用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請08年崇幼主流家長入0黎交流一下!
樓主: jenny媽媽
go

請08年崇幼主流家長入0黎交流一下! [複製鏈接]

原帖由 wunhei 於 08-8-29 13:46 發表

家長會睇唔到分咩組架?
1-3/9 你會倍阿囡返學嗎?
我會架....到時希望可以見到你喇

今日同唔到你打招呼添

你女女邊一組呀?

真係好開心仲要坐隔離, 你囡囡都好聽話, 佢自己去廁所都無cry ,  不過佢去到廁所搵媽媽, 我幫左佢去,因為實在太多人, 有D混亂呀!

我個囡成日都去廁所架, 今朝都去左4次, 我覺得佢係貪玩,  

我都見到你話佢呀, mu咀mu舌真係好鬼百厭, 佢都係坐安頤對面, 真係有排煩呀! 安頤另一邊個同學仔都幾乖甘,

你有無聽到有個同學仔話要打架, 跟住另一個又話唔好打, 我見到佢地甘, 覺得好好笑

原帖由 silvia_ng 於 08-9-1 11:24 發表

nice to meet you today!我都話佢地坐得近, 仲要近到係隔離位添

唔知你今日有冇留意我話一個小朋友? 佢坐我女女另一邊既....佢今日已經攪我個女d野, 打我女女隻手, 各我大聲吼叫同埋mu咀mu舌..... ...

原帖由 bobo620 於 08-9-1 13:18 發表
真係好開心仲要坐隔離, 你囡囡都好聽話, 佢自己去廁所都無cry ,  不過佢去到廁所搵媽媽, 我幫左佢去,因為實在太多人, 有D混亂呀!

我個囡成日都去廁所架, 今朝都去左4次, 我覺得佢係貪玩,  

我都見到你話 ...

我今日唔同人迫去廁所啦, 成30個家長, 真係迫爆廁所呀唔該哂你幫我個女去廁所呀!

你女女另一邊係咪女仔? 我地組有一個小妹妹都好可愛, 佢今日同monica玩, 又同佢share玩具, 妹妹又扮"針"水比佢飲, 都算係一個好開始啦!

講打交....我都有聽到....我覺得呢班都幾多暴力之王

原帖由 silvia_ng 於 08-9-1 11:25 發表

今日同唔到你打招呼添

你女女邊一組呀?

Hi,
今朝返到學校好多人
我阿囡係提子紅,你阿囡呢?
今日試過找下邊張檯係你個女坐,但找唔到 ,因為實在太多人,有點而混亂
我覺得過班房好細,要容納27位同學仔,你有這邊感覺嗎?

原帖由 wunhei 於 08-9-1 17:44 發表

Hi,
今朝返到學校好多人
今日試過找下邊張檯係你個女坐,但找唔到 ,因為實在太多人,有點而混亂
我覺得過班房好細,要容納27位同學仔,你有這邊感覺嗎? ...

提子咪我地隔離囉! 我個fd個仔就係同你女女一組呀!

27人, 加家長+4個老師, 的確係迫左d.....

我女係坐蘋果組主席位架

明天返學要帶d乜,  因為去左toilet 聽唔到呀:
thx~

原帖由 bobo620 於 08-9-1 18:41 發表
明天返學要帶d乜,  因為去左toilet 聽唔到呀:
thx~

除左果兩個套要羅返出黎之外, 老師都冇話有咩唔洗帶呀!

唔該晒~

原帖由 silvia_ng 於 08-9-1 19:31 發表

除左果兩個套要羅返出黎之外, 老師都冇話有咩唔洗帶呀!

你就好啦!調左位, 個位男同學真係好暴力,  我今日見到隔離組有個同學, 帶佢返學個位唔知係唔係工人,呢位姐姐想叫佢唔好"JUMP"  水住, 個暴力同學仔居然想攞隻杯"亨"佢,  真係好過份, 如果佢甘, 我會同老師講叫佢留意下呢位同學仔

原帖由 bobo620 於 08-9-1 20:45 發表
唔該晒~

我都有d覺得班房好似好細甘, 可能太多人啦!我今日發覺
原來班房仲有個琴, 唔知係出面d學校係米甘

原帖由 wunhei 於 08-9-1 17:44 發表

Hi,
今朝返到學校好多人
我覺得過班房好細,要容納27位同學仔,你有這邊感覺嗎? ...

原帖由 bobo620 於 08-9-2 19:03 發表
你就好啦!調左位, 個位男同學真係好暴力,  我今日見到隔離組有個同學, 帶佢返學個位唔知係唔係工人,呢位姐姐想叫佢唔好"JUMP"  水住, 個暴力同學仔居然想攞隻杯"亨"佢,  真係好過份, 如果佢甘,  ...

今日我見到婆婆湊果個, 佢放學時係咁捉實個女仔呀...周圍D家長要佢放手都唔放, D家長又唔敢大力拉佢喎, 最後佢婆婆大力拉開佢先得咋....個女仔就好慘

原帖由 silvia_ng 於 08-9-3 16:24 發表

今日我見到婆婆湊果個, 佢放學時係咁捉實個女仔呀...周圍D家長要佢放手都唔放, D家長又唔敢大力拉佢喎, 最後佢婆婆大力拉開佢先得咋....個女仔就好慘 ...

唉...死伙喇....我都唔記得佢個樣&名添....第時我地d小比友比佢蝦就死囉

silver 你會每天帶仔囡返學嗎? 如果係,如果你又方便的話,請你報告下佢地的情況比我地聽下喇.tks!

原帖由 wunhei 於 08-9-3 17:23 發表

唉...死伙喇....我都唔記得佢個樣&名添....第時我地d小比友比佢蝦就死囉

silver 你會每天帶仔囡返學嗎? 如果係,如果你又方便的話,請你報告下佢地的情況比我地聽下喇.tks! ...

我唸聽日開始冇家長, 老師會容易d留意小朋友既, 林老師都好好經驗架! 我唸佢好快會發現到再處理。 你女女遇事應該都識求救既...我果個就差d...唔係好識講中文....一舊舊咁...

我唔會帶小朋友返學架, 佢地聽日開始自己坐校車架啦! 我就一天都光哂!

你們好,  我囝囝都是讀幼望班, 我今朝都有幫忙拉開個位扯人的小朋友. 不過現在我知道你們在這Topic傾計就等我如有資料就通佑你們啦. 因我每天都會帶囝囝返學和放學.

原帖由 JanetShing 於 08-9-3 22:44 發表
你們好,  我囝囝都是讀幼望班, 我今朝都有幫忙拉開個位扯人的小朋友. 不過現在我知道你們在這Topic傾計就等我如有資料就通佑你們啦. 因我每天都會帶囝囝返學和放學. ...

Hi Janet,
真係好喇....有你這位線眼
你仔仔叫咩名,什麼組?
我女女叫奐希,提子組
每天保母會帶阿女返學放學,阿女今朝正式返學無哭

Silver & Bo Bo,

你地囡囡今天有哭嗎?

Hi Wunhei,
我囝囝叫子軒,蘋果組
我今朝9:45走, 暫未見到有小朋友哭.
但班房祇得10個鬆啲小朋友, 我唸保母車未返齊.
呀差D唔記得, 林老師今朝同我講, 今個星期五要個一份閱讀報告(要自己出去借), 下星期才做兩份. 另外由下星期開始逢星期一,三要做功課. 但下學期開始要每天做功課.

原帖由 JanetShing 於 08-9-4 10:21 發表
Hi Wunhei,
我囝囝叫子軒,蘋果組
呀差D唔記得, 林老師今朝同我講, 今個星期五要個一份閱讀報告(要自己出去借), 下星期才做兩份. 另 ...

Hi Janet,

謝謝你的報料

嘩....九點幾其他同學仔都未返齊

咁快就要做閱讀報告 祟真都幾多功課要做

原帖由 JanetShing 於 08-9-3 22:44 發表
你們好,  我囝囝都是讀幼望班, 我今朝都有幫忙拉開個位扯人的小朋友. 不過現在我知道你們在這Topic傾計就等我如有資料就通佑你們啦. 因我每天都會帶囝囝返學和放學. ...

歡迎呀! 唔一定報料先入黎既, 得閒入黎傾下計 好羨慕你可以帶仔仔返學!

過兩三個月你身體一定會好好....因為每日上斜路 / 行樓梯

原帖由 wunhei 於 08-9-4 10:04 發表

Silver & Bo Bo,

你地囡囡今天有哭嗎?

冇.....仲極度HAPPY....上校車時已經係咁叫我走 女生外向...女大不中留...

原帖由 JanetShing 於 08-9-4 10:21 發表
Hi Wunhei,
我囝囝叫子軒,蘋果組
呀差D唔記得, 林老師今朝同我講, 今個星期五要個一份閱讀報告(要自己出去借), 下星期才做兩份. 另 ...

THX 之前小女都係蘋果組, 而家過左去香蕉組
‹ 上一主題|下一主題