用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有邊間國際學校有2歲Nursery班?
go

[其他] 有邊間國際學校有2歲Nursery班? [複製鏈接]

想幫小朋友舖定3歲報IS,想知有邊間有2歲Nursery的IS可以更早熟習IS環境?

Thanks
   0    0    0    0

回覆樓主:

有冇人知道YCIS係咪麻麻地啊?

964000 發表於 22-1-7 07:03

你好聰明,一早決定IS鋪好路,不用怕之後兩頭不到岸。

想問Anfield playgroup and nursery都係用全英?

回覆樓主:

其實IS nursery generally (like Malvern,  Anfield) 係唔係都算易入?需唔需要報佢地d playgroup先入到?

Victoria Nursery聽講都唔易入...especially cwb campus

964000 發表於 22-1-7 07:03

你好聰明,一早決定IS鋪好路,不用怕之後兩頭不到岸。

我大囡就係讀local traditional kindergarten   又係話有sisters..德育好...點知係學校跑兩步都俾老師話 所以今次二寶我一心要上IS

melobi12 發表於 22-1-8 12:46

大女使唔使一齊轉?要嘅話都係考慮嘅點嚟(例如Malvern 同  ...

我都仲心大心細,佢龍校我諗住如果真係轉就插grade2..
如果要一齊轉,請問你有冇咩意見啊?
(大囡英文level average only..)
‹ 上一主題|下一主題