用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 嘉湖德怡家長入黎part 2
樓主: 臣媽
go

嘉湖德怡家長入黎part 2 [複製鏈接]

Re: 嘉湖德怡家長入黎part 2

阿蘇
果然好利害, 資料好清楚, 原來直資係可以報幾間, 咁又唔同諗法
我初時以為直資只可以報一間
直資既報名時間一般會响幾時呢? 一般....
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

handsome,

原來 23/25 & 26 係 WF 的5 週年校慶, 你可以 26th (Sat) 先去睇呀, 我諗我到時都會叫老公去多一次.

..蘇蘇
handsomefai 寫道:
SOSO,

我打電話返學校問:- 唔係全部LK都有份參觀, 因人數有限, 只有LKB & PM 班先有份, 真係唔公平     
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

Soso,

你的資料真係好詳細及清楚, 做足資料搜集! 多謝!     
終於明白原來可以跨區申請學校, 同埋直資可以無限報, 搞到我差點有些衝動想幫阿仔報中西區學校, 至少自己熟悉同埋名校多, 但真係好遠…. 都係要從詳計議.

handsome & 臣媽,

原來李宗德係老師帶學生去, 家長不需要去的, 咁你地星期六一唔一齊呀? 如果我老公唔洗返工, 我都叫了他一齊去.

蘇蘇
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

臣媽,

今日我差不多一點先走, 跟住仲要趕住去買野和回家湊仔, 所以都無 join 你地一齊.

陽媽,

之前一路擔心細佬要唔要 repeat, 之前 Miss Yip 話過唔洗, 今次班主任都話唔洗, 安樂晒喇.   

係呢有人話天天會跟崇德脫龍, 你有無聽過呀?   

阿蘇
星期六我想去呀, 不過要睇下幾點先得, 因為下午我要去聽我D 同學既畢業演奏呀, 佢地星期五係咪都可以去睇呀, 幾點鐘呢?
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

蘇蘇 寫道:
臣媽,

今日我差不多一點先走, 跟住仲要趕住去買野和回家湊仔, 所以都無 join 你地一齊.

陽媽,

之前一路擔心細佬要唔要 repeat, 之前 Miss Yip 話過唔洗, 今次班主任都話唔洗, 安樂晒喇.   

係呢有人話天天會跟崇德脫龍, 你有無聽過呀?   

冇聽過喎....
聯繫左咁耐,都幾難脫
曉彤&曉陽~

handsome, 臣媽,

正如昨天所說, 原來 WF 的校慶是不公開給外界參觀的, 今天栢軒跟學校去都是 WF 繳請幼稚園的小朋友去參觀和玩的, 所以呢個星期六大家可以自己揾節目了.  

蘇蘇 寫道:
handsome & 臣媽,

原來李宗德係老師帶學生去, 家長不需要去的, 咁你地星期六一唔一齊呀? 如果我老公唔洗返工, 我都叫了他一齊去.

蘇蘇

陽媽,

其實那個媽咪有講比我知係邊到收風的, 等我呢個 sunday 見到佢再問問佢先.

martha.bb 寫道:
冇聽過喎....
聯繫左咁耐,都幾難脫

蘇蘇 寫道:
陽媽,

其實那個媽咪有講比我知係邊到收風的, 等我呢個 sunday 見到佢再問問佢先.

[quote]
冇聽過喎....
聯繫左咁耐,都幾難脫
[/quote]

soso,

收到風未?
曉彤&曉陽~

陽媽...

唔講 nut 龍住...今朝陪左兩個媽咪去何德心睇小一派位結果, 一個派乙部第一志願天天(甲部第一志願揀元朗), 一個派唔到第一志願天官, 派了去梁球居正校, 前者雖然唔係甲部第一志願, 但都好開心, 後者唔係好開心, 我都覺得唔係好開心, 但又做唔到 d 乜, 希望佢可以叩番入佢想入既學校啦. 到自己出年都唔知會點.

~~~ 一時感觸, 發下 up 風 jar ~~~~

講番 nut 龍, 那個媽咪說都是說是從一些媽咪口中得回來, 即係又係一傳十, 十傳百, 都問唔番邊到黎既消息. 不過希望真係唔係就好了.

[quote]
蘇蘇 寫道:
陽媽,

[quote]

soso,

收到風未?
[/quote]

蘇蘇 寫道:
陽媽...

唔講 nut 龍住...今朝陪左兩個媽咪去何德心睇小一派位結果, 一個派乙部第一志願天天(甲部第一志願揀元朗), 一個派唔到第一志願天官, 派了去梁球居正校, 前者雖然唔係甲部第一志願, 但都好開心, 後者唔係好開心, 我都覺得唔係好開心, 但又做唔到 d 乜, 希望佢可以叩番入佢想入既學校啦. 到自己出年都唔知會點.

~~~ 一時感觸, 發下 up 風 jar ~~~~

講番 nut 龍, 那個媽咪說都是說是從一些媽咪口中得回來, 即係又係一傳十, 十傳百, 都問唔番邊到黎既消息. 不過希望真係唔係就好了.

soso,
放鬆d 咁大抽獎講彩數,仲要排志願既,梁球居正校响邊度架?
nut 龍~如果cut龍,應該cut埋幼稚園nut小學條龍先公平 純粹講笑
曉彤&曉陽~

陽媽, 梁銶琚有正校和分校, 正校在天瑞的.

其實銶琚都幾好的, 只是每個人都希望第一志願, 不過現實是現實, 天天就一定叩唔到, 官小又難補上, 所以那媽咪已經替囡囡註冊了.

如果我冇記錯, 梁銶琚好似係個好有理想的辦學人, 年紀都幾老, 係唔係果個呢?

hi~

收到通告,陽陽要去畢業禮,做領獎生
聽日要打比Miss Liu 先
曉彤&曉陽~

陽媽,

咁我地到時可以見下面喇, 仲有 handsome, 因為梓鈴同栢軒都有份領獎生...
梓鈴拎禮貌獎, 但栢軒呢....梓鈴都有提過是拎乜獎, 不過我信梓鈴, 只係唔信栢軒會拎 (su...唔好比栢軒知  : ), 所以要同老師打聽下先知.
到時見!!!

蘇蘇

hi~

so so, martha ma,
記吾記得我呀!?
心仔也要去畢業禮,做領獎生    ??
你地買不買DVD呀 ??

臣媽, so so, martha ma,
臣臣, 柏軒, 陽陽你地有沒有參加學校舉辦之暑假班呀??

蘇蘇 寫道:
陽媽,

咁我地到時可以見下面喇, 仲有 handsome, 因為梓鈴同栢軒都有份領獎生...
梓鈴拎禮貌獎, 但栢軒呢....梓鈴都有提過是拎乜獎, 不過我信梓鈴, 只係唔信栢軒會拎 (su...唔好比栢軒知  : ), 所以要同老師打聽下先知.
到時見!!!

蘇蘇

[quote]
hi~

[/quote]
:-P  :-x  :-D  :lol:  :lol:

Owen都有份領獎 and 表演, 真想知owen 領什麼獎and表演什麼!
都想買隻DVD, 但120實在貴

臣臣乜都冇喎

心媽,

好耐冇見喇, 反而有見過心仔同你老爺呀, 忙成點呀
‹ 上一主題|下一主題