用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高分!” [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 08-10-30 12:34 發表
smum
多謝關心 ,消左d腫了..佢仲話
考試睇野集中d添..
希望快d變返靚靚 樣啦..

格格

其實大山都好鬼馬呢,多 D 同佢開玩笑也不錯啊

原帖由 smum 於 08-10-30 13:25 發表
長老

小b有隻牙好鬆但點都甩唔到落黎, 我想同佢拔掉, 然後請佢食一杯雪糕, 但係佢點都唔肯俾我點, 佢怕痛, 搞到我都唔知點幫佢好

smum

我既經驗,當呢隻牙仔大熟要甩既時候,食緊飯都會跌出黎,仲無乜血兼唔痛,所以唔使咁緊張 !

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-30 13:33 發表
第一則 :

當我坐升降機預備去午饍, 當lift門在我公司下一層樓開時, 那間公司很多員工正等lift預備出外lunch, 所以將部lift都填得頗滿, (他們應該算高層那批, 因為尚有些未入lift, 讓他們先進), 他們入lift後已不理 ...

長老

現在好多人都不會兼顧他人感受的,這不希奇,不過呢位小姐連安全意識都無 。。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-30 13:51 發表
第二則 :

我去食迴轉壽司, 旁邊卡位坐了一位約5x歲穿西裝男士, 一位讀尚幼稚園的男孩, 一位家庭傭工, 聽到內容如下:

男 : 唔可以淨話鐘意媽咪架, 都要鐘意爸爸, 你爸爸出去返工賺錢, 媽咪無做野先係屋企教你功課 ...

長老

如果我係呢位小朋友,我唔喜歡同呢個爹地食 lunch 。。。。。 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 2bzmummy 於 08-10-30 15:10 發表

長老

如果我係呢位小朋友,我唔喜歡同呢個爹地食 lunch 。。。。。 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

2b

我仲會諗阿媽呢, 去佐邊  家庭有問題

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-30 17:01 發表

2b

我仲會諗阿媽呢, 去佐邊  家庭有問題

長老

我同您有心靈感應 ? 去自由遊完一輪過黎就見到您 ....

長老,

呢d 係咪叫做扮cutie 呀,但係唔該佢唔好累街坊先得架
原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-30 13:33 發表
第一則 :

當我坐升降機預備去午饍, 當lift門在我公司下一層樓開時, 那間公司很多員工正等lift預備出外lunch, 所以將部lift都填得頗滿, (他們應該算高層那批, 因為尚有些未入lift, 讓他們先進), 他們入lift後已不理 ...

原帖由 vivi_vivi 於 08-10-30 17:15 發表
長老,

呢d 係咪叫做扮cutie 呀,但係唔該佢唔好累街坊先得架

vivi

您都接收到我地 D 心靈感應呀 。。。。。

長老,

呢個男人真係要思想教育先得
仲有從對話當中,以 "你爸爸" 嚟形容自己ge 身份,可想而知,佢哋關係幾疏離,咁個仔話鍚媽咪都好正常啫,唔通鍚一個咁生疏ge "你爸爸" 咩

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-30 13:51 發表
第二則 :

我去食迴轉壽司, 旁邊卡位坐了一位約5x歲穿西裝男士, 一位讀尚幼稚園的男孩, 一位家庭傭工, 聽到內容如下:

男 : 唔可以淨話鐘意媽咪架, 都要鐘意爸爸, 你爸爸出去返工賺錢, 媽咪無做野先係屋企教你功課 ...

原帖由 vivi_vivi 於 08-10-30 17:18 發表
長老,

呢個男人真係要思想教育先得
仲有從對話當中,以 "你爸爸" 嚟形容自己ge 身份,可想而知,佢哋關係幾疏離,咁個仔話鍚媽咪都好正常啫,唔通鍚一個咁生疏ge "你爸爸" 咩

...

vivi

我 HB 都有時同兩位公子講,您老豆我呀 。。。。。。

2b

點忙都要返嚟老家架嘛

原帖由 2bzmummy 於 08-10-30 17:18 發表

vivi

您都接收到我地 D 心靈感應呀 。。。。。

原帖由 vivi_vivi 於 08-10-30 17:20 發表
2b

點忙都要返嚟老家架嘛

vivi

當然,起碼要知道大家都安好嘛 ....

2b

但我可以肯定,您HB 講 "您老豆我呀" o既時候係非常有感情o既 又點可以同果個 "你爸爸" 相題並論呢

原帖由 2bzmummy 於 08-10-30 17:19 發表

vivi

我 HB 都有時同兩位公子講,您老豆我呀 。。。。。。

原帖由 vivi_vivi 於 08-10-30 17:26 發表
2b

但我可以肯定,您HB 講 "您老豆我呀" o既時候係非常有感情o既 又點可以同果個 "你爸爸" 相題並論呢

vivi

係呀係呀,通常係好照積既語氣囉 ....

睇下今晚有邊個得閒上黎串門呢 。。。

醒目開學勳章

hihi!all:

我變左夜晚之星~

馬照跑,舞照跳....

我好樂意ot,皆因仲有好多野吾知

betty

原帖由 bettylam 於 08-10-30 22:32 發表
hihi!all:

我變左夜晚之星~

跑照跑,舞照跳....

我好樂意ot,皆因仲有好多野吾知

betty

Dear Betty

新工要 OT ? 咁幾點返屋企 ?   阿仔呢個星期有測驗喎,您有無係後邊推推推 。。。。。

醒目開學勳章

dearall:

早人呀!

2b:

Dear Betty
新工要 OT ? 咁幾點返屋企 ?   阿仔呢個星期有測驗喎,您有無係後邊推推推 。。。。。 >>皆因多野到無時間好清晰地去諗,同埋好多野都係放工時好似雪片咁飛埋黎,有時趕report,成8點走,好彩返屋企快咋!呀相公又好支持咁話佢好like我呢份工喎!佢整好晒所有餸菜,同呀仔呀女,係樹做望妻,望媽石 ,又係樹曬 啦!

呀仔測驗梗係有推~仲係三個一齊推佢呀!

betty

早晨!

前晚約0左個女係尖咀食飯, 出地車站見有個姨姨問個阿嬋係咪著中碼衫, 不過個阿嬋睇來睇去都似著大碼多d......

原帖由 2bzmummy 於 08-10-30 11:02 發表

長老

這些個案,係今時今日既香港,俯拾即是 。。。。
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 bettylam 於 08-10-31 07:42 發表
dearall:

早人呀!

2b:

Dear Betty
新工要 OT ? 咁幾點返屋企 ?   阿仔呢個星期有測驗喎,您有無係後邊推推推 。。。。。 >>皆因多野到無時間好清晰地去諗,同埋好多野都係放工時好似 ...

Dear Betty

今朝俾我推您推到一早上黎開舖,真係唔好意思 阿偉哥又好玩野喎,佢又無份返工竟然有資格話好 like 呢份工 。。。 :;pppp: :;pppp: 都話成功既女人背後一定有一個重要既男人架啦,您執到啦 ....

希望您係呢份工搵到錢同滿足感啦
‹ 上一主題|下一主題