用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 合一堂學校 參加左合一堂學校既迎新日請進...
go

參加左合一堂學校既迎新日請進... [複製鏈接]

對呢間學校有咩意見?覺得好唔好?個校長有無吹得大左?
   0    0    0    0

好唔好係講邊方面呢

原帖由 fannyyip0612 於 10-7-26 07:12 發表
對呢間學校有咩意見?覺得好唔好?個校長有無吹得大左?

上年叩門收左, 好似係6月中去家長會, 但最終無讀. 因另一心儀小學通知收左.
連埋新生會, 我聽過校長兩個講座,覺得合一堂校長都好務實, 點解你會覺得吹大左?

原帖由 KenixSoSum 於 10-7-26 09:44 發表
我囡囡係今年剛剛合一堂畢業..其實我覺間學校OK.. 至於好唔好, 要知係邊方面啦.. 在待人及自理方面, 我覺得非常滿意, 有時有禮貌到笑死人.. 至於學習方面, 合一堂的功課不多,沒有DICTATION, 亦不是"谷"的那一種, 小 ...

咁我想八卦問吓, 今年升中派位好唔好?
無默書?
不過我都覺得合一堂D學生應該幾乖. 學校真係好有愛心同照顧得D小朋友好好!

原帖由 HIN2003 於 26-7-2010 10:02 發表

上年叩門收左, 好似係6月中去家長會, 但最終無讀. 因另一心儀小學通知收左.
連埋新生會, 我聽過校長兩個講座,覺得合一堂校長都好務實, 點解你會覺得吹大左? ...

因為個校長話學校唔多出名係因為唔多宣傳,中學派位就無講有咩中學,淨係話有118個學生,98個中第一志願,話教育局唔比公佈邊d中學中邊間中學喎!不過我暫時覺得學校配套支援好似幾好咁,但成日聽人話呢間學校麻麻呀...點點點呀...不過我覺得呢間學校一直keep住開4班,應該都ok既?認同嗎?

原帖由 fannyyip0612 於 10-7-26 14:38 發表

因為個校長話學校唔多出名係因為唔多宣傳,中學派位就無講有咩中學,淨係話有118個學生,98個中第一志願,話教育局唔比公佈邊d中學中邊間中學喎!不過我暫時覺得學校配套支援好似幾好咁,但成日聽人話呢間學校麻麻呀...點 ...

第一志願=/= band 1.
咁高%入到第一志願係 = 學生量力而選中學. 自然成功機會大左.
如果唔係太心頭高的話, 合一堂真是唔錯的選擇, 學校非常照顧學生, 放學又有功課班. 唔洗家長周圍搵補習.

我都覺得學校對學生的支援幾好, 暫時學校給我感覺ok. 最重要學生有良好的品德.

原帖由 HIN2003 於 10-7-26 15:37 發表

第一志願=/= band 1.
咁高%入到第一志願係 = 學生量力而選中學. 自然成功機會大左.
如果唔係太心頭高的話, 合一堂真是唔錯的選擇, 學校非常照顧學生, 放學又有功課班. 唔洗家長周圍搵補習. ...
‹ 上一主題|下一主題