用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

我係WORKING MAMA.可以就到時間就一定去,到時可以見到你地同埋D咁得意既小朋友~~~~

原帖由 WHY2005 於 08-9-12 13:51 發表
第一及第二日接放學都見到有小學生同埋其他學校, 8號之後就冇勒, 我果邊得自己學校!

我都好想知去邊樹旅行, 到時我都想一齊去, 你會唔會去呀?

...

我都咁話!
唔知今日老師教咩呢, 我個女返到屋企, 婆婆同我講佢拎左本書, 係咁"meet"公仔出黎, 但又唔係功課呀, 真係唔明???

原帖由 wyattmami 於 08-9-16 08:36 發表
我係WORKING MAMA.可以就到時間就一定去,到時可以見到你地同埋D咁得意既小朋友~~~~

之前老師提過d書入面有貼紙...唔通....?

原帖由 WHY2005 於 08-9-16 14:11 發表
我都咁話!
唔知今日老師教咩呢, 我個女返到屋企, 婆婆同我講佢拎左本書, 係咁"meet"公仔出黎, 但又唔係功課呀, 真係唔明???

playtime english個本有貼紙既.不過李老師話唔prefer我地同佢meet.因為遲d先敎.驚第日佢敎冇興趣喎~~~~

原帖由 WHY2005 於 08-9-16 14:11 發表
我都咁話!

我都記得, 所以尋日婆婆打黎, 我都叫佢唔好MEET住, 如果係既, 老師都會手冊度講麻, 可能我個女心急啦, 激C!!!
尋晚我返屋企, 佢話老師教佢地唱歌, 好似係上學去...咩哈哈笑.....嘻嘻...我都唔多記得添!

原帖由 wyattmami 於 08-9-16 23:42 發表
playtime english個本有貼紙既.不過李老師話唔prefer我地同佢meet.因為遲d先敎.驚第日佢敎冇興趣喎~~~~

唔怕啦~~小朋友係咁~~上次我個仔想meet開隻egg貼紙~~其實我見到都好想meet~~heehee

係呀~佢琴日都有唱~~咩哈哈笑...hahahahha

原帖由 WHY2005 於 08-9-17 11:28 發表
我都記得, 所以尋日婆婆打黎, 我都叫佢唔好MEET住, 如果係既, 老師都會手冊度講麻, 可能我個女心急啦, 激C!!!
尋晚我返屋企, 佢話老師教佢地唱歌, 好似係上學去...咩哈哈笑.....嘻嘻...我都唔多記得添!

...

大家好, 我個女讀幼信班既....

我想問大家有冇收過老師既電話, 講下小朋友上學的情形係你地聽, 我未收過呀, 因為我要返工既, 女女是上校車返學, 覺得同學校距離好似好遠...... 阿女係細女, 唔係太識講返學既事.....

我個女病左兩日, 老師都冇打俾我.....有點失望..... 好想知大家有冇收到電話?

魚媽媽你好呀~其實你唔需要擔心.krs既老師都好nice.佢地都好啺小朋友.如果你想知道bb返學既情況~媽咪你可以主動打俾佢地.我個仔剛開學 老師都有打黎~~原因係呀仔坐校車嘔 .可能你既bb返學叻叻~~唔使擔心呢

原帖由 魚魚媽 於 08-9-19 23:30 發表
大家好, 我個女讀幼信班既....

我想問大家有冇收過老師既電話, 講下小朋友上學的情形係你地聽, 我未收過呀, 因為我要返工既, 女女是上校車返學, 覺得同學校距離好似好遠...... 阿女係細女, 唔係太識講返學 ...

wyattmami,

你講得冇錯, krs的老師真係好好, 今日老師打來問問女兒的情況, 也告訴我她在學校的情況, 我放心好多. 希望女兒快d好番, 星期一可以番學啦!

wyattmami多謝你的支持呀!

魚魚媽

你今日收到電話真係太好啦~~~始終老師同我地傾完,個心都定好多.你唔使客氣架~~大家都係working mama..係呢度可以同大家分享下真係好好多. 你女女中意番學嗎???

原帖由 魚魚媽 於 08-9-20 22:46 發表
wyattmami,

你講得冇錯, krs的老師真係好好, 今日老師打來問問女兒的情況, 也告訴我她在學校的情況, 我放心好多. 希望女兒快d好番, 星期一可以番學啦!

魚魚媽 ...

我上星期拎左手冊睇, 嘻嘻...知道個女唱咩歌..哈哈...同歌詞係兩回事, 可能佢發音唔正, 所以唱得好得意!

原帖由 wyattmami 於 08-9-18 08:41 發表
唔怕啦~~小朋友係咁~~上次我個仔想meet開隻egg貼紙~~其實我見到都好想meet~~heehee

係呀~佢琴日都有唱~~咩哈哈笑...hahahahha

wyattmami講得岩呀, krs老師真係好好, 我個女返左2日已經收到電話, 可能佢睇各個小朋友反應, 我個女都係屬於慢熱, 好期望每個月既評估, 嘻嘻.....

你女女好返未呀? 今日有冇返學呢?而家天氣好易病, 大家都要小心呀!

原帖由 魚魚媽 於 08-9-20 22:46 發表
wyattmami,

魚魚媽 ...

wyattmami

係呀, 好開心同你地在這裡傾下計, 其實, 做working mama真係好辛苦, 好想陪阿女, 但有時都未必可以時時刻刻陪住佢.....

我個女都好鐘意返學呀, 佢第一二日病, 冇得返學, 佢四點幾喊住咁問工人姐姐點解唔同佢換衫返學, 佢要返學.....聽到都覺得好慘呀.......所以, 佢一定已經愛上返學, 同老師同同學玩........haha.....

你呢? 你個個係女女定仔仔? 讀上午班?

原帖由 wyattmami 於 08-9-21 00:55 發表
你今日收到電話真係太好啦~~~始終老師同我地傾完,個心都定好多.你唔使客氣架~~大家都係working mama..係呢度可以同大家分享下真係好好多. 你女女中意番學嗎???

...

WHY2005及各位偉大既媽媽,

多謝您的關心, 佢重病病, 今日冇發燒, 但係就流鼻水同咳, 今早帶佢睇多次醫生, 唔想傳俾其他小朋友, 今日都係休息呀!

係呀, 宜家一號風, 天文台話聽日可能掛3號風, 要加緊留意天氣報告.

同埋真係要小心小朋友身體, 今朝去睇醫生, 好多小朋友病病呀, 請大家都提高警覺!

魚魚媽

原帖由 WHY2005 於 08-9-22 13:17 發表
wyattmami講得岩呀, krs老師真係好好, 我個女返左2日已經收到電話, 可能佢睇各個小朋友反應, 我個女都係屬於慢熱, 好期望每個月既評估, 嘻嘻.....

你女女好返未呀? 今日有冇返學呢?而家天氣好易病, 大家都要小心呀! ...

係你好呀, 我囡都係剛剛好番, 好慘, 佢食咗成3星期藥, 上星期都無返幾日 , 佢都好掛住學校架!
呢排d空氣真係好差, 真係好多小朋友都病, so 大家真要小心身體呀!

原帖由 魚魚媽 於 08-9-22 22:15 發表
WHY2005及各位偉大既媽媽,

多謝您的關心, 佢重病病, 今日冇發燒, 但係就流鼻水同咳, 今早帶佢睇多次醫生, 唔想傳俾其他小朋友, 今日都係休息呀!

係呀, 宜家一號風, 天文台話聽日可能掛3號風, 要加緊留意天氣報告.  ...

魚媽媽~~
希望你女女快d好番~~呢排空氣咁差真係好難頂.
我個仔讀上午班,佢都好中意番學
WHY2005好好~提示我地已經1號TYPHOON..
唔知明天會唔會3號呢?你記得留意呀

原帖由 魚魚媽 於 08-9-22 22:08 發表
wyattmami

係呀, 好開心同你地在這裡傾下計, 其實, 做working mama真係好辛苦, 好想陪阿女, 但有時都未必可以時時刻刻陪住佢.....

我個女都好鐘意返學呀, 佢第一二日病, 冇得返學, 佢四點幾喊住咁問工人姐姐點解 ...

WHY2005~~
你個女都好呀~識唱隻歌比你聽
我個仔~~哈哈,JING係唱"哈哈笑"3個字
我都係睇手冊先知隻歌~~HAHAHHA

原帖由 WHY2005 於 08-9-22 12:56 發表
我上星期拎左手冊睇, 嘻嘻...知道個女唱咩歌..哈哈...同歌詞係兩回事, 可能佢發音唔正, 所以唱得好得意!

做咩事...食左3個星期藥?
唉...小朋友病仲慘過大人病, 好辛苦!!!

原帖由 Aurea 於 08-9-22 22:45 發表
係你好呀, 我囡都係剛剛好番, 好慘, 佢食咗成3星期藥, 上星期都無返幾日 , 佢都好掛住學校架!
呢排d空氣真係好差, 真係好多小朋友都病, so 大家真要小心身體呀!

...

而家佢一唱歌我就拍低佢, 等佢第時大個聽返....勁攪笑!
今早新聞就話唔駛返學, 未知聽日天氣會點!

原帖由 wyattmami 於 08-9-22 22:57 發表
WHY2005~~
你個女都好呀~識唱隻歌比你聽
我個仔~~哈哈,JING係唱"哈哈笑"3個字
我都係睇手冊先知隻歌~~HAHAHHA

今朝呀仔起身~我話比佢聽話唔使番學.佢話好野!!!!but跟住問我:咁媽咪係米唔使番工.我跟住話比佢聽要.....佢咸到飛起~~~

原帖由 WHY2005 於 08-9-23 20:02 發表
而家佢一唱歌我就拍低佢, 等佢第時大個聽返....勁攪笑!
今早新聞就話唔駛返學, 未知聽日天氣會點!

‹ 上一主題|下一主題