用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

好難la.......

motherlau

原帖由 Elona 於 09-9-27 22:49 發表
咁咪好囉, 只要其中一科主科叻, 可以拉高哂d平均分, 考試唔使愁
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

我貪靚麻 ! 不過唔知有冇恆心繼續架, 呢2日去咗朋友屋企, 我都解除禁令, 放縱自己大吃大喝, 嚟緊又要做節又有朋友生日, 誘惑都唔少  
原帖由 motherlau 於 09-9-27 10:42 PM 發表

你仲想減呀

你好fit 下 la.......再減太瘦........

motherlau

Tomorrow is better

我今日已經預告咗仔仔, 下星期日開始溫習, 希望有足夠時間準備, 第一次test好好睇睇   
原帖由 motherlau 於 09-9-27 10:52 PM 發表
好難la.......

motherlau

Mother Lau, sorry ! 睡魔急call
聽晚再傾

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-27 22:26 發表
而家仲想加減多5磅, 但係中秋一到, 我都忍唔住偷食咗少少月餅

我同自己講左, 過埋個中秋就開始減. 不過要係過年前減完. 因為月餅同年糕我真係忍唔到口

Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-27 22:34 發表
中文呀仔又幾好wor.......

今次作文仲選左做範文添,真係估佢唔到!!!!

motherlau

劉仔好犀利呀!

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-27 22:56 發表
我貪靚麻 ! 不過唔知有冇恆心繼續架, 呢2日去咗朋友屋企, 我都解除禁令, 放縱自己大吃大喝, 嚟緊又要做節又有朋友生日, 誘惑都唔少  

減肥係我生完牛仔之後, 換左返黎既終生職業 不過提一提你以我豐富經驗可以話你聽, 你依家咁快大吃大喝之後會bound back得好緊要.  

醒目開學勳章

係呢, 你地d仔女幾時開始考試?  牛仔十一月中. 佢到依家都係懶懶閒, 不過我鵝緊佢溫惦樂理先, 考完呢樣先再算.

醒目開學勳章

hi,

呢樣我成日幻想緊,不過唔知幾時實行!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-27 23:15 發表

我同自己講左, 過埋個中秋就開始減. 不過要係過年前減完. 因為月餅同年糕我真係忍唔到口

醒目開學勳章

hi,

亞仔下個月统測,一月份考試,total兩測兩考!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-27 23:26 發表
係呢, 你地d仔女幾時開始考試?  牛仔十一月中. 佢到依家都係懶懶閒, 不過我鵝緊佢溫惦樂理先, 考完呢樣先再算.

作野佢最叻la............

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-27 23:16 發表

劉仔好犀利呀!

嘩!!呀仔一月先考試..................

但個個禮拜有test.......

硬係攪掂樂理先la........唔係又要pay

你咳完未呀?我今日睇中 e c,同佢講起你個case.......
佢比左條方我比你.........可以幫你快d擴張氣管........少d咳...需要我10月1日比你la........

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-27 23:26 發表

醒目開學勳章

hi,

多謝各位支持,等我聽日放工返嚟再報告! 啱啱先做完家務,要瞓la! !唔係聽日就.....

good night all mum!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-27 23:46 發表

你咳完未呀?我今日睇中 e c,同佢講起你個case.......
佢比左條方我比 ...

好呀! 唔該晒先.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-27 23:46 發表

牛仔呢兩日過爹地度瞓, 因為佢SPORT DAY, 運動場係果邊屋企附近, 我已經警告左佢爹地要督佢溫書, 唔係既話, 要再考就佢俾

講起牛仔SPORT DAY, 激死我, 原先諗住尋晚俾定錢牛仔SPORT DAY既午餐錢, 但係尋晚發生左D事, 全部人都係度研究點樣解決, 我唔記得左. 不過都諗住佢爹地會醒目俾佢, 今朝一早打去, 牛仔已經去左運動場, 佢爹地又冇俾錢佢, 仲要連八達嘟都冇錢又冇同佢增值, 今日又落雨, 佢又冇帶件JACKET去爹地度. 一陣飢寒交迫就慘喇. 希望佢自己有帶錢, 又或者尋晚姑媽俾佢封利是冇拎出黎仲係袋度啦.

Veronna

Try calling Angus and ask him to borrow money from the teachers/students 1st for today's lunch.  Then return the amount tomorrow.  This happened to my son last year too!   

It is a long day to go if without food or drinks.

Cheers
CCM

各位靚太:

早晨呀))))))))
救求呀))))))))知唔知有邊間補習舍補
"綜合人民科"好架)))))))

原帖由 veronna 於 09-9-28 09:42 發表

牛仔呢兩日過爹地度瞓, 因為佢SPORT DAY, 運動場係果邊屋企附近, 我已經警告左佢爹地要督佢溫書, 唔係既話, 要再考就佢俾

講起牛仔SPORT DAY, 激死我, 原先諗住尋晚俾定錢牛仔SPORT DAY既午餐錢, 但係 ...

我細仔又係今日運動會呀,又落雨tim,都唔知佢地點樣.

原帖由 tinetinew 於 09-9-28 00:08 發表
hi,

多謝各位支持,等我聽日放工返嚟再報告! 啱啱先做完家務,要瞓la! !唔係聽日就.....

good night all mum!

yuk hei mum ...

tinetinew,
恭喜哂咁快搵到工, :
係咁 mansonwai 介紹果份 ?

醒目開學勳章

原帖由 CCM 於 09-9-28 12:11 發表
Veronna

Try calling Angus and ask him to borrow money from the teachers/students 1st for today's lunch.  Then return the amount tomorrow.  This happened to my son last year too!   

It is a long d ...

call唔到喇, 今朝就已經試左. 牛仔好講規矩, 學校唔淮用電話, 我諗佢會想當然覺得入運動場已經=入左學校範圍, 佢會一入運動場已經熄機.
‹ 上一主題|下一主題