用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區pn班推薦
發新帖回覆
go

將軍澳區pn班推薦 [複製鏈接]

有沒有同區媽媽分享下現在在上的pn班和用家體驗,謝謝(emoji)

0    0    0    0

回覆 招行一卡通 的帖子

我都想出年仔仔入N班, 住坑口, 可以一齊討論下嗎 ?
暫時報左YORK, 綠茵, 救世軍(好遲報未必有), 會報埋創意歡樂, 英藝還在考慮中

回覆 招行一卡通 的帖子

我都想出年仔仔入N班, 住坑口, 可以一齊討論下嗎 ?
暫時報左YORK, 綠茵, 救世軍(好遲報未必有), 會報埋創意歡樂, 英藝還在考慮中

我仔而家德寶國際班讀PN ,我覺得幾好,一班11 人,有英文外籍老師,老師一星期會打一兩次嚟講小朋友學校點,而仔仔都好中意返學,而家係屋企講英文都多咗

由於國際班 學校只講英文及上廿分鐘普通話堂 。

我小朋友讀緊York PN,佢好鍾意返學。每兩個月會派課程進度表俾家長知每星期教過咩,返屋企也可以跟進,學術都深。我地家無英文語境,小朋友返咗兩三個星期學,返到屋企會唱到幾首英文兒歌,中文也開始認字,學校派了一些字卡俾家長在家同小朋友玩。

透明度都高,與老師溝通及同校務處問嘢基本上有問必答,雜費每項也會寫清楚。而且最正係學校會舉辦課外活動問家長參唔參加,不強迫的,咁我就唔使喺外面再搵興趣班。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊