用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)
樓主: monmantong
go

2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6) [複製鏈接]

Re: 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)

早晨各位

qq又唔舒服呀! 叫佢唔好返學,佢c都唔肯,佢話想參觀post office囉! 唯有放學先帶佢去睇e生啦!   

Re: 2006 K1- KEEN MIND AND FRIENDS (part 6)

yatjeh,

係啦! 唔知班細路去到post office 時, 會唔會嘈到 c 呢???

yatjeh 寫道:
喱 & 金媽,

今日小朋友們去post office參觀呀, 佢地一定好happy啫!

QQ,

QQ 有乜病啊?

QQ2003 寫道:
早晨各位

qq又唔舒服呀! 叫佢唔好返學,佢c都唔肯,佢話想參觀post office囉! 唯有放學先帶佢去睇e生啦!   

qq媽,

QQ係感冒嗎?  佢今日去完POST OFFICE可能巳經好番晒唔駛睇醫生呢!

lulu媽, renee, qqma:

係呀, hillary昨天放學一落車已經講啦, 仲成日叫我帶檸檬茶盒比佢, 煩死,

qq2003
幾日無上bk啦, 放大假呀  
依晴Hillary, 依韻Eleanor

Renee, Yatjeh & Hillary2002,

QQ有fever 流鼻水 & 咳呀! 今個月第二次啦! 真係

晴媽 & QQ,

帶檸檬茶盒??? 點解我無收過通告叫帶嘅? A 班媽咪, 妳哋有無見過啊??

Hillary2002 寫道:

係呀, hillary昨天放學一落車已經講啦, 仲成日叫我帶檸檬茶盒比佢, 煩死,

QQ,

噢! 可能QQ 又感冒了, 快D 睇醫生食藥好番晒啦!
[quote]
QQ2003 寫道:
Renee, Yatjeh & Hillary2002,

QQ有fever 流鼻水 & 咳呀! 今個月第二次啦! 真係

qq媽,

係啦, 都係快D帶亞囡睇醫生休息, 希望佢快D無事啦!

[size=large]~~Morning~~

Hillary2002 寫道:

kinki又係呀, 一放學就打比我話我知去post office喇, 收工返去又再講; 仲用郵局比佢地個紀念信封入張紙入去送比我! 哈哈! 睇黎佢地噖日真係好happy喎!          

QQ2003 寫道:
早晨各位

QQ又黎料??      係咪上次未清底呀?     poor little qq 呢!  :cry:  :cry:

反而轉天氣時好似無聽到qq吾舒服喎? 莫非qq怕熱多d???    

Renee 寫道:

晴媽 & QQ,

帶檸檬茶盒??? 點解我無收過通告叫帶嘅? A 班媽咪, 妳哋有無見過啊??

要帶呀! 不過無指定要檸檬茶!      但我已經係上星期尾見過手冊寫喇喎? 應該係呢星期頭帶的!      喱喱, 無理由妳會咁失策架?? 定係妳以為再帶多次呀?   

豆, all

早晨   

豆 & ALL,

Good Morning! 估唔到今日妳最早!

點解Adrian 昨日去完post office 又唔見佢興奮嘅???   可能如果係參觀九巴啊! 新巴啊! 地鐵啊! 九鐵啊! 佢會興奮多d 了!

聰明豆 寫道:

kinki又係呀, 一放學就打比我話我知去post office喇, 收工返去又再講; 仲用郵局比佢地個紀念信封入張紙入去送比我! 哈哈! 睇黎佢地噖日真係好happy喎!          

豆,

係啦! 今次真係睇屋漏左了! 算啦! 我估學校又吉盒provide 掛!
聰明豆 寫道:

要帶呀! 不過無指定要檸檬茶!      但我已經係上星期尾見過手冊寫喇喎? 應該係呢星期頭帶的!      喱喱, 無理由妳會咁失策架?? 定係妳以為再帶多次呀?   

早呀各位,
好嘢, 終於捱到FRIDAY喇, 聽日可以唔駛返工LU!   

豆,
好耐無見妳上嚟喎, 妳近日好忙呀?

我地b班下星期一先帶, 但唔係在手冊寫, 在中文家課釘上張紙, 係呀唔係指定檸檬茶盒, 只不過在雪櫃內有檸檬茶, hillary每次開雪櫃就拿出來同我講  

lulu媽:

星期六lulu無返km唱歌, 早上你好以訓

Renee 寫道:

豆 & ALL,

Good Morning! 估唔到今日妳最早!

點解Adrian 昨日去完post office 又唔見佢興奮嘅???   可能如果係參觀九巴啊! 新巴啊! 地鐵啊! 九鐵啊! 佢會興奮多d 了!

咁有時我都要威下架嘛!    

吾興奮? ADRIAN 真係車類會啱D呢!      呀!........吾會參觀夜總會ADRIAN都會興奮呢??    

Renee 寫道:

豆,

係啦! 今次真係睇屋漏左了! 算啦! 我估學校又吉盒provide 掛!

會有既! 吾知係咪一公升咁大既盒呢??    
‹ 上一主題|下一主題