用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9/2014 英國開學分享
樓主: skate
go

9/2014 英國開學分享   [複製鏈接]

回覆:9/2014 英國開學分享

高左, 大隻左, 留在香港嘅衫唔啱著

引用:高左,+大隻左,+留在香港嘅衫唔啱著 +

原帖由 skate 於 14-12-21 發表
高左, 大隻左, 留在香港嘅衫唔啱著
大隻左就好啦!唔係瘦左。

想問下各位?我囡下次復活節返來時會係德國轉機, 咁到時要兌換d咩紙幣比佢傍身呢?謝

回覆:Macau媽媽 的帖子

不用,機場內有找換店,用英鎊可,歐羅OK

大家收到學校話要打腦膜炎并敗血病疫苗的信嗎?  你們會讓子女打嗎?

請問 yr 幾先收到信? 我未收到

回覆:Iamsylar 的帖子

冇收到

大家有冇離港旅行 ? 預備開學 d 嘢未 ?

回覆 skate 的帖子

冇旅行,只係買阿仔需要既野。如出前一丁、蝦子麵、衫、褲。

回覆 Macau媽媽 的帖子

轉机好短時間,應該無机會用錢!阿仔剛聖誕回港都係坐漢莎,原本有1小時15分鐘轉机,但最後得15分鐘,因為在英國時delay,但最後到港都準時!阿仔話漢莎都幾好!

回覆 Iamsylar 的帖子

我阿仔year 10打左。

边有得去旅行呀,阿哥返去就考mock,細佬放假後就考試,日曰温習完先有得出街。

回港前己考完試, 成績表都攞咗返來, 聖誕假期一家去咗大阪玩咗5日, 順便係outlet買波鞋運動衭及文具都好平, 連埋零食今次返英國個26寸喼可能full晒, 但唔會超重, 叫佢如果攞唔晒D零食留比我同細佬食益下我地, 呀仔話盡量攞得到都想攞晒仲想用旅行袋hand carry一袋上機, 因果邊款少又貴又無咁好味, 講到過去好似崖苦咁慘, 呢幾日都約朋友仔出街狂食

回覆 scso 的帖子

阿仔反而淨係要出前一丁,佢話零食、朱古力係英國好好食,佢自己落town買。

而家最擔心係返去時大風雪

回覆 scso 的帖子

亞囡都話係呀! 果邊D零食冇咩款式楝, 好多嘢都買齊晒, 零食就到最後二日先買, 今次亞囡帶一大埋嘢返去, 淨係鞋都幾對, 我話帶咁多做咩? 佢話D同學仲帶得多喎! 我話要吾要咁多呀? 亞囡又答話要來襯衫喎! 而家驚個行李喼冇位

每次兩個喼都好爆

Macau媽媽 發表於 14-12-30 15:23
而家最擔心係返去時大風雪
唔駛擔心,英國凍埋今日未來一星期都唔太凍,唔會有大風雪:
http://www.bbc.co.uk/weather/2643743

回覆 Taimum 的帖子

我仔今次3Jan都係坐漢莎係法蘭克福轉機去倫敦, 我都怕有大風雪會delay趕唔到轉機, 轉機時間得一個鐘頭多少少, 因今次無同學坐呢班機所以只得呀仔自己坐, 由於每日得一班如果趕唔到就要留係法蘭克福機場, 咁一個小朋友點算好呢? 如果係佢地飛機delay問題攪到趕唔到轉機咁航空公司會唔會要呀仔再比銭再買過張機票? 或提供一晚酒店呢? 有D擔心

回覆 亮燈 的帖子

我仔比較貪食, 喜歡日韓零食, 沖抹荼牛奶及粟米薯仔湯
‹ 上一主題|下一主題