用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 求知今年升中派位情況
go

求知今年升中派位情況 [複製鏈接]

請問有無媽咪知今年情況,升林護或其他英中比率
如有頭廿名是否隱陣d
   0    0    0    0

嗯........
我不是媽媽 .........
只是一個在仁紀畢業的學生...
比率我無法講你知.....
因為我自己都冇資料.......
我只知入左林護的有40-45個到(大約~~)
而其他英中的普遍都係5-10個啦..
幾間出名的中中都有十幾個...^^
不過呢一年好似好少人入善德......
至於如果你入到首二十名又有運的話,
基本上,入林護或其他英中都唔係太難.....
(希望幫到你^^)

得閒去仁紀校網睇睇,升中資料有公佈啦

原文章由 pskf 於 07-9-28 08:57 硐表
得閒去仁紀校網睇睇,升中資料有公佈啦

終於有了?謝謝報料!
去看了一下,好像共70人入了英中,加上band1中中,90多.
看隔鄰街92人入英中相比,好像確有段距離:-|
不過從選校的情況,可已看出兩間學校既傾向.林護因為聯繫學校既關係,兩校都有幾多學生入咗去.但排第二位既,仁立係同樣以谷成績出名既蕭明,而仁紀係課外活動夠多元化、區內新星既李兆基,仲有10幾人揀添 ,可見雖然校名似,兩間學校既傾向都幾唔同--我諗之後會距離更遠
希望隨住學校政策愈見改善,我地囝囡既成績都會愈見進步,響入英中比率上逐年追上,畢業生既出路亦會更多元化d

我倒覺得不用太介懷具體的英中數字,剛升中的同學似乎是原下午校的。仁紀 2002 九月第一批新生,明年/過兩年的統計我諗更有意思和更能反映實際的情況‧‧‧

上週參加了仁紀中秋會,在有限資源、人力物力下這個晚會是非常不錯和成功的了。感謝一眾工作人員!!

原文章由 csy_ma 於 07-9-28 13:06 硐表

終於有了?謝謝報料!
去看了一下,好像共70人入了英中,加上band1中中,90多.
看隔鄰街92人入英中相比,好像確有段距離:-|
不過從選校的情況,可已看出兩間學校既傾向.林護因為聯繫學校既關係,兩校都有幾多學生入咗去.但排 ...

‹ 上一主題|下一主題