用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站

corliss_yu,

藍藍經常都有提起你仔仔的名字架,佢話Ming Ming中意某女同學喎,Ming Ming有無同你提起過?個女孩子係坐藍藍隔離架! :

AI&TYC,

我諗有份“對戰”既人數都吾少,藍藍都係其中一份子,佢話有班人會負責做警察,藍藍多數係被捉既人,開學甘耐,我淨係聽過一次佢有份捉人!
lusita :roll:

Mami_King,

原來係甘! 即係話學校係刻意安排,都好細心喎!我諗小朋友面試時,學校都有mark低佢地d性格!

講真,我都好中意學校這種安排,比較有助小朋友發揮(有合適的對手),幼稚園時老師常常安排藍藍和比較靜的小朋友一組,希望藍藍可以帶動其他人,但藍藍很多時便變成“唱獨腳戲”,只有她發表意見,漸漸變得有些自以為是,但又沒有實際進步,我還是覺得有競爭、有交流才好!

咁夜都未訓?

簽名被屏蔽

Lusita 寫道:
Mami_King,

原來係甘! 即係話學校係刻意安排,都好細心喎!我諗小朋友面試時,學校都有mark低佢地d性格!

講真,我都好中意學校這種安排,比較有助小朋友發揮(有合適的對手),幼稚園時老師常常安排藍藍和比較靜的小朋友一組,希望藍藍可以帶動其他人,但藍藍很多時便變成“唱獨腳戲”,只有她發表意見,漸漸變得有些自以為是,但又沒有實際進步,我還是覺得有競爭、有交流才好!

I am not sure whether the school would put the similar students in the same class, or based on any criteria.  I just shared what I saw and those I heard.  Some parents and I asked Mr. Chan before and he said they would not classify students by any special reason, just randomly.  Do you believe?  We don't think so.

Anyway, the school is very considerable if they did so.

"對戰"呢個詞語成日卦起我個仔的口邊, 佢成鬼日叫我同佢"對戰"的

我個仔成日隻腳都係瘀晒咁番來ga, 人地見到以為我虐兒tim

亞仔都有同ming ming 玩ga , 佢地一樣都係咁"活躍"..

Lusita 寫道:
corliss_yu,

藍藍經常都有提起你仔仔的名字架,佢話Ming Ming中意某女同學喎,Ming Ming有無同你提起過?個女孩子係坐藍藍隔離架! :

AI&TYC,

我諗有份“對戰”既人數都吾少,藍藍都係其中一份子,佢話有班人會負責做警察,藍藍多數係被捉既人,開學甘耐,我淨係聽過一次佢有份捉人!

呢個評詞係前個星期以經寫咗係亞仔本手冊到啦

AI&TYC 寫道:
Hi corliss_yu,

我個女有同 Ming Ming 玩嫁,她話大小息時多數和男仔一組玩"對戰",我個女一D都唔斯文,老師這星期的評語是叫她吃飯時不要經常說話。

我個仔的評語是:"食飯同答問題有進步."  

corliss_yu,

吾使擔心!呢個年紀係甘架,藍藍成日都話d男仔又曳又麻煩,吾中意d男仔,但事實佢又成日都同男仔一齊玩。d細路好中意口是心非!
corliss_yu 寫道:
Hi ! Lusita:

係咩 !?
Ming Ming 無提起過呀,再問他又說不是,他跟我說:「我淨係鍾意男仔咋 !」嚇 !唔係瓜,慘!! 我寧可他鍾意?個女同學。

[quote]
Lusita 寫道:
corliss_yu,

AI&TYC,

[/quote]

通告06-089話:
A Reading Tour brochure has been distributed for your reference. Note that you need not subscribe to it: G.T. College has joined it on your child’s behalf. Your child has been issued a new student login ID and password in early October. Kindly check P.12 of your child’s student handbook.

但我check過我女女手冊,P12無login ID and password 喎!

你地有無呀?

由 corliss_yu 於 2006-10-16 20:01:58

Lusita :
Ming Ming 的手冊 P.12 有一label,係"現代教育研究社有限公司",不過已經相當殘了。唔知係唔係呢個呢 ?

corliss_yu,

login去現代教育研究社有限公司係做數既。有每日十題同一的遊戲。雖然我寫係handbook問過,但係無人話我知使吾使做。

Reading Tour 個label 有個title "Reading Tour Account"。M1A同G4都有。

cktl

上星期已收到了Reading Tour的password,亦於上星期做完,圖書也還了。

dabby,
你睇到我覆你11/11不能出席嗎?

跳跳虎:

我知道!

印第安公主有無同你講,我地今個星期四晚一齊坐呀?

Dabby,
上星期六我見唔到跳跳虎呀,我未同佢講. 而家講遲唔遲呢? :

我諗M1B無reading tour個label,唯有聽日問下老師啦!
cktl 寫道:
[quote]由 corliss_yu 於 2006-10-16 20:01:58

Lusita :
Ming Ming 的手冊 P.12 有一label,係"現代教育研究社有限公司",不過已經相當殘了。唔知係唔係呢個呢 ?

corliss_yu,

login去現代教育研究社有限公司係做數既。有每日十題同一的遊戲。雖然我寫係handbook問過,但係無人話我知使吾使做。

Reading Tour 個label 有個title "Reading Tour Account"。M1A同G4都有。

cktl[/quote]

M1B唔覺有呢樣野,係乜家科?
跳跳虎 寫道:
上星期已收到了Reading Tour的password,亦於上星期做完,圖書也還了。

‹ 上一主題|下一主題