用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】
樓主: 家熹媽咪
go

【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】 [複製鏈接]

原文章由 830mama 於 07-9-30 23:22 硐表
本來我想同老公一齊聽ga, but 細仔唔舒服, 我要睇住佢.

oh ~~ icic ! ^^ 係呀 , 我地真係緣慳一面喇咁 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 830mama 於 07-9-30 23:35 硐表
星期二要返ga.

另詞語, 我記得就有---摔破、鏡子、嚇唬、愈靠愈近、笑個不停(唔知有無記錯呢 ), 當然唔只這5個ga, 不過我就記得咁多ja.

...

吓 ~ 我睇handbook 好似係詞語5個喎 !? 乜唔止5個架 ! 唉 ~ 你話死唔死 , 個衰豬成日都係咁 , 真係命都唔長呀 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Dear all :

家熹呢個星期日會喺嘉湖會所開生日會呀 ! 因為呢排屋企有事 , 所以差d連自己個仔生日都唔記得 , 請問大家得唔得閒出席 , 我今晚會趕夜車印邀請卡 , 如果大家有興趣出席既話 , 麻煩pm我留抵小朋友名同班別丫 ! 我叫阿仔聽日拎d遨請卡返學校派 ! Thankyou ~

寶,

家熹個生日會係幾點呀
因柏熙果日12:30-2:00pm要去學游水.

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-1 13:22 硐表
Dear all :

家熹呢個星期日會喺嘉湖會所開生日會呀 ! 因為呢排屋企有事 , 所以差d連自己個仔生日都唔記得 , 請問大家得唔得閒出席 , 我今晚會趕夜車印邀請卡 , 如果大家有興趣出席既話 , 麻煩pm我留抵小朋友名同班 ...

原來我搞錯左, 因這課文共寫了2次, 每次5個詞語, 剛問左柏熙, 最近寫的是~~摔破、嚇唬、飛翔、生氣、笑個不停.

你今次唔好怪家熹喇, 係我搞錯呀, sorry!!

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-1 13:19 硐表

吓 ~ 我睇handbook 好似係詞語5個喎 !? 乜唔止5個架 ! 唉 ~ 你話死唔死 , 個衰豬成日都係咁 , 真係命都唔長呀 !

原文章由 830mama 於 07-10-1 14:37 硐表
寶,

家熹個生日會係幾點呀
因柏熙果日12:30-2:00pm要去學游水.

Kitty :

我地2點開始呀 ! 6點散喇 ! 你一定趕得切 !

原文章由 830mama 於 07-10-1 14:49 硐表
原來我搞錯左, 因這課文共寫了2次, 每次5個詞語, 剛問左柏熙, 最近寫的是~~摔破、嚇唬、飛翔、生氣、笑個不停.

你今次唔好怪家熹喇, 係我搞錯呀, sorry!!

...

哈哈 ~ 唔關你事 , 不過未問你之前 , 佢都講左呢5個出黎 , 但都比我剷左佢一論 , 因為之前我話佢 , 有乜可能可以我喺果課既課文入面 , 會搵唔倒嚇唬同摔破 ... 但都我冇理佢 , 有得佢照寫啦 ! hehe~

好呀, 咁你預我地一家四口啦, 唔該.

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-1 23:36 硐表

Kitty :

我地2點開始呀 ! 6點散喇 ! 你一定趕得切 !

家熹媽咪:
請問您知唔知下星期二中文默書的詞語是邊幾個呀?

寶,

收到你張邀請咭, thanks.

不過你係咪真係咁趕呢?日子都打錯左ge
07 October 2007 (SAT), 應該是SUNDAY

另外你之前話2:00pm開始, 但見打出來是3:00pm, 是否3:00pm先正確

Dear all :

家熹呢個星期日會喺嘉湖會所開生日會呀 ! 因為呢排屋企有事 , 所以差d連自己個仔生日都唔記得 , 請問大家得唔得閒出席 , 我今晚會趕夜車印邀請卡 , 如果大家有興趣出席既話 , 麻煩pm我留抵小朋友名同班 ...

原文章由 830mama 於 07-10-2 01:33 硐表
好呀, 咁你預我地一家四口啦, 唔該.

知道 ! 收倒 ^^

原文章由 CY.Carol 於 07-10-2 23:43 硐表
家熹媽咪:

Carol :

唔好意思 , 家熹未返屋企呀 , 今晚等佢放學返來我再話你知丫 !
^^

原文章由 830mama 於 07-10-3 17:01 硐表
寶,

收到你張邀請咭, thanks.

不過你係咪真係咁趕呢?日子都打錯左ge
07 October 2007 (SAT), 應該是SUNDAY 嘛

另外你之前話2:00pm開始, 但見打出來是3:00pm, 是否3:00pm先正確

...

Kitty :

你都唔知我幾想死呀 ! 今朝我整果幾十張邀請卡 . 由設計到pintout 到入封再到打埋名 , 足足玩咗我3個鍾頭 , 我得返一條線去攪張卡 , 所以check 資料時 , check 漏咗個date , 唔好意思呀 !

另外 , 日子冇錯既 , 係7號 , 但就唔係星期六 , 而係星期日 , 至於時間 , 今日我都再改咗 , 因為好多媽咪都要晏d先到倒 , 所以我改咗為3點半先開始 , 咁大家都唔駛咁趕啦 !

如有任何問題既話 , 你就再CALL我啦 ! ^^

Dear 各位媽咪 :

如今日有收倒邀請卡既媽咪 , 先先Say 個Sorry先 ! 因為時間太趕既關係 , 喺日子上有少少出錯 ! 今日連個時間都有d改埋 , 以下係最update既資料 , 如有問題 , 請call返我 ! thx~ 另外 , 再提提各家長 , 如果可以既話 , 請早d覆實我 , 到底當日會否出席 , 十二萬個唔該晒 !

Date : 7 October 2007 (SUNDAY)
Time : 15 : 30 - 19: 30 pm

OK, 我無問題. : :

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-3 19:11 硐表

Kitty :

你都唔知我幾想死呀 ! 今朝我整果幾十張邀請卡 . 由設計到pintout 到入封再到打埋名 , 足足玩咗我3個鍾頭 , 我得返一條線去攪張卡 , 所以check 資料時 , check 漏咗個date , 唔好意思呀 !

另外 , 日子 ...

Carol,

今日問左darren, 佢話在P.11內出現的詞語, inc. 摔破、嚇唬、飛翔、生氣、笑個不停、小蜻蜓、池塘、鏡子共8個.不過佢跟著又話唔肯定係呢8個 , 咁我叫佢明日問miss係5係, 有消息再通知你.

原文章由 CY.Carol 於 07-10-2 23:43 硐表
家熹媽咪:

原文章由 830mama 於 07-10-4 00:27 硐表
Carol,

今日問左darren, 佢話在P.11內出現的詞語, inc. 摔破、嚇唬、飛翔、生氣、笑個不停、小蜻蜓、池塘、鏡子共8個.不過佢跟著又話唔肯定係呢8個 , 咁我叫佢明日問miss係5係, 有消息再通知你.

...

Carol "

我對你唔住 ! 哈 ~ 我家豬小爺佢比人拍咗失憶針 , 佢話唔記得 , 我明天試試再收吓風先啦 !

原文章由 830mama 於 07-10-4 00:20 硐表
OK, 我無問題. : :

THX~

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-4 01:42 硐表

Carol "

我對你唔住 ! 哈 ~ 我家豬小爺佢比人拍咗失憶針 , 佢話唔記得 , 我明天試試再收吓風先啦 !

家熹媽咪 & 830mama,
Thank you very much ! 我個囡都係一知半解, 一時話這個要一時又話唔係,最後係唔知,真係比佢激死!問其他班認識的媽咪都是唔知,仲話好混亂!

家熹媽咪,

7/10我地參加左個郊遊旅行, 去唔到家熹個birthday party, 我同琦琦係度同家熹講聲HAPPY BIRTHDAY

我屋企部電腦修理緊, 所以係屋企冇得上網呀, 要返office先有得偷雞上下網咋:-|  

Dear all :

[ 本文章最後由 stella2005 於 07-10-4 10:09 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題