用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

屈記有Sinomxx小童枕頭換呀

買任何產品滿99蚊,就可以以優惠價159蚊換購架喇 !
起碼唔使去 SxGx,永X,一X同人地迫啦 ~

今日好靜啊 ~

你有無睇埋下面有 video clips?

我想問係學校搵呢個 photographer 做的 project 定係咩來 ga?

原帖由 max1116 於 11-5-27 14:21 發表

睇咗喇 ~ 真係好介紹呀 !!

不過 ... 我想知是否只有幾張靚相同埋幾段字 ? 定係原來仲有呢 ???

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-5-27 17:52 發表
你有無睇埋下面有 video clips?

我想問係學校搵呢個 photographer 做的 project 定係咩來 ga?

係呀,有兩part video,好正,我女一路看一路跟住唱:
Max,揾唔到我可pm條link比你 Sources 我都唔太清楚,just copy from another topic

原帖由 jl118 於 11-5-27 22:45 發表

係呀,有兩part video,好正,我女一路看一路跟住唱:
Max,揾唔到我可pm條link比你 Sources 我都唔太清楚,just copy from another topic

條片係唔係得其中一部份架?

Jl118,
Daddy 係唔係參加左展才能表演呀??

原帖由 jl118 於 11-5-27 13:34 發表
sharing from BK member: weisscarton

http://garricksung.wordpress.com/2011/04/24/works-%E8%81%96%E4%BF%9D%E7%A5%BF%E5%B9%BC%E5%85%92%E5%9C%92/

好正

原帖由 dadabb2009 於 11-5-26 09:27 發表
我真係比阿囡激死我呀!

坐potty又唔柯, 一起身著返training pants就瀨濕, 仲要同我示意唔舒服 @_@
佢成功時我地有讚佢, 失敗又同佢講咁樣唔得, 要shi shi要出聲呀, 如果唔係濕咗會唔舒服, 佢dirty小朋友就唔同佢玩. ...

我地個時買埋D故事書教去廁所.... e.g. 莎莎系列...用公仔 role play... 臨瞓又同佢洗吓腦 (傾計)...教教吓就 ok 架...
努力...加油

原帖由 bbgrass 於 11-5-26 10:13 發表
有 1/3 都 OK 呀...我個囡都仲未肯去 potty vv, 都仲係要瀨係腳腳到, 仲要若無其事....woowoo..我想放棄 la >.<  搞咗3個星期都係咁

小朋友好多時要D時間去開竅.....Add oil

原帖由 bbgrass 於 11-5-26 10:14 發表
咁辛苦晒你哋啦...     睇怕你哋可能日日都要拉我走

原帖由 jl118 於 11-5-27 13:34 發表
sharing from BK member: weisscarton

http://garricksung.wordpress.com/2011/04/24/works-%E8%81%96%E4%BF%9D%E7%A5%BF%E5%B9%BC%E5%85%92%E5%9C%92/

多謝分享....

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-5-28 00:03 發表

條片係唔係得其中一部份架?

有part 1 and part 2, pls check pm

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-5-28 00:15 發表
Jl118,
Daddy 係唔係參加左展才能表演呀??

我sent左email話想參加,不遏未有reply呀,你地收到reply呀?Daddy會表演?希望我地都有份啦

醒目開學勳章

各位,有一較件可張相片size做成1.125x1.5同學校要求很接近,然後個program會自動做成4R, 去晒4R只需around $2,就有12張我上年自己買張白畫紙,影完用呢個program
http://www.openplatform.com.hk/Chinese/photoDIY.htm

P.S. 張相會貼係手冊的:idea:

咁片末的<我的志願>和<我最愛幼兒園的東西>有冇辦法睇架??

原帖由 jl118 於 11-5-28 08:52 發表

有part 1 and part 2, pls check pm

我都想知仲有無下文 ga?  我沈晚 show 比囡囡睇, 睇完佢猛話"裝飯"...之後我就叫佢出去佢 kitchen 煮飯比我食 :;pppp:

原帖由 aralelo 於 11-5-30 02:09 發表
咁片末的和有冇辦法睇架??

大家準備好d相未呀 ??? 仲有針卡要正本同埋副本架 ~

我d相晒好, 但未cut做一張張, 仲有要填stationery form, 今晚要快d攞張針咭出來先....

都係今晚返去攪好要交嘅嘢好d....

原帖由 max1116 於 11-5-30 14:59 發表

DONE...不過我都係仲未搞好 stationery order form.

我想問個d防水 labels & paper labels 係 for what purpose, 係咪要 order ga?  因為我自己有部 dymo machine, 可以自己 print Hello Kitty 防水 label 呀, 咁仲要唔要 order 呢?

同埋床墊我見佢 mark 咗一張, 咁係咪開學先再 order 第2張呀?

原帖由 max1116 於 11-5-30 14:59 發表

仲有我想問註冊日你哋帶唔帶埋囡囡一齊去呀, 到時佢可唔可以上吓班房定係只可以係樓下大堂企一陣 ga ja?
‹ 上一主題|下一主題