用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) ...
樓主: pandacat_bb
go

St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) [複製鏈接]

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-9 17:16 發表
會唔會係K3學生呀, K3要自己帶水壺同茶點, 舊年K2要帶水壺架, 原先學期尾班主任都同我地 (我囡囡今年K2)講要帶, 到家長會嗰日校長話驚學生係校車拎水飲完扭唔實會蓋, 所以K3先自己帶

...

係呀!我見到多數都係k3帶水壺,ha!原來k3係要自己帶茶點,咁得意?唔該晒!

尋日好似係食餅, 今日我囝囝話食飽, 我囡囡(K2)都話係食飽, 我估可能K1同K2茶點係一樣

原帖由 Cat108 於 08-9-9 18:38 發表
我亞女話食餅,成個星期均是食餅(我天天問)

星期四要帶燈籠, 一樣係星期五有中秋花燈會, 不過冇話要帶食品

原帖由 koeydadamama 於 08-9-9 17:26 發表
請問K1明天洗唔洗帶燈籠&食品架?

係呀逢星期五派手冊, 不過如果星期五有活動 (例如生日會), 就星期四派, 長假期就唔會派手冊, 由學校KEEP住

原帖由 Cat108 於 08-9-9 18:44 發表
你自己帶!!放學老師有冇同老師傾到兩句??我要返工所以姐姐及爺爺帶,我16/9會自己帶!! 希望可以問老師亞女情況.
另外想問是否每星期五均派手冊??

校長話訓練學生自理能力, 因為要預備升小學, 不過唔知明年會唔會改, 原先K2一直都要自己帶水壺, 今年都改咗唔洗啦, 等我仲買定個水樽比囡囡, 依家要留番佢K3先用lu

原帖由 helloapril 於 08-9-9 19:40 發表

係呀!我見到多數都係k3帶水壺,ha!原來k3係要自己帶茶點,咁得意?唔該晒!

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-9 23:19 發表
星期四要帶燈籠, 一樣係星期五有中秋花燈會, 不過冇話要帶食品

Thanks

貢獻勳章

hi我個女係上午望班.
講起校車一肚火,好彩依家坐街車,快靚正!!

原帖由 熊媽媽 於 08-9-6 17:59 發表
但係我想請問一下各位乘坐校車的家長~
你地上星期呢~d上落校車時間有冇勁亂呀?
唔知點解我個女放學由學校到屋企留下車程要1個半小時..我同老公都唔明囉
一個咁細個小朋友要坐咁耐車..梗訓著覺啦...如是我 我 ...

回覆 # 的文章

Hi,你哋好?可否加埋我入嚟呀,我叫Emily,囡囡叫凱霖(Yuki Shiu)上幼望,佢好易認,額頭貼膠布,搭2號校車,架校車都算準時喎!

O I C. This weekend is long holiday, so....

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-9 23:27 發表
係呀逢星期五派手冊, 不過如果星期五有活動 (例如生日會), 就星期四派, 長假期就唔會派手冊, 由學校KEEP住

Hi list updated

原帖由 花仔媽咪 於 08-9-10 09:23 發表
hi我個女係上午望班.
講起校車一肚火,好彩依家坐街車,快靚正!!

hello, 當然可以加埋你啦, wellcome, list updated
我囡囡同囝囝都係坐2號車架

原帖由 emilycsp 於 08-9-10 11:46 發表
Hi,你哋好?可否加埋我入嚟呀,我叫Emily,囡囡叫凱霖(Yuki Shiu)上幼望,佢好易認,額頭貼膠布,搭2號校車,架校車都算準時喎!

印象中, 中秋好似唔當係長假期, 應該聽日會派手冊, 因為星期五係花燈會, 長期假係指x'mas, easter, 希望我冇記錯啦

原帖由 Cat108 於 08-9-10 13:27 發表
O I C. This weekend is long holiday, so....

係啦~未收手冊所以都吾知食左咩教左咩~

charmi返到黎話分左組~有甲蟲,雞仔,白兔,熊仔組~

唱下茶點歌~不過就唱吾到全首~淨係做手勢整左個尖屋頂出黎~話係間學校黎喎~

仲有唱過"讚美你"既歌仔~~全首歌得3句~~吾知有冇唱漏haha~

好呀~~我都想要個time table~tks!

原帖由 QOOGIRLZOE 於 08-9-9 16:37 發表

我個女水怪黎架! 要飲好多水架! 不過聽講手冊會有寫上個星期吃嘜, 不過好似未收齊所以上星期沒有派! 係呢你個囡重有話教左d咩呀! 我影底左個SRL time table, 你要唔要呀! ...

比你地講一講~好似校巴好不負責任咁喎~
我今日安排左10月份開始坐校巴放學
佢同我講~12:10-15pm會返到我屋企留下~~~但係我住青衣......亡命校巴????

咁快到? 我住將軍澳, 第二個站落車, 都要12:30喎  

原帖由 charmi 於 08-9-10 20:52 發表
比你地講一講~好似校巴好不負責任咁喎~
我今日安排左10月份開始坐校巴放學
佢同我講~12:10-15pm會返到我屋企留下~~~但係我住青衣......亡命校巴????

請假便條

pandacat_bb

請問知唔知要點 "寫請假便條" 嫁, tks so much!
Bernice

啟敬者:

致班主任X老師,小女 XXX需要於九月十二日星期五隨同父母離港,故九月十二日未能回校上課。

並祝
安好

家長啟

原帖由 QOOGIRLZOE 於 08-9-11 11:35 發表
pandacat_bb

請問知唔知要點 "寫請假便條" 嫁, tks so much!

我只是用信紙比老師

原帖由 Cat108 於 08-9-11 13:27 發表
啟敬者:

致班主任X老師,小女 XXX需要於九月十二日星期五隨同父母離港,故九月十二日未能回校上課。

並祝
安好

家長啟

原帖由 Cat108 於 08-9-11 13:32 發表
我只是用信紙比老師

5該曬!
Bernice

HI, 我囡囡都係上午仁班呀.

係呀,我日日問個囡,佢都係話食餅乾,我都党得太多,佢之前讀nursey 好少食餅,茶點多數食麥皮粥 or 水果,

原帖由 QOOGIRLZOE 於 08-9-9 12:10 發表
Hello! 大家好呀! 我個囡讀上午仁班架! 有冇同學仔係度呀!
大家有冇發覺小朋友返左一星期學好似有d熱氣呀! 唔知係咪食茶點多數是餅乾呢? 我已煲涼茶佢d"唔唔", 都可以掟死人, 我怕佢會痾"唔唔"在褲仔, 婆婆話同學校 ...
‹ 上一主題|下一主題