用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

咁你囡囡無事嘛, 牙仔無事嘛?

原文章由 OO記 於 07-9-24 10:37 硐表
各位早晨!

之前我女間幼兒園開學冇耐就全部小朋友一起參加刷牙金獎計劃,有隻VCD,有本書俾你記錄好拿回校,學期尾有獎狀.

(歌)每朝早就刷一刷,睡覺前我又刷一刷,我愛媽媽替我刷,清潔牙菌膜好辦法,我愛爸爸替我刷,親 ...

原文章由 aquarius828 於 07-9-24 11:11 硐表
咁你囡囡無事嘛, 牙仔無事嘛?

小小實有,仍有d血水滲出,大問題就希望冇.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

咁你哋會唔會幫一幫佢油顏色架, 定係由他油出界呀?

其實, 我每晚都有幫佢刷牙, 不過未用牙膏, 我怕d牙膏食咗落肚唔好, 我有次去chicco睇, 個sales話佢哋d牙膏食咗都唔緊要喎, 我都唔知係唔係佢哋sale先咁講, 咁我之前問過d人, 佢哋話就咁同佢用清水刷吓都可以架啦, 所以 so far我都係用清水囉, 同埋我會每次叫佢一食完嘢, 都叫佢"浪口"; 不過, 佢家陣都慢慢懂自理, 所以我想比佢試試開始用牙膏囉..

原文章由 OO記 於 07-9-24 11:11 硐表
OO記:
你個囡囡真係好叻, 識自己做功課 ; 我都想問吓你哋 ...

Nat媽,樂媽,

叻! 自作聰明就真! 不過我地都係咁讚左佢先!

仍有出界,但比起以前進步多了.

孖B媽估中左啦!

樂媽,
兒童牙膏牙刷帶 ... [/quote]

重有血水?? 小心的好波!

原文章由 OO記 於 07-9-24 11:18 硐表

做咩咁唔小心呀.. (睇住佢嘛)

原文章由 OO記 於 07-9-24 11:18 硐表

原文章由 aquarius828 於 07-9-24 11:24 硐表
做咩咁唔小心呀.. (睇住佢嘛)

在會所玩你仔最勁o個瓣.  

孖B媽,
已請教牙護朋友,如大大問題應不只如此(以她喊聲時間作凖則),她今天仍可返學,多觀察兩天再作打算(牙科).

多謝大家關心!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 rayvonne 於 07-9-21 12:14 硐表
o吾好意思, 有冇mami知由將軍澳返宣幼要幾長時間? 我check過一間kowloon tone 幼稚園. 要7:30 上車, 實在太早了.所以放棄報考. 有冇mami可以幫我check下 or 給我校車联絡電話. ...

已PM你了.
請為車上小童安全著想.  請於晚上7:00-8:00才聯絡她.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 aquarius828 於 07-9-24 11:23 硐表
咁你哋會唔會幫一幫佢油顏色架, 定係由他油出界呀?

其實, 我每晚都有幫佢刷牙, 不過未用牙膏, 我怕d牙膏食咗落肚唔好, 我有次去chicco睇, 個sales話佢哋d牙膏食咗都唔緊要喎, 我都唔知係唔係佢哋sale先咁講, 咁我之 ...

我就唔會幫.

chicco,果然係富裕人家.  以前沖涼o既有coupon就買過兩支.
食咗落肚咁驚! 唔怪得依家佢都唔like飲d好好味的藥水啦!你都擔心幾多野播. 一係每日俾多d果汁糖佢食,等佢分到邊樣先真係吞落肚好味d(我一半講笑一半講真,唔好全部當真)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

我個仔都有用牙膏擦牙, 不過如果佢自己擦, 只係擦門牙, 裹面佢唔肯擦, 要姐姐趙

樂媽
油顏色, 我都唔會幫呀

柏斯 music class, 金仔返緊, 仲有幾堂已經完了, 講真, 真係好睇老師點教, 我本身選擇個位老師好好, 但上到一半, 佢病左, 唔可以教, 換左第二個, 唔係好掂, 成班細佬都唔聽書既 而家快快手上完就算

外籍老師 --> 我阿仔話有喎, 佢話有一個 Miss Chu, 我問多兩問, 佢係 Miss Chu 係男仔, 我咪話男仔係叫 Mr. Chu, 佢跟住傻笑, 佢話同佢樂基個位 Miss Diya 一樣, 係講英文既老師喎, 唔知佢有沒有表達錯左喇

佢話有上普通話堂喎, 講"午安" , 其他仲有咩教, 佢就沒有講
教育王國以外之相冊連結已被刪除

c 火, 我今朝先記得無同阿仔做工作紙呀

大孖都試過, 又係口有血&只係哭, 嚇到我都哭出來,
第二日帶佢去睇政府牙科急証, 牙醫話隻牙有少少鬆,
叫唔好再比隻牙用力, 如食鷄腿....

Chicco隻士多啤利味牙膏 veryverygood
不過我係窮人一名

原文章由 OO記 於 07-9-24 11:46 硐表

在會所玩你仔最勁o個瓣.  

孖B媽,
已請教牙護朋友,如大大問題應不只如此(以她喊聲時間作凖則),她今天仍可返學,多觀察兩天再作打算(牙科).

多謝大家關心! ...

原文章由 金毛B媽 於 07-9-24 14:25 硐表
c 火, 我今朝先記得無同阿仔做工作紙呀

乜咁大意阿!

我女仍說未有外籍英語老師,冇理由架,唔通佢真係唔識分,相信自己就黎會出蕉(中秋有得食)! 問老師!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

是誰偷走了我的月光.

祝各位中秋節愉快!

我明晚全家BBQ!(孖lee孖lee空-不要下雨!)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原文章由 金毛B媽 於 07-9-24 14:23 硐表
外籍老師 --> 我阿仔話有喎, 佢話有一個 Miss Chu, 我問多兩問, 佢係 Miss Chu 係男仔, 我咪話男仔係叫 Mr. Chu, 佢跟住傻笑, 佢話同佢樂基個位 Miss Diya 一樣, 係講英文既老師喎, 唔知佢有沒有表達錯左喇

琴日問佢,佢話有個Miss Chu(戴眼鏡),有次Miss Cheung放假,代過張老師帶企鵝組.有幾真我唔知.

其實問野欣媽應該最凖,不過佢都冇上黎,得閒搵佢地煲粥先.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

祝各位中秋節快樂呀!

OO記:
我當然知係有一半係講假啦.. 尤其話我係富裕人家, 就實係假啦.. 其實可能我真係咩都擔心得太多啦..

原文章由 OO記 於 07-9-24 12:58 硐表

我就唔會幫.

chicco,果然係富裕人家.  以前沖涼o既有coupon就買過兩支.
食咗落肚咁驚! 唔怪得依家佢都唔like飲d好好味的藥水啦!你都擔心幾多野播. 一係每日俾多d果汁糖佢食,等佢分到邊樣先真係吞落肚好味d(我一半 ...

欣媽就真係唔係好上嚟, 佢成日話咩懶喎

原文章由 OO記 於 07-9-25 09:38 硐表

琴日問佢,佢話有個Miss Chu(戴眼鏡),有次Miss Cheung放假,代過張老師帶企鵝組.有幾真我唔知.

其實問野欣媽應該最凖,不過佢都冇上黎,得閒搵佢地煲粥先. ...

BOYSTWINSBB:

你咪咁謙啦富裕人家.. 不過, 話時話, 你個姐姐係咪炒得架啦?!

原文章由 BOYSTWINSBB 於 07-9-24 14:30 硐表
大孖都試過, 又係口有血&只係哭, 嚇到我都哭出來,
第二日帶佢去睇政府牙科急証, 牙醫話隻牙有少少鬆,
叫唔好再比隻牙用力, 如食鷄腿....

Chicco隻士多啤利味牙膏 veryverygood
不過我係窮人一名

...

你d公司今日有無得放早呀?

中秋節快樂

我隻仔呢....昨晚又問佢, 佢又話 miss chu 係囡仔....話佢有帶眼鏡喎, 我諗諗下...無理由外籍老師係姓朱....我相信佢隨口 up 呀

原文章由 aquarius828 於 07-9-25 10:46 硐表
你d公司今日有無得放早呀?

我沒有
‹ 上一主題|下一主題