09-5-6 10:05 發表
vivi,2b
vivi,講得對呀,油炸野不食,汁類少食..都係有 ...

alice

一個月瘦15磅又真係好'近' ~ 我反而想知佢突然咁瘦法, 佢的皮膚會唔會好鬆同埋有皺嘖

原帖由 alicetong 於 09-5-6 10:05 發表
vivi,2b
vivi,講得對呀,油炸野不食,汁類少食..都係有 ...

格格

一個月 15 lb 唔係好架,要循序漸進先得架 我好少去麥記

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-5-6 10:09 發表

2b

靚仔樣 喔喔, 情人眼裏出西施0波, HB一向係我心目中都巧吸引啦 (有冇想嘔嘖 )

長老

典會嘔 jack 我屋企果三位我都覺得係天下間最英俊架,懶理人地覺得係唔係呀
‹ 上一主題|下一主題