用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4)
樓主: mmak
go

2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4) [複製鏈接]

原文章由 fyeung 於 08-2-8 18:25 發表
vhunghk,

尋日我掛住幫囡囡逗利是,無時間上網添!
補祝Vanessa大年初一生日快樂!

我都祝vanessa 生日快樂.

:恭: :喜: :發: :財:

大家呢幾日放假,
可以帶小朋友去睇 '魔幻奇緣' (Enchanted)
個主角成日唱歌
而故事 大人 & 小朋友都o岩睇,
睇完好開心

原文章由 fyeung 於 08-2-8 18:20 發表
smallegg,

2月4日你係咪有返去接Venus放學?我好似見到你.

fyeung,

係呀,嗰日我去接Venus放學,但我見唔到你...只係見到tungtungma。你有冇參與做課堂義工?我哋L7係講故事同一齊做勞作。

vhunghk,

我補祝Vanessa生日快樂,快高長大

vhunghk,
Belated happy birthday to Vanessa!
穎晴媽咪

Hi all,

好耐無入黎喇,係度祝大家萬事如意, 心想事成.
身體健康. 小朋友就要:身體健康, 繼續精靈, 聽
教聽話,學業進歩!!

唉....我好黑仔,上星期我無意間發現頸度有D腫塊,
初時我以為自己缺乏碘質而大頸泡,分別睇左兩位
醫生,佢地問完病徵都認為我係甲狀腺瘤,同埋按落
腫塊時係實實地,依家約左明日入院抽細胞、照超
聲波同抽血,希望係水瘤就不用割,如係纖維瘤就不
輪係良性或惡性都要做手術,對我黎講都幾突然,我
有問醫生係咪因我唔食魚所以容易有呢個症,兩位
醫生都話唔一定,因碘質可從盬份中吸取,未必關唔
食魚事,反而佢地問我份工係咪好大工作壓力同好緊
張,因依家患甲狀腺瘤既好普遍,只要唔係纖維瘤就
冇乜大礙,我都希望係小意思唔好係麻煩野囉!
穎晴媽咪

原文章由 穎晴媽咪 於 08-2-11 00:49 發表
Hi all,

教聽話,學業進歩!!

初時我以為自己缺乏碘質而大頸泡,分別睇 ...
穎晴媽咪,
我媽咪同你一樣都係唔食魚,
佢40幾歲時都係有甲狀腺腫瘤,
都要做手術刮除,之後就無事,
個醫生手勢好所以條疤痕唔明顯,
我有個朋友佢舊年都有,不過唔洗做手術,
只要食藥,
唔好咁擔心,明天看完醫生先算,
希望你無事及怏d康復!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

祝大家心想事成,萬事如意,事事順景!!

做工的年年有人工加,步步高升,仲可以準時放工!!

做各媽媽青春常駐,身體健康!!

子女精精靈靈 ,聰明靈巧 ,考十間小學的十間都收,只考一間小學的亦一擊即中!!

今年生日在年初一,真係特別!!  慶祝活動亦到年初四,今日返工了!!
Thank you 大家在新年亦不忘小女生日.  So glad to earn so many friendship here!!  

"Enchanted"真係好好睇,有歌有舞,highly recommend!

穎晴媽咪,

唔好擔心,盡快安排醫好佢.  我有一個醫耳鼻喉科的專科,有需要我可介紹給你.

希望你早日康復!!

穎晴媽咪,

唔好gum擔心, 宜家醫學昌明, 睇多一兩個e生睇下有d咩意見先, 放鬆d, 太憂心會影響病情架, 希望你冇事, 身體健康.

穎晴媽咪,

祝你明天事事順利, 身體健康.
以後無論做o野或者湊小朋友, 都要放鬆自己,
唔好比太大壓力自己
人開心就自然冇病冇痛.

[ 本文章最後由 birdbird 於 08-2-11 19:07 編輯 ]

請問有冇好女傭介紹?

Hi 穎晴媽咪,

Hope you are alright and get well soon !!!!

Hi all,

教聽話,學業進歩!!

穎晴媽咪,
點呀?昨日看完e生有結果未?
希望你無事!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

Hi all,

教聽話,學業進歩!!

穎晴媽咪,

情況如何呀?.......希望妳無事!

Hi

我蒲頭啦!!多謝各位關心,好 warm 呀! :loveliness: :loveliness:

化驗報告未出,醫院話至少等三日,份報告會直接寄去
醫生間診所度,我諗下星期應該知結果,醫生替我做超
聲波檢查時講就咁睇應該屬良性纖維瘤,但佢講始終
呢D瘤唔應該存在係身體入面,趁個瘤仲未有殺傷力(
變成癌細胞)時早D整走左佢,唔駛陀住個計時炸彈心
驚驚囉!我聽完暫時叫鬆一口氣,希望份報告同醫生講
既結果係一樣啦!!
穎晴媽咪

穎晴媽咪,
希望你平安大吉,萬事如意!

原文章由 穎晴媽咪 於 08-2-15 08:57 發表
Hi

我蒲頭啦!!多謝各位關心,好 warm 呀! :loveliness: :loveliness:

化驗報告未出,醫院話至少等三日,份報告會直接寄去
醫生間診所度,我諗下星期應該知結果,醫生替我做超
聲波檢查時講就咁睇應該屬 ...

穎晴媽咪,

我都希望你身體健康, 事事順利!:恭::喜: :恭::喜:

小熊媽咪,
請問charlotte 有無提起帶花邊? 如有, 是何用呢  and 什麼花邊? thanks.
‹ 上一主題|下一主題