用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007 SC Upper 家長 & Old Friends!
樓主: TSLiu
go

2007 SC Upper 家長 & Old Friends! [複製鏈接]

Hi, 好耐冇入o黎! 暑假係我勁忙o既日子! 希望快d到9月!
817我唔得呀! 妳o地玩得開心d啦!

原文章由 chingyu 於 08-7-26 22:48 發表
Hi heiheima / TSLiu / 0203Ma & all,
Bowling?

817 Bowling Fans,
Before 1:00係底少少嘅,$168/hr,包兩對鞋;但After 1:00都唔算貴,每局$42另$10一對鞋,so每個小朋友$52,不如就約2:00pm, OK 嗎?

HeiHeiMa,
I fully understand. 暑假我都謝晒,仲好似癲婆咁日日狂鬧仔,不過DanDan下星期四開學lu, Ha.........Ha...........Ha.........

U ok, I ok.
sumyinma, are u ok if we start at 2:00pm?

TSLiu/0203Ma,
will you join us finally? *last call*

danielboy,
Thanks for searching the information to us.
Where is the location?  I skipped reading some posts before.  Sorry.

I never see you as a  癲婆 to scold at dandan.  Don't deceive the readers.

HeiHeiMa,
Next time la.  

原文章由 danielboy 於 08-8-12 20:25 發表
Before 1:00係底少少嘅,$168/hr,包兩對鞋;但After 1:00都唔算貴,每局$42另$10一對鞋,so每個小朋友$52,不如就約2:00pm, OK 嗎?

HeiHeiMa,
I fully understand. 暑假我都謝晒,仲好似癲婆咁日日狂鬧 ...

[ 本文章最後由 chingyu 於 08-8-12 22:08 編輯 ]

817 2:00 無問題﹗

danielboy,
無錯﹗暑假成日同個女一齊,點知……總之失儀啦﹗

sumyinma

原文章由 danielboy 於 08-8-12 20:25 發表

HeiHeiMa,
I fully understand. 暑假我都謝晒,仲好似癲婆咁日日狂鬧 ...

呵呵! 妳真了解我! ("...好似癲婆咁日日狂鬧仔,...")

HeiHeiMa,

SC Upper都就快開學! 係咪應該讓返個位比人呢?
改個咩名好呢?

danielboy & HeiHeiMa,
你兩個平日o個樣咁溫柔又陰聲細氣, 係咪真係 "癲婆" o架?

新名叫做 "一起走過癲婆的日子".  ha...ha...ha.... 不過, cherriemama and 0203Ma 一定唔肯加入.

呀...0203Ma有細仔, 可能都 qualified  入會.

原文章由 HeiHeiMa 於 08-8-12 22:27 發表
SC Upper都就快開學! 係咪應該讓返個位比人呢?
改個咩名好呢?

[ 本文章最後由 chingyu 於 08-8-12 23:42 編輯 ]

chingyu,
癲婆咁樣衰,梗係喺屋企shut咗度門先現形啦,絕無deceive the readers!香港保齡球城喺九龍灣國際展貿中心Emax,
http://www.emaxhk.com/
<一起走過癲婆的日子>呢個title真係正正正,前面加番<2008 SC畢業生家長and friends>,咁要揾番TSLiu嚟開topic喎, Calling TSiu........

sumyinmama,
我失儀皆因日日同空氣講嘢,我份人又心急,嗰個人成日選擇性失聰,樣樣嘢要講四五次先有response,忟憎到我呢

HeiHeiMa,
我一向都最了解你架.今晚會同DanDan及我姪女睇馬術,我驚我鬧仔鬧到失控被趕出場.

danielboy:
升上小學後, 我深信"癲婆的日子"仲有排捱! 慶幸佢間學校唔係谷, 如果唔係就唔止癲婆咁簡單!
"我失儀皆因日日同空氣講嘢,我份人又心急,嗰個人成日選擇性失聰,樣樣嘢要講四五次先有response,忟憎到我呢" ~ me2!!! 真係好有同感! 佢唔單止失聰, 仲做樣樣o野都好似食o左十擔豬油咁! 真係唔知9月點算! 6.起身都唔掂!

"一起走過癲婆的日子",好呀﹗但chingyu都唔癲喎﹗
我既癲婆傳奇係成日解釋、講價、辯論,然後就鬧交﹗
sarah 有日仲叫我去上堂,學兒童心理﹗

原文章由 HeiHeiMa 於 08-8-13 17:57 發表
danielboy:
升上小學後, 我深信"癲婆的日子"仲有排捱! 慶幸佢間學校唔係谷, 如果唔係就唔止癲婆咁簡單!
"我失儀皆因日日同空氣講嘢,我份人又心急,嗰個人成日選擇性失聰,樣樣嘢要講四五次先有response,忟憎到我呢" ~  ...

黎啦, 黎啦, 我skip唱歌都黎喇, 難得約到

原文章由 chingyu 於 08-8-12 22:03 發表
U ok, I ok.
sumyinma, are u ok if we start at 2:00pm?

will you join us finally? *last call*

danielboy,
Thanks for searching the information to us.
Where is ...

wow, 呢個名正, 實好貼切形容我未來日子

原文章由 chingyu 於 08-8-12 23:37 發表
你兩個平日o個樣咁溫柔又陰聲細氣, 係咪真係 "癲婆" o架?

新名叫做 "一起走過癲婆的日子".  ha...ha...ha.... 不過, cherriemama and 0203Ma 一定唔肯加入.

呀...0203Ma有細仔, 可 ...

2:00 pm我地OK

原文章由 chingyu 於 08-8-12 22:03 發表
U ok, I ok.

原文章由 chingyu 於 08-8-12 23:37 發表
新名叫做 "一起走過癲婆的日子".  ha...ha...ha.... 不過,

大家好, 唔好意思呢兩個月簡直非人生活, 所以都無上網. 多謝大家咁有我同Thomas心, 星期日2pm我地ok!

至於改新名"一起走過癲婆的日子"幾好, 我最近都有同感, 佢好似借咗聾耳陳隻耳咁, 個咀就頂到想打佢. 不過係唔係要去"心聲留言"嗰度開?

Danielboy,
我問去outing嘅安排, 下星期去airport睇fight simulation同聽seminar, Thomas參加小童軍已經去過, 所以報road safety; 如果daniel鍾意飛機可以考慮去吓!

Hi all,

我係 SC lower 嘅家長, 我囡9月升 Upper 了, 我間中都有入嚟..8 吓, 不過無留言, 因為唔想甦擾你們傾計...

唔好介意, 我多口提議吓, 你地可以考慮繼續在這裡開新 Topic ..
其實你地小朋友係SC舊生, 就算畢咗業都可以繼續係依道傾計啫...
我自己已打算出年, 在這裡開過 "SC舊生"Topic 繼續同班SC mami 傾計 & 交流 小學生活的...

原文章由 TSLiu 於 08-8-14 09:31 發表

大家好, 唔好意思呢兩個月簡直非人生活, 所以都無上網. 多謝大家咁有我同Thomas心, 星期日2pm我地ok!

至於改新名"一起走過癲婆的日子"幾好, 我最近都有同感, 佢好似借咗聾耳陳隻耳咁, 個咀就頂到想打佢 ...

我哋個癲婆 chatroom 點解失咗蹤嘅?

揾到喇,揾到喇, 喺呢度呀!!! BK攪乜鬼呀?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1667167&page=3#pid26292648

where am I now?  can't find the end of the thread.

原帖由 danielboy 於 08-8-22 02:50 發表
我哋個癲婆 chatroom 點解失咗蹤嘅?

激死人, 我哋個癲婆 chatroom 又失咗蹤, 有時睇到但覆唔到, 想答咀講開學d嘢都唔得! 唯有係到講.

大家好! 可能放完暑假佢個mood未返, 所以成日要我陪佢一齊去學校, 我已經放咗兩日假陪佢, 佢話最好日日陪著, 不過放學返嚟都講好多同讀sc不同嘅嘢俾我知. 佢話排隊時老師話每人有個田字, 企入個田字保護佢, 唔好出咗個田字, 又唔好入人地個田字喎!

danielboy,
dandan好攪笑, 佢d轉數咁快係唔係似您!

0203ma,
希望囡囡早日習慣新學校老師嘅要求.

TSLiu,
   呢度係edu-kingdom, 之前癲婆topic 係baby-kingdom, 點算,係唔係要開個新topic??
sumyinma
‹ 上一主題|下一主題