用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part II) [複製鏈接]

我facebook有得睇.........

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-9-28 22:37 發表
hi,

唔係呱!

yuk hei mum

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

咁仔仔咪仲要比人蝦多2年
原帖由 樂樂 於 09-9-28 03:37 PM 發表

大仔中四時做風紀,佢地唔夠膽捉d大哥哥,
今年佢地中五(不需做風紀),細果d又唔敢捉佢地.

亞仔話佢地都會蝦d中二仔,搶佢地藍球場.
但唔敢蝦中一仔,因中一仔會話比老師知. ...
Tomorrow is better

我都係成日比BK "善", 所以水蛇春真係要用WORD嚟打
原帖由 stitchfriends 於 09-9-28 05:22 PM 發表

mansonwai,
下次記得打到水蛇春咁長就用 word 打,
我衰過幾次啦.

Mother Lau 吓 ! 邊間中學嚟架 ?
原帖由 motherlau 於 09-9-28 10:45 PM 發表
我facebook有得睇.........

motherlau

你既反應好正常喎, 調轉係我呢個緊張大師, 我九成九已經去咗運動埸搵仔啦 ! 不過知道牛仔有飯食, 我呢個ee我都安樂d  
原帖由 veronna 於 09-9-28 09:12 PM 發表
我成四點半先搵到牛仔, 佢話佢有錢. 當堂定晒, 可能係我過份擔憂

不過運動會係大雨下照常進行, 佢成身濕晒, 原先叫佢不如返屋企換件乾淨衫先再去補英文. 不過牛仔話唔駛, 佢件衫D料會好快乾 ...

今晚臭豬同我講, 佢聽日要罰留堂, 因為佢份英文功課"留"咗係locker, 所以冇得做欠交, 仲話係今朝先醒起呢份功課要交, 聽咗呢個消息真係冇哂心機, 希望明天會更好啦 !

開學咁耐, 你地d仔女有冇試過欠交功課呀 ?

Yuk Hei Mum 行吓行吓靈活d , 時間好快過架, 比心機 !!
原帖由 tinetinew 於 09-9-28 09:24 PM 發表
hi,

報告報告:我今日出咗去仁濟醫院,份工其實似義工形式,scan吓佢係咪意外或工傷,介紹佢我哋個會,睇吓佢需要轉介去邊個政府部門!我哋果會就不收費嘅,提供d專業意見俾佢,等佢唔好俾僱主呃,不過就要係醫院行行企企 ...

大家好,

呢度速度好快, 無上一陣就有排追返D貼。

BKman
多一點努力 多一點回憶!

Hi Elona,

好似暫時未見過我女女有欠交功課。 一般上學期比較寬松, 功課都少D。 下學期就黎真了。

BKman

原帖由 Elona 於 09-9-28 23:17 發表
今晚臭豬同我講, 佢聽日要罰留堂, 因為佢份英文功課"留"咗係locker, 所以冇得做欠交, 仲話係今朝先醒起呢份功課要交, 聽咗呢個消息真係冇哂心機, 希望明天會更好啦 !

開學咁耐, 你地d仔女有冇試過欠 ...

醒目開學勳章

hi bkman,

你條友仔放飛機! 快d報告近況,亞囡返學返成點呀

yuk hei mum

原帖由 bkman 於 09-9-28 23:31 發表
大家好,

BKman

醒目開學勳章

緊係有啦,Eee , 牛仔都試過一次咁多, 咪就係話佢抄錯交功課日期囉. 好彩果時仲係grace period唔駛罰. 不過過完運動會就過左grace period喇. 老師叮囑家長要提醒學生. 不過佢地要兩次欠交先要係星期三去gas station, 佢地果日係返半日, 所以要留堂就冇得早放.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

hi,

亞仔只係俾人警告咗一次,比小學隔日就......已經進步咗好多!

yuk hei mum

醒目開學勳章

原帖由 bkman 於 09-9-28 23:31 發表
大家好,

BKman

你再唔上黎, 我地就黎開part 3喇. 到時part 2 就好快沉底.

醒目開學勳章

原帖由 veronna 於 09-9-28 23:35 發表

... 所以要留堂就冇得早放.

唔好意思, 又用錯字眼, 唔係留堂, 應該係去gas station先啱. 佢地話唔用留堂呢d字眼, 叫加油站會更加有意思

醒目開學勳章

原帖由 tinetinew 於 09-9-28 23:38 發表
hi,

亞仔只係俾人警告咗一次,比小學隔日就......已經進步咗好多!mouth:" />

yuk hei mum

咁你有冇讚下佢. 牛仔成日都話我, 佢做得好果d又唔見我讚, 做唔好果d就成日炳佢. 其實我都有讚佢, 只不過佢自己著意左係炳佢d野度, 讚佢果d佢又唔記得.

醒目開學勳章

我要瞓喇. 呢兩日牛仔唔係度, 夜左好多先瞓, 我對國寶眼愈來愈難遮喇.

醒目開學勳章

hi,

好提意!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-28 23:44 發表

咁你有冇讚下佢. 牛仔成日都話我, 佢做得好果d又唔見我讚, 做唔好果d就成日炳佢. 其實我都有讚佢, 只不過佢自己著意左係炳佢d野度, 讚佢果d佢又唔記得. ...

Hi

唔好意思呀, 呢排忙咗D, 一時唔記得上來, 就MIS時咗。 下次有聚會記得叫返我, 呵呵。

女女返學都OK。 依家學校距離唔遠, 所以可以訓返多D。 依家面豬仔有返少少肉。 唔似之前好似埃塞俄比亞咁。 不過都仲係好似未發育咁, 人地同學仔高過曬佢。 唯有個個禮拜安排佢去游水, 希望有D幫助啦。

讀書方面可能因為上學期無咁逼。 功課唔太多, 所以暫時都仲可以應付得來。 我都無乜理佢。

你YUK HEI仔呢?

原帖由 tinetinew 於 09-9-28 23:35 發表
hi bkman,

你條友仔放飛機! 快d報告近況,亞囡返學返成點呀

yuk hei mum

Hi,

唔好賣乜我喎。 呵呵。
我會一得閑就返來啦。

BKman

原帖由 veronna 於 09-9-28 23:38 發表

你再唔上黎, 我地就黎開part 3喇. 到時part 2 就好快沉底.

晚安!!!!

原帖由 veronna 於 09-9-28 23:46 發表
我要瞓喇. 呢兩日牛仔唔係度, 夜左好多先瞓, 我對國寶眼愈來愈難遮喇.

‹ 上一主題|下一主題