用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華 3rd Interview
go

英華 3rd Interview [複製鏈接]

請問有無家長已經收到信通知3rd interveiw?
   0    0    0    0

"小一選校" 呢個家長的遊戲真夠刺激...剛剛為見英華的1st & 2nd interview 收唔到收信而煩惱完!! 好啦...收到信可以安心一陣, 又開始因要面見校長老師而起伏!! 好啦...見完安樂啦..又要為自行小一申請選校又來十五十六....好啦...平靜了,交了表..又收到有家長已有英華3rd ROUND的信.....真係激....

睇怕, disneyland同海洋公園應該係helloween的活動中,加上"小一選校" 呢一節,應該令今期的家長覺得更好玩!!

[quote]原文章由 barry326 於 07-10-3 12:55 硐表
請問有無家長已經收到信通知3rd interveiw? [/quote]
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

嘩﹗唔係咁快呀﹗我另一個 fd 都未 in, 咁快就.....

原文章由 d2343130 於 07-10-3 13:10 硐表
"小一選校" 呢個家長的遊戲真夠刺激...剛剛為見英華的1st & 2nd interview 收唔到收信而煩惱完!! 好啦...收到信可以安心一陣, 又開始因要面見校長老師而起伏!! 好啦...見完安樂啦..又要為自行小一申請選校又來十五十 ...

聽講話有人收到3rd interveiw信,所以想確定一下

我都只是見左First interview 下星期才Second In 睇怕都只是陪跑..

原文章由 d2343130 於 07-10-3 13:10 硐表
"小一選校" 呢個家長的遊戲真夠刺激...剛剛為見英華的1st & 2nd interview 收唔到收信而煩惱完!! 好啦...收到信可以安心一陣, 又開始因要面見校長老師而起伏!! 好啦...見完安樂啦..又要為自行小一申請選校又來十五十六....好啦...平靜了,交了表..又收到有家長已有英華3rd ROUND的信.....真係激....

睇怕, disneyland同海洋公園應該係helloween的活動中,加上"小一選校" 呢一節,應該令今期的家長覺得更好玩!!

你好妙呀!!

29/9  group in  時   副校長話 10月第三個星期會在校網上公佈
而且是用ref. no. 唔係用考生個名

原文章由 manisaac 於 07-10-3 13:38 硐表
29/9  group in  時   副校長話 10月第三個星期會在校網上公佈
而且是用ref. no. 唔係用考生個名

first round 都仲有學生未見, 就已經知2nd round? 咁遲見first round的未=無希望, 見來有什麼用呢? 是否真的已有人收到2nd round interview呀? First round 時話會等見晒所有小朋友的first round才會寄出2nd round喎?

哈哈.. 笑c我啦 呢個遊戲真係激過笨豬跳,

呢幾個月我都不停咁(去簡介會、填表、交表、面試、收信),

今日重填埋自行張form,明天一早雞啼咁早起身去交表   
直至現在都開始 等.....到麻木啦

"小一選校" 呢個家長的遊戲真夠刺激...剛剛為見英華的1st & 2nd interview 收唔到收信而煩惱完!! 好啦...收到信可以安心一陣, 又開始因要面見校長老師而起伏!! 好啦...見完安樂啦..又要為自行小一申請選校又來十五十 ...

[ 本文章最後由 kae 於 07-10-3 14:21 編輯 ]

o下.....咩咁快有人3rd interview?
唉))))
呢期日唸夜唸d小學既野....真係人都老幾年...

睇吓, 大家都將會係咁樣:

敲信箱 以孤單的手掌
噢 裡面可有
誰明瞭這裡這苦況
誰明瞭今天的心傷
Card 電費單 另有的推銷的書簡
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前好感都不變樣
打開信箱 內裡得一片迷惘
打開信箱 期待中憂鬱的眼光
今天我心害怕中只得乾牽掛
再不為我寫半句話

Hi 你好嗎 校內的風景好嗎
今 我好比自討沒趣
但如何叫我再心碎
仍然一天可再聚....呀林校長

唏!! 鬆散吓啦!!

原文章由 TakaraTomy 於 07-10-3 14:34 硐表
唉))))

[ 本文章最後由 d2343130 於 07-10-3 22:18 編輯 ]
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

同意, 我都覺得就快顛呀!!!:cry:

原文章由 TakaraTomy 於 07-10-3 14:34 硐表
唉))))

您好妙呀﹗

原文章由 d2343130 於 07-10-3 14:41 硐表

敲信箱 以孤單的手掌
噢 裡面可有你 誰明瞭這裡這苦況
誰明瞭今天的心傷
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前情感都不變樣
打開信箱 內裡得一片迷惘 ...

送多次給你   (規你想得出.....好嘢 )

你好妙呀!!

原文章由 d2343130 於 07-10-3 14:41 硐表

敲信箱 以孤單的手掌
誰明瞭今天的心傷
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前情感都不變樣

多謝!!
我無咩專長, 最叻攪鬼!!
原文章由 JAMmama 於 07-10-3 15:23 硐表
送多次給你   (規你想得出.....好嘢 )

http://www.hk-laufamily.com/_962.gif 你好妙呀!!

你真攪笑

敲信箱 以孤單的手掌
誰明瞭今天的心傷
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前情感都不變樣

原來咁快已經有人收到 3rd interview,嘩﹗好緊張呀﹗近排就係忙小學 d 野﹗上星期先交左小一自行分配表同DBS, 估唔到咁快英華第3rd,真係睇少陣都唔點﹗

原文章由 pelie 於 07-10-3 16:22 硐表
你真攪笑

正))))))))

敲信箱 以孤單的手掌
誰明瞭今天的心傷
偏等不到你信
誰人能再次去相信
從前情感都不變樣

原文章由 d2343130 於 07-10-3 16:02 硐表
多謝!!
我無咩專長, 最叻攪鬼!!

在這裏, 個個都好緊張, 你攪吓鬼, 令人輕鬆吓, 發吓笑, 未嘗不是一件壞事來的

In左既就留意個信箱, 未in既就做好最佳狀態等見, 唔好俾呢d消息影响!

祝大家好運!

OnHo

原文章由 TakaraTomy 於 07-10-3 17:37 硐表
正))))))))
‹ 上一主題|下一主題