用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】
樓主: 家熹媽咪
go

【 2007-2008 年度 P.2 家長交流區 】 [複製鏈接]

寶ee::

高熙彤(一大兩小)會到,3:30-7:30pm,thanks!
是否近銀座的會所

[ 本文章最後由 connie3803 於 07-10-4 14:31 編輯 ]

Carol,

原來"詞語"是兩個課文都會出, <窗外的蟬>有9個, <小蜻蜓>就有10個(佢地今日本'筆記本有寫的), miss 會讀默, 至於背默的是P.11的內容. 希望無講錯la.

原文章由 CY.Carol 於 07-10-4 09:57 硐表

家熹媽咪 & 830mama,
Thank you very much ! 我個囡都係一知半解, 一時話這個要一時又話唔係,最後係唔知,真係比佢激死!問其他班認識的媽咪都是唔知,仲話好混亂! ...

原文章由 CY.Carol 於 07-10-4 09:57 硐表

家熹媽咪 & 830mama,
Thank you very much ! 我個囡都係一知半解, 一時話這個要一時又話唔係,最後係唔知,真係比佢激死!問其他班認識的媽咪都是唔知,仲話好混亂! ...

ME tooooo 啦 ! 哈 ~ 不過呢個己經成為我既習慣喇 ! ^^
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 stella2005 於 07-10-4 10:08 硐表
家熹媽咪,

7/10我地參加左個郊遊旅行, 去唔到家熹個birthday party, 我同琦琦係度同家熹講聲HAPPY BIRTHDAY

我屋企部電腦修理緊, 所以係屋企冇得上網呀, 要返office先有得偷雞上下網咋:-|  

...

stella :

唔緊要啦 ! 下次有機會再玩過啦 ! ^^
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原文章由 connie3803 於 07-10-4 14:30 硐表
寶ee::

高熙彤(一大兩小)會到,3:30-7:30pm,thanks!
是否近銀座的會所

唔該晒Connie , 地點唔係喺上年Kris 個生日會果個會所呀 , 因為同個場傾唔掂數 , 所以最後都放棄咗呀 ! 今年轉咗過一期 , 即係Kathryne 生日會果度呀 ! 新北江上面 ! 記得冇 ?

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-5 03:25 硐表

唔該晒Connie , 地點唔係喺上年Kris 個生日會果個會所呀 , 因為同個場傾唔掂數 , 所以最後都放棄咗呀 ! 今年轉咗過一期 , 即係Kathryne 生日會果度呀 ! 新北江上面 ! 記得冇 ? ...

家熹媽咪:
囡囡Chau Hiu Yan (2A)收到您的邀請卡,多謝, 我們一大一小參加 ! 預祝家熹生日快樂!身體健康!
Carol

好在connie問起姐, 我仲以為係上年果度tim.

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-5 03:25 硐表

唔該晒Connie , 地點唔係喺上年Kris 個生日會果個會所呀 , 因為同個場傾唔掂數 , 所以最後都放棄咗呀 ! 今年轉咗過一期 , 即係Kathryne 生日會果度呀 ! 新北江上面 ! 記得冇 ? ...

家熹媽咪:
2B班容悅童一大一小參加 ! 預祝家熹生日快樂!身體健康!聽聽話話!

家熹媽咪:

星期日實在太好了,梁安彤報名一 ,不過我哋可能要四点零鐘先可以到。

原文章由 830mama 於 07-10-5 01:54 硐表
Carol,

原來"詞語"是兩個課文都會出, 有9個, 就有10個(佢地今日本'筆記本有寫的), miss 會讀默, 至於背默的是P.11的內容. 希望無講錯la.

830mama
Thank you !
Carol

原文章由 CY.Carol 於 07-10-5 17:11 硐表

家熹媽咪:
囡囡Chau Hiu Yan (2A)收到您的邀請卡,多謝, 我們一大一小參加 ! 預祝家熹生日快樂!身體健康!
Carol

Carol :

收到 , 今日Janice 打咗比我呀 ! 唔好意思 , 呢幾日都好忙 , 所以冇時間上網 , ok , 即係前後1大3細係咪 ?

原文章由 830mama 於 07-10-5 18:13 硐表
好在connie問起姐, 我仲以為係上年果度tim.

係呀kitty, 今年轉左地方 , 因為上年個場傾唔掂數 , 所以走鬼啦 ! 唔好去錯 , 我地喺新北江上面果個會所呀 !

原文章由 big-pig 於 07-10-5 21:30 硐表
家熹媽咪:
2B班容悅童一大一小參加 ! 預祝家熹生日快樂!身體健康!聽聽話話!

收倒 ! 多謝你同童童出席呀 ! 聽日見啦 !

原文章由 APPLE媽 於 07-10-5 21:57 硐表
家熹媽咪:

星期日實在太好了,梁安彤報名一 ,不過我哋可能要四点零鐘先可以到。

Apple 媽 :

多謝你地都抽空出席呀 ! 聽日見啦 ! 晏少少唔緊要 , 最緊要到就得啦 !

家熹媽咪:

我哋今天有事黎唔到家熹生日會! :-|
預祝家熹生日快樂! 身體健康!

阿寶,

好多謝你的禮物, 今日darren玩得好開心, 更加玩得好累, 落到樓下已經嗌好倦喇, 要即刻返屋企.
到家後又要即刻睇d禮物, 仲叫我聽日要幫佢帶新間尺返學tim.

原文章由 煒良媽咪 於 07-10-7 10:38 硐表
家熹媽咪:

我哋今天有事黎唔到家熹生日會! :-|
預祝家熹生日快樂! 身體健康!

煒良媽 :

唔緊要啦 ! 唔係煒良病咗丫嘛 !? 我今日接到十幾個家長電話 , 話小朋友病咗 , 有d發燒 , 有d就感冒 , 希望唔係中呢2隻啦 ! 不過 , 都多謝你既祝福呀 !

原文章由 830mama 於 07-10-7 23:37 硐表
阿寶,

好多謝你的禮物, 今日darren玩得好開心, 更加玩得好累, 落到樓下已經嗌好倦喇, 要即刻返屋企.
到家後又要即刻睇d禮物, 仲叫我聽日要幫佢帶新間尺返學tim. ...

哈 ~~ 我地多謝你就真 ! 人到禮又到 , 今日好多人 , 唔好意思 , 想同你吹多句都唔得 ,

今年揀禮物 , 我都好頭痕呀 ! 始終佢地個個都大喇 , 如果揀得太BB , 可能又唔係好啱佢地 , 所以 , 最後都係揀文具 , 或晒都夠實用 ! 哈 ~ 唔好話D小朋友鍾意呀 ! 我出九龍去買果日 , 都好鬼開心 , 重喺人地舖頭度玩咗個幾2個鍾頭添呀 ! 哈哈哈 ~ 但開心完之後 , 個荷包就好大獲喇 !

P.2 Writing Assessment on Thur???

P.2 Writing Assessment on Thur???

原文章由 家熹媽咪 於 07-8-7 00:14 硐表

^^ 唔駛客氣 !
‹ 上一主題|下一主題