用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

1429,
好正呀! SO much thank you ar!!!

原帖由 1429 於 09-11-8 10:36 發表
Thanks Annkwok,

昨天, 我也在圖書館找到了一本有關植身的圖書, 字不多, 又有圖, 十分適合阿囝這類仲意看圖才容易明白的頭腦, 我剛把其中有關今次實驗的兩頁存上梳化, (希望不會犯法啦!) 大家如有時間可上去望望,  ...

Dear all,

今個星期五家長早操, 由8:10至8:25, 你哋會不會出席?
天文台話今個星期五會凍, 記得保重身體呀!

今早我囝同我講, 我會俾心機測驗, 唔識做會再想下, 唔知佢做乜咁生性, 可能考完之後會大shopping有關。

1429,

Littlehipo

1429,

I can't see the GS RWS-1.

Littlehipo

原帖由 somami 於 09-11-8 12:57 發表

你囝囝好番味?希望已經龍精虎猛老虎打死幾隻!
係咁忙都仲upload WS, 真係對萬分感激!!已經看到ge rws(1).

The battle will soon be over.. Add oil!!!

littlehipo,

I upload again, ok!  or pls check your email a/c!  No crying, girl!

原帖由 littlehipo 於 09-11-9 08:52 發表
1429,

I can't see the GS RWS-1.

Littlehipo

littlehipo,
仔仔好番未 ? 聽到都心痛~
我星期五早操日會返 :D

1429,
謝謝你的科研提示, 好清楚好清晰.
亦都唔該之前其他媽咪的資料.

sac.wen, somami, YIYIKO,

阿大冇野啦, 小心d飲食就ok架啦, 有心啦! ... 只剩阿細....

原帖由 sac.wen 於 09-11-9 09:51 發表
littlehipo,
仔仔好番未 ? 聽到都心痛~
我星期五早操日會返 :D

1429,
謝謝你的科研提示, 好清楚好清晰.
亦都唔該之前其他媽咪的資料.

關於最近接連唔見 WS FOLDER 事件 :

而家響folder / file 右手面有個downlod button, click 左可以download.
若你地click folder/file 其他地方, 會出多個del button 在 download button 旁, 若不小心click 左, 個server 會出msg 要你地confirm 係咪 刪除整個folder 及入面全部 files !

** 請大家務必小心使用 !  **

若不小心刪除有關folder / file, 請盡快上傳手頭ws 復原 或/及 出msg 通知大家幫忙復原 !

謝謝合作 !

1429,

阿細仲未好番 ? d 藥食哂未 ?

oo 都咳, 呢兩日食左藥係咁訓~

原帖由 1429 於 09-11-9 09:58 發表

阿大冇野啦, 小心d飲食就ok架啦, 有心啦! ... 只剩阿細....

醒目開學勳章

sw > 咁講法, folder 又真係好易被delete 喎, 咁梳化有冇得set 若要delete folder 先要輸入pw 既setting 架??!!??

sac.wen & 1429,

Recently, the flu is still high. Sometimes cold & sometimes hot. Take care !

Hope all the kids will recover soon.

I will meet the class teacher on next thursday(19/11). I think the teacher will tell me more about my boy due to no limitation of time. Maybe more than 10 minutes.

Littlehipo

原帖由 sac.wen 於 09-11-9 10:10 發表
1429,

阿細仲未好番 ? d 藥食哂未 ?

oo 都咳, 呢兩日食左藥係咁訓~

1429,

Your younger boy will recover soon. He will have 2nd interview later. Try hard.

Littlehipo

原帖由 1429 於 09-11-9 09:58 發表

醒目開學勳章

原帖由 littlehipo 於 09-11-9 10:54 發表
I will meet the class teacher on next thursday(19/11).

ME 2

睇左你上載既2頁科研實驗, 圖文並茂,好清楚! 真係好多謝你, 因為睇左幾頁BK, 再問左大少, 都唔知點樣入手, 聽日叫大少即刻開工, 不過相信真係要搵個鞋盒先得! 1429, thank you so much!  
原帖由 1429 於 09-11-8 10:36 發表
Thanks Annkwok,

昨天, 我也在圖書館找到了一本有關植身的圖書, 字不多, 又有圖, 十分適合阿囝這類仲意看圖才容易明白的頭腦, 我剛把其中有關今次實驗的兩頁存上梳化, (希望不會犯法啦!) 大家如有時間可上去望望,  ...

all,

剛UPLOAD了GS時事常識題上梳化,如有錯字,敬請見諒!!
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

雖然幫小朋友温習有d 勞氣, 但又早放,又唔洗做功課, 都幾好, 明天開始又要回復正常, 放學,,,,,,,做....練...食...睡...

peony,
.docx 檔開唔到

原帖由 peony2002 於 09-11-9 18:12 發表
all,

剛UPLOAD了GS時事常識題上梳化,如有錯字,敬請見諒!!

zzss,

我自己開到喎,你的microsoft word是不是2007 version??我再試吓攪唔攪到先~~

原帖由 zzss 於 09-11-9 18:38 發表
peony,
.docx 檔開唔到
不要讓孩子走上安逸之路,教他面對挫折,要讓他有一種危機感,培養抗逆能力。

zzss,

我upload左另一個.doc檔,你再試吓得唔得?!

得左了, 謝謝 , 點解你諗到咁多題架, 我好似老人痴呆咁, 完全唔記得發生過呢d事lu

原帖由 peony2002 於 09-11-9 18:52 發表
zzss,

我upload左另一個.doc檔,你再試吓得唔得?!

醒目開學勳章

gs 深到丫
‹ 上一主題|下一主題