用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 3
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 3 [複製鏈接]

醒目開學勳章

zoey, lkv : 你哋D班主任我唔識, no comment

醒目開學勳章

甘唔知有冇人可以話我知.... 我女班主任如何.... 係 Ms Liu ........ Math 係 Ms Chung......其他仲未知.....

quote]原帖由 sara11 於 10-9-1 10:50 發表
hi zoeywen,

唉!好好彩我仔讀左三年我都只係遇過一位好鐘意比較既家長,講左幾句都知唔arm ,所以無再contact!
其實讀邊班都無所謂啦,我仔小二時全級成績應該入到A/B班,點知老師話佢中英文成績唔夠突出,咁佢就去左2E。但係 ... [/quote]

醒目開學勳章

雪文 : 我唔怕聽你呻......仲可以比個教仔經驗我.... 我有 個囝囝 剛剛 6 個 月大.........同姐姐相差差不多 6 年 !!!!!

原帖由 雪文 於 10-9-1 10:46 發表
zoeywen : 我仔好反叛的, 真係好勞氣.  你以後就听多D我呻就啱啦.

醒目開學勳章

嘩, 你亞仔咁細個.  差六年就麻麻哋, 亞囡升中一, 亞仔升小一, 都係要睇住的時候, 到時會煩D . 不過當時你都無諗到呢點, me too . 係成日听人係BK講我先知唔好相差六年.

原帖由 zoeywen 於 10-9-1 11:08 發表
雪文 : 我唔怕聽你呻......仲可以比個教仔經驗我.... 我有 個囝囝 剛剛 6 個 月大.........同姐姐相差差不多 6 年 !!!!!

hi zoeywen,

未教過我仔,所以唔知!

原帖由 zoeywen 於 10-9-1 11:02 發表
甘唔知有冇人可以話我知.... 我女班主任如何.... 係 Ms Liu ........ Math 係 Ms Chung......其他仲未知.....

quote]原帖由 sara11 於 10-9-1 10:50 發表
hi ...

醒目開學勳章

同事urgent請假, 我問佢咩事請咁急, 佢話佢媽咪過咗身 , 啱去toilet陪咗佢一陣, 講真見佢咁, 我都好唔安樂.

醒目開學勳章

我個心都好唔安樂

我2 個差5年 ,到時又是一個6年,一個小一
差6年應是一個中一, 一個小一
我完全沒想到讀書的問題 , 到時我就慘啦...
我今年完全由我女自己準備返學的野, 他之前同我講 ,不用我早上送他搭校車了, 睇來大個了, 可以放下手...
我仔衰 ,我起身不到5分鐘 ,他又會跟住起身, 我想比仔睡多陣 都不得 ....

原帖由 雪文 於 10-9-1 11:19 發表
嘩, 你亞仔咁細個.  差六年就麻麻哋, 亞囡升中一, 亞仔升小一, 都係要睇住的時候, 到時會煩D . 不過當時你都無諗到呢點, me too . 係成日听人係BK講我先知唔好相差六年.

...

節衰順便 !

所以講, 人是有感情的動物 , 都不明的人又點可以無啦啦剎人

原帖由 雪文 於 10-9-1 11:51 發表
我個心都好唔安樂

醒目開學勳章

你仲快過我知,我個仔班主任系邊個 你真系勁
原帖由 雪文 於 10-9-1 11:00 發表
zoey, lkv : 你哋D班主任我唔識, no comment

醒目開學勳章

雪文,詩歌集系唔系唔使買

醒目開學勳章

我今朝都無送仔女返學, 其實個心係好想送下樓睇睇.

醒目開學勳章

yes, 唔使買, 用六年.

我係金豬媽報料先提前知班主任, 佢細囡一年級提早知.

我仔個英文老師係irene仔去年個班主任 佢愛恨比較分明. 我仔呢D唔多乖巧的小朋友, 有些擔心, 希望佢愛屋及烏啦, 因佢好鐘意我囡.

原帖由 lkv945 於 10-9-1 14:24 發表
雪文,詩歌集系唔系唔使買

醒目開學勳章

Thanks!要去同個仔打羽毛球,再傾
原帖由 雪文 於 10-9-1 14:36 發表
yes, 唔使買, 用六年.

我係金豬媽報料先提前知班主任, 佢細囡一年級提早知.

我仔個英文老師係irene仔去年個班主任 佢愛恨比較分明. 我仔呢D唔多乖巧的小朋友, 有些擔心, 希望佢愛屋及烏啦, 因佢好鐘意我囡.

...

醒目開學勳章

其實證明你哋好後生, 仔女仲咁細.

原帖由 yan02 於 10-9-1 12:12 發表
我2 個差5年 ,到時又是一個6年,一個小一
差6年應是一個中一, 一個小一
我完全沒想到讀書的問題 , 到時我就慘啦...
我今年完全由我女自己準備返學的野, 他之前同我講 ,不用我早上送他搭校車了, 睇來大個了, 可以放下 ...

醒目開學勳章

bye..........

你哋book咗場定係樓下打 ?

原帖由 lkv945 於 10-9-1 14:38 發表
Thanks!要去同個仔打羽毛球,再傾  

醒目開學勳章

Lunch同佢出街食飯, 佢心情都平靜咗d, me too.

原帖由 yan02 於 10-9-1 12:23 發表
節衰順便 !

所以講, 人是有感情的動物 , 都不明的人又點可以無啦啦剎人

醒目開學勳章

醒目開學勳章

大家都應該差不多啦..... 不過 , 我唔明差 6 年有 d 物野唔好...... 今次搵學校辛苦 d ..... 但到阿囝升小一應該 唔會甘煩.... 如果滿意現在姐姐的學校 , 希望 多 d 時間 處理阿囡升 F1 的問題.......

想問下你地有冇人係基督徒 ? 而因為甘 所以入基法 ?

原帖由 雪文 於 10-9-1 14:40 發表
其實證明你哋好後生, 仔女仲咁細.

物他不是請左假返去了咩, 仲同你lunch , 呢的環境 千萬沒多安慰 , 真的會越講越傷心, 默默支持他就得啦 ...

原帖由 雪文 於 10-9-1 14:45 發表
Lunch同佢出街食飯, 佢心情都平靜咗d, me too.
‹ 上一主題|下一主題