用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 已經收到創價信
樓主: ballball411
go

已經收到創價信 [複製鏈接]

Re: 已經收到創價信

如果9/12有人唔留位,咁妳咪有機會後補上o羅.

kathyfcc 寫道:
R&Sbb:

我不明白妳所指我們這一批還未收到信的為何還有機會?

我到今日五號喇..我都仲未收到信呀..     
只有係咁等..等..等........
打電話去又去繼續一個字"等......."
等到頸都長埋喇..我剩係想知得定唔得..
而家每日都勁緊張..日日去望信箱..
再係咁落去..我個人就黎會精神緊張..
好似就黎會癲咁..

該用戶已被刪除

樂遙BB,

妳都係唔好咁高祈望啦,因為佢話今個星期寄出的都是waiting list或者係reject.

冇抱咁大祈望咪冇咁hurt,如果到時真係得咪更加開心o羅.
該用戶已被刪除

我都未收到信,點解要等咁多日嫁?令我們這班家長苦等,早d了結咪好囉!不過,可能學校未試過有咁多人申請,經驗不足,所以手腳慢咗d,要咁多日先寄得出所有信啦!

不過仲未收到信的話,可能係寄失咗呢!所以仲有被取錄的機會,唔好失望住!阿QQQQQQ........

暫時唯有寄望宣道的面試,做好準備先!再談!

kathyfcc, 你的分析又好特別, 因一般人會認為會先收acceptance 到 waiting, rejected 係無希望, 反而未收到係有機, anyway, 希望阿女有機啦.   

醒目開學勳章

我係12月2日收到創價封waiting list信, 如果有位會係12月12日6點前打電話通知.

醒目開學勳章 貢獻勳章

rolandbb 寫道:
我係12月2日收到創價封waiting list信, 如果有位會係12月12日6點前打電話通知.

me2!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Dear candy_ma_ma,
   估唔到仲有"同道中人", 同我一樣無消息.....
   每晚返屋企個信箱, 心跳血壓都少不免提升不少(講笑)
   無論得同唔得, 都想得一個"知"字...
   anyway, 大家一齊期待這一封特別期待的信....
Candy_mama 寫道:
Dear pamelaywy,

I also can't receive any feekback from soka.

Anyway, I will wait and see till this Friday and phone to school then

是啊,寄信出來要前後這麼多天嗎 ... 今晚回去看看,明天再來這分享

我都係仲未收到信呀 ,其實我都無咩希望lu~~~但都起碼得個知字呀...   

有d媽咪上星期四已收到信, 有d就今天也未收到 (including my son).....我估都是唔收多....poor!!!

其實我都覺得創價出信有問題,其實每個小朋友收與唔收應該早就心裡有數,為何reject的信到現在還未寄出,苦了我們這一班家長,雖然都己經預咗唔收,但都希望有black & white一個回覆.

樂遙BB
不要灰心,還有我們這班仍未收到信的媽媽和你一起等待,互相支持吧!

平安bb
我也有同感,我的仔當日表現也不錯,有問有答,但最後都無取錄他,我也覺得意外,或許是我的回答不好。

sent all al.

各位媽咪, 唔好咁失望啦, 焉之失馬, 未必是禍............仲有好多好學校等住你地既小朋友架, 唔好令自己太大壓力, 要relax, relax

Hello, ballball411

Thank you very much for your kind assistance.

Merry Xmas & good luck for your family!

ballball411,
   可否E-mail求位信的Sample給我啊?多謝!
   E-mail:[email protected]

Hi AngieTinna,

Congratulations on your acceptance by Soka.

Yes, I'm agree Soka will also interview the parents.  My husband & I also get prepared and of course show our appreciation to them.  The interview time is very short and I doubt how they evaluate just in a few minutes of time.  Anyway, I would like to say it is a kind of 緣份.

I have ever seen a BK mummy said there are only 30 mins/day, 2 days/week for learning the English at Soka.  Is that true?  Is there any Soka mummy can share more information on this?  If it is, I personally think that this is not enough.
‹ 上一主題|下一主題