用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾 ...
樓主: man15110
go

小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾 [複製鏈接]

Re: 小朋友06年9月讀德望小一家長, 請進來傾? !

努力, 努力, 再努力! 我

我除左包烏冬, 仲有隻齊天大聖 ,  話事人又未返未知佢檔期,  份通告pend左係度    
BCMAMA 寫道:
梗係全家總動員啦! 咪就係3個人囉!    

[quote]
AM 寫道:
真架, 咁我都放心d :  
你地1拖1去 定 全家總動員?  

AM,

何解考試比測驗淺?--------真係答你吾倒。皆因我的一堆高年級家長告訴我。
蚊蚊媽

夜了。   

蚊蚊媽

差d忘記 tim. 係呀, 數測無變!  我都未收到默書通知!

BCMAMA 寫道:
the handbook mention 16/10 數小測 today.  is it pre-test (as per my daughter told me that she has done 1 pre-test last week already.)?  19/10 assessment remain unchanged?           please advise.

also, no notice about the chinese + english dictation?  is it no dictation next week because assessments?  any mamas know?      

hi am,
如果烏冬小姐知咁多人去,佢冇得去, 佢會好sad

我都係3個人+1隻貓頭鷹+1隻狗+1隻軍曹     

hi kristymum,
thanks!

[quote]
KristyMum 寫道:
差d忘記 tim. 係呀, 數測無變!  我都未收到默書通知!

, too.

Yes,通常小學是有機會考試較測驗淺,因為考試溫習範圍較廣.及後成績放在成績表上.

GH 50/50 assessment & Exam若一深一淺是可以理解的,始終成績表是要見人的.若成班公主的成績都太低分,那麼....

manmum 寫道:
AM,

何解考試比測驗淺?--------真係答你吾倒。皆因我的一堆高年級家長告訴我。

早晨沙律之家

you're right! Please check PM[quote]
沙律之家 寫道:
多謝你的回應WinChe, 那麼是否表示有只在囡囡是在Waiting List時才 會有second interview 或是若囡囡只interview 一次便會成功直接獲取錄而冇需要在second interview 由校長面見?多謝相告

好好玩呀,  如果有暗號記住預埋我呀, 我都係三口子去呀 [quote]
BCMAMA 寫道:
hi manmum,
都好喎! 不過 buffet

早晨呀...BCMAMA
supplementary note 係唔係 chapter 1 - grandfather/grandmother 個一張呀??係唔係全張都要溫呀??張紙寫有4個chapter wor??[/quote]

[quote]
BCMAMA 寫道:

hi kristymum, cheukmom,
1 is vocabulary list and the other should named with supplementary note .

個人意見教到邊溫到邊,所以我會同個女溫到Ch.2

cheukmom 寫道:
早晨呀...BCMAMA
supplementary note 係唔係 chapter 1 - grandfather/grandmother 個一張呀??係唔係全張都要溫呀??張紙寫有4個chapter wor??

BCMAMA 寫道:

hi kristymum, cheukmom,
1 is vocabulary list and the other should named with supplementary note .

明白明白..唔該曬

[quote]
catthinmom 寫道:
個人意見教到邊溫到邊,所以我會同個女溫到Ch.2

haha, 好ar~~   

[quote]
catthinmom 寫道:
Dear all,

我在想不如大家想下計仔或暗語,到時旅行相認...好嗎? 大家比D意見.

今次淨得我同囡囡去, x2 到時一定要同大家相認ar~~

[quote]
WinChe 寫道:
好好玩呀,  如果有暗號記住預埋我呀, 我都係三口子去呀 [quote]
BCMAMA 寫道:
hi manmum,
都好喎! 不過 buffet

各位GH家長:
請問面試時...見老師or見校長 用英文問問題or用中文    唔該唔該

am,

妳又唔使太緊張, 妳要對妳囡囡既能力有信心ma    [size=large]大家都一齊努力吧!!   

check pm la~~

[quote]
AM 寫道:
kristyMum,
平日做完功課都夠鐘訓, 難得假日先可以溫下書, 旅行日仲係咁近考試添, 所以要考慮考慮呀!  佢考得5好, 我驚要吊頸o個個係我啵  
‹ 上一主題|下一主題