用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六)

osmm,
咪係太活潑, 唔識坐, 又唔識企定定         
我真係一路打呢段野一路         
oscarmama 寫道:
mp

E仔吾係曳,係活潑d啫,老師投訴佢乜咩?
[quote]
cheungmp 寫道:
今日真係好鬼瘀, 去學校接阿仔放學, 點知比老師投訴阿仔曳       
[/quote]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六)

mp

最近先聽你講話e仔有咁多問題,你有無問吓佢點解,係咪最近佢有壓力

佢唔慘, 因為"一人一句"嗰陣佢去左教員室攞番d 鎖匙開櫃筒, 要攞番份電腦考試卷 & Eng V. Book 比老師             
[quote]
heiheikeikei 寫道:
哇.......>一人一句...
**我諗想C嗰個一定唔係妳囉!!! e仔有無叫你下次唔洗咁"客氣"去接佢....
.............我諗e仔慘好多

>....我老公問我係唔係同阿仔揀錯學校
**-_-去到邊間都要交工課架喇..........
>我都唔知點解我個仔咁難教
**我未聽到有邊個會話個仔係"好教"
佢尋日咪冇交功課, 叫左佢今日一返到學校就交番, 點知接佢嗰陣, 撞正Miss L 黎追功課, 先知佢冇交               
我都唔知點解我個仔咁難教     
我老公問我係唔係同阿仔揀錯學校     

osmama, hhkk,

仔仔話合格就有礼物,其實係佢自編自連自演,佢今次有進步,礼物獎勵都好合理嘅!

rn,
仔仔咁有進步...有無諗住去慶祝下 [quote]
rowenaanson 寫道:

................今次考試,亦深亦淺,現在只派了电腦、中文及數學,AL嘅成績比測驗亦進步咗,我同老爺都滿意,希望剩番兩科都會有進步啦!

[size=large]大家繼續努力呀
[/quote]
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

osmm,
佢唔係呢排先至有問題, 係一路都改唔到, 已經一個學期, 人地唔忍佢, 所以一個又一個向我投訴, 我先至如夢初醒          坐部都係投訴佢成日傾計, 坐唔定......佢都唔知係咪有過度活躍症             
mp

最近先聽你講話e仔有咁多問題,你有無問吓佢點解,係咪最近佢有壓力

mp

我好明白你心情,就好似以前我個仔俾人覺得佢蠢咁。但你要相信自己個仔嘅能力,佢一定有優勝嘅地方。
[quote]
osmm,
咪係太活潑, 唔識坐, 又唔識企定定         
我真係一路打呢段野一路         
[quote]

osmm,
佢地建議E仔係屋企學"坐"&"企"
mp

吾好喊住先.........係咁!佢哋有無好嘅建議俾你?
[quote]
係鄧老師投訴阿仔, 跟住 Miss L 都黎埋, 一人一句                 
[quote]

哇.......老師咁識做嘅! 好精靈嘅老師~
噢~ 咁想C嗰個即刻變成係妳!
佢唔慘, 因為"一人一句"嗰陣佢去左教員室攞番d 鎖匙開櫃筒, 要攞番份電腦考試卷 & Eng V. Book 比老師             

mp

今日睇到KTS web site,好似有老師專輔導行為上有問題嘅學生,你不防揾老師傾吓。
[quote]
osmm,
佢唔係呢排先至有問題, 係一路都改唔到, 已經一個學期, 人地唔忍佢, 所以一個又一個向我投訴, 我先至如夢初醒          坐部都係投訴佢成日傾計, 坐唔定......佢都唔知係咪有過度活躍症             
[quote]

rn,

佢識set個原動力比自己.....都係醒目仔
你都會預左"豪"比佢喇
阿家姐點呀?
rowenaanson 寫道:
osmama, hhkk,

仔仔話合格就有礼物,其實係佢自編自連自演,佢今次有進步,礼物獎勵都好合理嘅!

sorry 喇!我仔要我陪佢訓

osmm,

我知阿仔有好多優點, 佢學野算快, 記性都唔錯, 就係因為咁佢覺得自己好叻, 唔洗聽人講, 佢嘅成績我唔擔心, 就算最差都有70+, 仲係因為唔小心比老師扣分, 起碼我知佢係識, 繼續讀上去都唔會有問題

最初比人投訴傾計, 我都係唸, 阿仔都好叻, 咁快有咁多朋友同佢傾計, 我老公又話, 唔通唔講野就係乖咩?!

但係今日老師話佢連考試嗰陣都坐唔定, 企左半個身           
[quote]
mp

我好明白你心情,就好似以前我個仔俾人覺得佢蠢咁。但你要相信自己個仔嘅能力,佢一定有優勝嘅地方。

阿e 仔只不果係
口快過手
而腳又過腦
腦又快唔過個口
就係咁......佢就變成"行動派"喇.....
而咁啱阿執行長係唔喜歡"行動派"太形响"安靜派"啫...
mp

今日睇到KTS web site,好似有老師專輔導行為上有問題嘅學生,你不防揾老師傾吓。

所以我家老爺開始唸係咪應該比阿仔讀d"行動派"嘅學校, 少林寺好似唔多合適

我同我家老爺都係"安靜派", 點解阿仔會係"行動派"
[quote]
阿e 仔只不果係
口快過手
而腳又過腦
腦又快唔過個口
就係咁......佢就變成"行動派"喇.....
而咁啱阿執行長係唔喜歡"行動派"太形响"安靜派"啫...

佢小一啫
仲有好多變數未定

到佢真係讀D"行動派"嘅學校,我好懷疑....你可以忍到咩
"行動派"+"行動派"嘅學校,handle到就話啫, 處理得唔好就仲煩
基因異變係里道"好普通"㗎咋~
妳睇哩道D mami幾咁勤力 而D仔就照本子辦事 就知喇
所以我家老爺開始唸係咪應該比阿仔讀d"行動派"嘅學校, 少林寺好似唔多合適

我地最初就係怕 handle 唔到"行動派"+"行動派"嘅學校, 所以唸住搵間"少林寺"去操吓佢, 唉~~~會唔會做錯左呢 :-|  :cry:
佢小一啫
仲有好多變數未定

到佢真係讀D"行動派"嘅學校,我好懷疑....你可以忍到咩
"行動派"+"行動派"嘅學校,handle到就話啫, 處理得唔好就仲煩
基因異變係里道"好普通"㗎咋~
妳睇哩道D mami幾咁勤力就知喇[quote]

[/quote]

喂....係你頂唔順喎.....唔係e仔喎....
我地最初就係怕 handle 唔到"行動派"+"行動派"嘅學校, 所以唸住搵間"少林寺"去操吓佢, 唉~~~會唔會做錯左呢 :-|  :cry:

咁又係~~~~話同佢轉校佢又話唔好 :-|
如果可以改善到"行動派"嘅惡習, 咁我就放下心頭大石啦     
[quote]
喂....係你頂唔順喎.....唔係e仔喎....

得得得.....襯早...你如果e+去瞓.....咁比你發多個靚夢   

慢慢喇.....咪聽下老師話....由坐同企開始囉
佢D症狀....一D都唔突別....哩道個個都有野同你一樣
又有幾麻煩啫......

無事喎.......希望在明天嘛~~~~
咁又係~~~~話同佢轉校佢又話唔好 :-|
如果可以改善到"行動派"嘅惡習, 咁我就放下心頭大石啦     
‹ 上一主題|下一主題