用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬鞍山主風 MAMA
樓主: frogfung
go

馬鞍山主風 MAMA [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 馬鞍山主風 MAMA

返學就係7:55,放學時間係2:45    

版主

頭先午飯時去左吉之島睇 中國衫, 好似冇咩款, 唔知仲有邊到有得賣呢

brian_mama 寫道:
囝囝初初話唔好啦,不過我都話人人著你唔著好似唔夠開心。所以,我打算考完試去買。

應該係d商場賣童裝衫嘅商舖都有得買到, 有時d款重好鬼好! 前年我都有買, 又平又多款.... [quote]

貓大姐 寫道:
頭先午飯時去左吉之島睇 中國衫, 好似冇咩款, 唔知仲有邊到有得賣呢

[

醒目開學勳章

我打算考完試帶囝囝出去旺角時順便睇下,我估女人街,花園街都應該會有

貓大姐 寫道:

版主

今日去左花園街, 買左一套 (有衫有褲) $89, 都幾好睇架

好囉! 今日終於考完試啦!!跟住重深係返半日, 囡囡不知幾開心!!! 想問下家長日, 學生係咪唔駛返?? 放假!!

醒目開學勳章

$89都幾平喎,我仲諗住要百幾二百蚊呀!   
得我過幾日帶囝囝去買先!

貓大姐 寫道:
今日去左花園街, 買左一套 (有衫有褲) $89, 都幾好睇架

醒目開學勳章

返半日其實都小朋友唔錯,因為考完試,其實佢地都要鬆一鬆,如果考完試返全日對佢地來講都辛苦!
不過因為要返工,所以都要特別安排一下!

家長日學生係放假,你都可以帶埋小朋友返去學校,不過小朋友就要著校服返去

du媽 寫道:
好囉! 今日終於考完試啦!!跟住重深係返半日, 囡囡不知幾開心!!! 想問下家長日, 學生係咪唔駛返?? 放假!!

brian_mama, 貓大姐, du媽
我想請問 馬鞍山主風 和瀝源主風  、
教學、程度、有何分別     
聽聞瀝源主風 、好勁的成績……5知【上午班定下午班】、
分 到新校『馬鞍山主風』的第一年、
但近年瀝源主風的功課、好多、好多、
抄抄寫寫、谷得小朋友

望brian_mama, 貓大姐, du媽比小小意見我

大家好,我個女讀2D呀,我仲考慮緊去不去家長日好,因不想請假,但個女又好想我去!

醒目開學勳章

其實好難比較馬主同瀝源主風的分別,除非有2個小朋友,而佢地又分別係2間主風讀,如果唔係,要比較真係有d困難。

我只係知馬主風係以前主風的上午班,如果未搬前,應該係上午班勁d。

其實依家好多學校都會谷學生,因為如果唔谷,系統評估呀,升中派位都會有影響,所以d學校都會谷啦。

而馬主的功課就一般啦,只可以話愈高班,功課就自然愈多。

joefoon 寫道:
brian_mama, 貓大姐, du媽
我想請問 馬鞍山主風 和瀝源主風  、
教學、程度、有何分別     
聽聞瀝源主風 、好勁的成績……5知【上午班定下午班】、
分 到新校『馬鞍山主風』的第一年、
但近年瀝源主風的功課、好多、好多、
抄抄寫寫、谷得小朋友

望brian_mama, 貓大姐, du媽比小小意見我

醒目開學勳章

如果你唔想請假,就可以約老師第二日見,咁咪又可以見老師,又唔會令囡囡失望

歌莉亞 寫道:
大家好,我個女讀2D呀,我仲考慮緊去不去家長日好,因不想請假,但個女又好想我去!

brian_mama
5該晒
多謝妳的意見

醒目開學勳章

joefoon:

唔駛多謝!有咩問題歡迎再問,希望可以幫到你﹗   

Hello'''' 大家好

家教會個旅行好好玩Oooo'''..其實荔枝園同錦田都去過..不過同d老師同學家長一齊去又幾好...個仔玩得好投入...同d同學仔們傾下解...又可八掛下個仔係學校d野...自助式BBQ 好方便...又多選擇...實在唔錯...最鄭係有機會去個有機菜田到行下望下...親自摘番幾棵菜...新鮮..果唔同D..係咁用蒜泥炒下...好清甜!!

下次旅行....各位可別錯過looo""...        
JJ...^o^....8-) ...... :-o ..... ;-)

醒目開學勳章

我都覺得家教會旅行好好玩,參加左幾年都覺得唔錯。如果唔係今年有事,我一定會去!

Hi 各位主風媽咪,

請問有冇人得15分在第一round選校已入到主風?? 此校的校風和口碑如何?? 因小兒於9月會選校, 煩請告知!!    

Many many thanks!!
但願吾兒愚且魯, 無憂無患到公卿! :-P

hoo"" 個仔讀咁小一...雖話只番咗大半年...不過整體幾滿意間學校loo"' 老師..學生..質素都不錯..!!
JJ...^o^....8-) ...... :-o ..... ;-)

版主

明天有講座, 大家去唔去啊....

版主

大家有冇試過 唔見左手冊啊??  再買過本都寫信解釋 點解要買過一本架咩??
‹ 上一主題|下一主題