用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 Munsang Sep 2007 ~ 2008 K3 Chatroom
樓主: cherrybibi
go

Munsang Sep 2007 ~ 2008 K3 Chatroom [複製鏈接]

BLOG,

Welcome back!  終於有H班的媽媽回應, 唔洗做孤兒仔la!:)
So, see you next week !

原文章由 BLOG 於 07-10-31 13:13 硐表
大家好, 搵左好耐都搵唔到你地呀:-x ,以為失晒蹤.

Rabbitlolo,
我都抽中左,next wed見

JCHANG,

昨日係老師打電話比你定係你去接放學講架?你解釋下啦!

原文章由 JCHANG 於 07-10-31 09:57 硐表
joeysimon

昨日老師同我講佢上堂心散,及上次個份數學係 "評估",家姐做到錯哂,仲以為我無幫佢溫書

joeysimon

我個日接佢放學,當然問吓家姐的表現,佢話家姐心散但都聽話,問我知唔知剛派的數學紙是評估,我話 " C 啦,做錯哂,佢在家做得到,仲有啲串字、寫字,好多時剛串好再問又唔記得",佢話 "數學識寫仲要識數 (我想是運用),乜你原來有幫佢溫習"。可能家姐時常唔記得啲字點串 ,比佢個感覺無溫書

多謝, 昨天幫手照顧小朋友的家長!
仔仔返到屋企話好開心

原文章由 Jacquesl 於 07-11-8 11:46 硐表
多謝, 昨天幫手照顧小朋友的家長!
仔仔返到屋企話好開心

Hi Jacques

妳小朋友唔知係邊組呢!因我昨天都有去呀!我覺得佢地個個都好得意同好乖...

回覆 #1 YEETONG18 的文章

是第三組帶眼鏡的. 謝謝

請問有去旅行的家長可否Share 當天的照片?

THX

K3D & K3F 家長

Sorry, 開始時無想過會 post  上網,我知有個同家姐好 fan 的同學仔家長無得去先同佢拍多一、二張,點知去完旅行之後,我話要哂返啲相比佢地, hb 先問不如post  上網 ,Sorry,無同所有小朋友都拍照,總之拍多幾張 。唔好意思,hb  剛制作完成

DaddyLongLeg

如無記錯你個小朋友唔同我地一班,不過唔介意都來看一看,

http://community.webshots.com/user/joehlam

原文章由 DaddyLongLeg 於 07-11-12 15:16 硐表
請問有去旅行的家長可否Share 當天的照片?

THX

[ 本文章最後由 JCHANG 於 07-11-12 23:40 編輯 ]

JCHANG 真係好開心係相薄內睇倒自己個小朋友, 因為我囝囝都係K3D, 我抽吾倒做家長義工:cry: . 但係果日我都有送佢返學, 見倒全部小朋友同D家長都好開心.
真係吾該晒你POST D 相出來比我地無得去既家長分享, 辛苦晒 !

JCHANG

Thanks a lot!

A.Pekkle , Daddylongleg

唔洗客氣,如果你想要啲相其實可自己 upload,好易,如果唔得再同我講我先 sent 比你地, (因為我唔識整,唔等 hb 有時間先可 sent  比你 , sorry)

1.  開咗條 link 入到去,會看到相的 catalog,選好自己要個張相
2.  mouse 左件 double kick,咁張相就會大咗
3.  再係右上角你會見到 x of 70,即第幾張
4. 係下面你會見到 Full size, kick 一吓,張相會變得仲大
5.  then 將個mouse 移到張相位置,mouse 的右件 kick 一吓,你會見到好多嘢
6. 選 "另存圖片",佢就會問你想存的位置 (呢一部就由你自己選擇想 store 在電腦邊個 file)

# 千其唔好懶,要一張一張開 ,唔好唔做 "Full size" 這個 step(4),只在相的 catalog 存個張相,否則當你開自己的 File 時個張相好自然一樣咁細張,唔明自己試吓兩張相有乜分別

原文章由 A.Pekkle 於 07-11-13 12:07 硐表
JCHANG 真係好開心係相薄內睇倒自己個小朋友, 因為我囝囝都係K3D, 我抽吾倒做家長義工:cry: . 但係果日我都有送佢返學, 見倒全部小朋友同D家長都好開心.
真係吾該晒你POST D 相出來比我地無得去既家長分享, 辛苦晒  ...

今日運動會, 不知情況如, 你們小朋友參加什麼遊戲?
有人取奬嗎?

今日運動會結果如下:
1. 青蛙過河 - K.3F
2. 為食寶寶龍 - K.3D
3. 動物奧運會 - K.3G
4. 奧運傳聖火 - K.3H(全班賽)

JCHANG,

阿妹有獎囉. 恭喜恭喜!

:D :D :D

joeysimon

家姐話佢地都第二名,不過無獎
你今日有去看比賽,精唔精彩,有時間比我看 , OK

呀妹有獎拿當然好開心,仲話老師呀佢地明天帶返校再拍照
Thanks

原文章由 joeysimon 於 07-11-15 17:04 硐表
今日運動會結果如下:
1. 青蛙過河 - K.3F
2. 為食寶寶龍 - K.3D
3. 動物奧運會 - K.3G
4. 奧運傳聖火 - K.3H(全班賽)

joeysimon

你有無看我 post  個條 link? 左下個 part 就是先前同你提佢地的 ballet 表演

http://community.webshots.com/user/joehlam

JCHANG,

今年運動會比起上年運動會精彩好多,d小朋友好興奮,尤其攞第一名個d,成班會為自己個班打氣,証明d小朋友真係又大左一年!
運動會我拍左video,遲d比你睇,另外影左d相,我PM比你.

睇左你post上網d相,好靚佢地條裙,重係大露背,我個囡話睇到d相都好似好好玩咁!

原文章由 JCHANG 於 07-11-15 20:07 硐表
joeysimon

家姐話佢地都第二名,不過無獎
你今日有去看比賽,精唔精彩,有時間比我看 , OK

呀妹有獎拿當然好開心,仲話老師呀佢地明天帶返校再拍照
Thanks

...

hi all

原來運動會可以比家長睇,早知我昨天帶返學時留低睇下啦!!
我小朋友回來好開心...

all,

原來可以觀賽 , 讀咁多年都唔知

joeysimon

個日其實我都放假好想去看她們比賽,但下午有嘢只是接佢地放學,佢地根住係咁話我唔學你來看比賽

當初佢地話唔跳,就是因為條裙(老師用條裙 tun 佢地繼續跳),
佢地表演一啲都唔怕,仲好開心

原文章由 joeysimon 於 07-11-15 21:50 硐表
JCHANG,

今年運動會比起上年運動會精彩好多,d小朋友好興奮,尤其攞第一名個d,成班會為自己個班打氣,証明d小朋友真係又大左一年!
運動會我拍左video,遲d比你睇,另外影左d相,我PM比你.

睇左你post上網d相,好靚佢地條裙,重係大露 ...
‹ 上一主題|下一主題