用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 9月準小一
樓主: piglet328
go

9月準小一 [複製鏈接]

原文章由 midcochow 於 08-7-28 22:41 發表
嘩, 好開心又多一個人join 呀, 幾驚你哋唔join 呀?

放心, 我地一定支持!

原文章由 freddielau 於 08-7-28 23:05 發表
Manman剛學完Tennis勁鍾意,不過我就做咗d蚊嘅點心!Hayden都勁鍾意,不過今早實在太熱, 佢一打完就即刻話頭暈,跟手嘔埋d早餐......
嘔完之後又冇事了。 ...

昨天天氣實在太焗了,只是行條斜路都令我上氣唔接下氣, Manman已汗流浹背,好彩下半場都有d風無咁辛苦,希望明天天氣好一點啦!叫Hayden唔好咁博呀,記住飲多d水呀!

Hey, all friends,

我想同大家 confirm 吓以下日期, 時間及地點 ok 唔 ok?

日期 : 2008 - 8 - 17
時間 : 4:30 ~ 6:00p.m. (晚上已 full booking)
場地 : 只容納 30 人. 30人裡要包最少 10個小朋友
地點: 麥當奴 (有滑梯玩) 魚則  魚涌 MTR "C" 出口 (步行幾分鐘)

請你地回覆邊位可以呀...如果真係唔得, 我先再搵其他地方. Thank you.

原文章由 Emailfamily 於 08-7-29 11:32 發表

昨天天氣實在太焗了,只是行條斜路都令我上氣唔接下氣, Manman已汗流浹背,好彩下半場都有d風無咁辛苦,希望明天天氣好一點啦!叫Hayden唔好咁博呀,記住飲多d水呀! ...
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 08-7-29 21:18 發表

我想同大家 confirm 吓以下日期, 時間及地點 ok 唔 ok?

時間 : 4:30 ~ 6:00p.m. (晚上已 full booking)
場地 : 只容納 30 人. 30人裡要包最少 10個小朋友
地點: 麥當奴 ( ...

我得!

8-17 CONFIRM

Piglet    -  OK
Dennis  - OK
Midco   -  OK

原文章由 piglet328 於 08-7-29 21:18 發表

地點: 麥當奴 ( ...

Peony - OK

[quote]原文章由 Emailfamily 於 08-7-30 07:29 PM 發表

Peony - OK
Freddie - OK

Yiuyo,
pls join

okay. Thank you all.
請問重有冇人想去呀? 歡迎呀!!

原文章由 freddielau 於 08-7-30 23:12 發表
[quote]原文章由 Emailfamily 於 08-7-30 07:29 PM 發表

Peony - OK

Yiuyo,
pls  ...
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

Peony - OK
Yiuyo - OK

真係好耐冇上來喇
我在a班呼籲緊,當然係想來啦

yiuyo

你都join 埋真係好呀, 你唔知O架, 我哋等你個名等到頸都長呀, 醒目WOR, 仲幫手叫埋A 班家長, 係呀, 多人玩先好玩嘛.   不過如果margaret 都可以join 埋就更perfect 呀, over, over, margaret 你去左邊呀?  

原文章由 yiuyo 於 08-7-31 10:09 發表

Peony - OK
Yiuyo - OK

真係好耐冇上來喇
我在a班呼籲緊,當然係想來啦

midcochow
咁條頸長左幾多啫
margaret那天唔得呀!(我已問了她)

原文章由 midcochow 於 08-7-31 11:26 發表
yiuyo

你都join 埋真係好呀, 你唔知O架, 我哋等你個名等到頸都長呀, 醒目WOR, 仲幫手叫埋A 班家長, 係呀, 多人玩先好玩嘛.   不過如果margaret 都可以join 埋就更perfect 呀, over, over, margaret 你去左邊呀?:joy ...

我諗 Midco 條頸有限長架炸....佢要搵人個時先伸長..唔搵個時又打回原形架啦.
依家我地已合附基本人數. 但重有空間收多2~3 個家庭既.
上次 Kongsou 話可能 ok 架, 唔知最後依家決定去唔去呢? Kongsou 你係邊呀??!! 等緊你呀.

原文章由 yiuyo 於 08-7-31 11:53 發表
midcochow
咁條頸長左幾多啫

yiuyo

見係你o架, 下次出o黎比你度吓我條頸長左幾多啦 .
真係唔讚你醒目都唔得呀, o甘快已經幫我哋搵過margaret.  不過最衰margaret 唔得閒啦, 其實我都好似好耐冇見過你同margaret, 唯有寄望下一次margaret 會出席啦.

原文章由 yiuyo 於 08-7-31 11:53 發表
midcochow
咁條頸長左幾多啫

piglet328,

Sorry!  我問左我老公,佢想生日嗰日同亞仔去Disneyland玩,又可以慶祝佢生日,亞仔又happy,冇計啦!老公嗰日正日生日佢話樹啦! 我要嫁雞隨雞,嫁狗隨狗,嫁著隻馬騮通山走 ~你哋玩得開心d啦!好彩我哋16號都可以一齊玩返夠本啫!  到時見你哋啦!

原文章由 piglet328 於 08-7-31 12:09 發表
我諗 Midco 條頸有限長架炸....佢要搵人個時先伸長..唔搵個時又打回原形架啦.
依家我地已合附基本人數. 但重有空間收多2~3 個家庭既.
上次 Kongsou 話可能 ok 架, 唔知最後依家決定去唔去呢? Kongsou 你係 ...

Hi Kongsou,

冇問題啦. 去 Disneyland 你阿仔一定話好過去麥記啦~~ hehe..... 咁 16 號記得提吓我地祝你個大老爺生日快樂啊!!

原文章由 kongsou 於 08-7-31 16:50 發表
piglet328,

Sorry!  我問左我老公,佢想生日嗰日同亞仔去Disneyland玩,又可以慶祝佢生日,亞仔又happy,冇計啦!老公嗰日正日生日佢話樹啦! 我要嫁雞隨雞,嫁狗隨狗,嫁著隻馬騮通山走 ~你哋玩得開心d ...

piglet328,
咁你哋都玩得開心d!我代佢講定多謝曬先!

原文章由 piglet328 於 08-8-1 00:48 發表
Hi Kongsou,

冇問題啦. 去 Disneyland 你阿仔一定話好過去麥記啦~~ hehe..... 咁 16 號記得提吓我地祝你個大老爺生日快樂啊!!

Hayden Birthday Party 完滿結束,多謝各位光臨

hehehe, 講開我哋都掛住玩, 都唔記得同HAYDEN 講 HAPPY BIRTHDAY, 所以我係度講啦.
HAPPY BIRTHDAY TO HAYDEN.

仲有呀, 多謝晒FREDDIE 安排埋晚餐比我哋, D 嘢好好味呀, 尤其是係D 雞翼同D丸, 勁正呀, 我自己都食唔停口.

原文章由 freddielau 於 08-8-3 23:31 發表
Hayden Birthday Party 完滿結束,多謝各位光臨

我知道, Hayden 其實係今日正日呀!! Happy Birthday...Happy Birthday...and 生日快樂....生日快快樂樂呀.
我都覺得啲野食好美味呀...以後大家就攬多啲生日會喇.

我諗班細路真係玩到累死..呢幾日又要迫佢地收拾心情. 雖然重有唔夠一個月度要返學, 不過好似時間已經唔太足夠去迎接喇..我要加油, 快啲完成開學前要做既野喇..哈哈..你地明係乜架啦..你地今日做在未呀?
**謎底 : 咪就係"功課"囉!!!!! heheee..

原文章由 freddielau 於 08-8-3 23:31 發表

[ 本文章最後由 piglet328 於 08-8-4 01:07 編輯 ]

Happy Birthday to Hayden! 昨天玩得真開心! Manman直情散晒, 一早已上床睡覺了! 我們17號再玩過啦!
‹ 上一主題|下一主題